Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Rușii își construiesc apărarea ”în straturi” de frica unui nou atac ucrainean. Datele furnizate de serviciile secrete britanice

Miercuri, 12 Aprilie 2023, ora 23:50
2775 citiri
Rușii își construiesc apărarea ”în straturi” de frica unui nou atac ucrainean. Datele furnizate de serviciile secrete britanice

Forțele ruse au construit apărări „extensive” în sudul Ucrainei, în așteptarea contraofensivei ucrainene pentru a lua elibera orașul Melitopol, potrivit unei noi evaluări a serviciilor secrete britanice.

Rusia a construit o linie defensivă de aproximativ 120 de kilometri pe trei rânduri în regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei, arată Ministerul britanic al Apărării în raportul zilnic privind situația de pe front. Cele două linii din spatele primei sunt mai elaborate și aproape continue, mai precizează sursa citată, adăugând că liniile sunt construite la 10-20 de kilometri una de alta.

Construirea acestor fortificații demonstrează convingerea Rusiei că Ucraina va declanșa o contraofensivă în direcția orașului Melitopol. Însă utilitatea lor depinde aproape în întregime de capacitatea Rusiei de a le apăra cu trupe și artilerie.

Forțele ruse au desfășurat operațiuni defensive în sudul Ucrainei, construind tranșee și „fortificații din dinți de dragon”, a anunțat marți Institutul pentru Studiul Războiului din Washington.

Lucrările de apăare sunt probabil opera Grupării de Forțe de Sud a Rusiei, a spus ministerul, iar soldații Kremlinului probabil depun un „efort semnificativ” în consolidarea acestei apărări, deoarece conducerea este „convinsă că Ucraina ia în considerare un asalt împotriva orașului Melitopol”.

Melitopol a fost prima așezare majoră ucraineană capturată de forțele ruse, după invazia din februarie 2022. Ministerul apărării de la Moscova a declarat că orașul se află sub controlul Rusiei la doar două zile după ce invazia a început. Orașul este situat în regiunea Zaporojie, care a fost, de asemenea, declarată anexată de Rusia.

Rusia continuă să avanseze în Bahmut, dar suferă pierderi „semnificative”, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului. Un purtător de cuvânt al forțelor armate ucrainene a negat afirmația lui Evgheni Prigojin, șeful grupului privat de mercenari Wagner din Rusia, care a spus că forțele ruse controlează acum peste 80% din orașul Bahmut. Prigojin a mai făcut afirmații despre controlul rusesc asupra lui Bahmut, care s-au dovedit a fi premature.

Ministerul rus al Apărării susține că forțele sale au lovit rezervele armatei ucrainene care încercau să intre în Bahmut, orașul din estul Ucrainei unde se duc lupte acerbe.

Potrivit Moscovei, forțele ruse au forțele rusești au lovit „rezervele inamicului care au încercat să pătrundă în Bahmut dinspre așezările Chasiv Yar și Bohdanivka, precum și unitățile Brigăzii 28 Mecanizată a Forțelor Armate ale Ucrainei din apropierea localității Kostiantynivka”.

La Bahmut, mercenarii Wagner vor mai rezista doar două luni dacă tactica lor rămâne neschimbată, a declarat Serhii Cerevatîi, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operațional de Est al armatei ucrainene, pe 11 aprilie, relatează Kyiv Independent. Vorbind la televiziunea națională, Cerevatîi a recunoscut că prognoza este subiectivă, deși bazată pe ratele mari de victime în rândul trupelor Wagner.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #contraofensiva, #aparare, #transee, #dinti de dragon , #Razboi Ucraina