General SUA: Apărarea antiaeriană rusă va pune dificultăți serioase operațiunilor de contraofensivă planificate de Ucraina

Miercuri, 08 Martie 2023, ora 20:15
14473 citiri
General SUA: Apărarea antiaeriană rusă va pune dificultăți serioase operațiunilor de contraofensivă planificate de Ucraina
Avion Mig-29 FOTO / defence.com

Armata ucraineană a distrus peste 70 de avioane militare ale Federației Ruse de la începutul invaziei pe scară largă, a fost anunțat la o conferință din Colorado comandantul forțelor aeriene americane din Europa și Africa, generalul James Hecker, relatează Vocea Americii.

Potrivit Hekker, Ucraina a pierdut mai puțin de 60 de avioane.

Generalul a menționat că pierderile relativ scăzute ale Ucrainei și Federației Ruse se explică prin eficiența apărării integrate antiaeriene și antirachetă organizată de ambele țări, care nu permite utilizarea pe scară largă a aviației.

Datorită eficienței mijloacelor de apărare antiaeriană, o mare parte a aviației „s-a dovedit a fi inutilă”. În opinia sa, acest lucru creează dificultăți serioase pentru implementarea acoperirii aeriene a operațiunilor de contraofensivă planificate de Ucraina.

Ucraina caută bombe cu dispersie în aer

Ucraina caută MK-20, o bombă cu dispersie în aer, pentru a ataca din drone, au declarat reprezentanții americani Jason Crow și Adam Smith, care fac parte din Comisia pentru servicii armate a Camerei Reprezentanților. Aceasta se adaugă la obuzele cu dispersie de artilerie de 155 mm pe care Ucraina le-a solicitat deja, au spus ei.

Aceștia au precizat că oficialii ucraineni i-au îndemnat pe legislatorii americani la Conferința de securitate de luna trecută de la Munchen să facă presiuni pentru aprobarea Casei Albe.

Ucraina speră că munițiile cu dispersie îi vor oferi un avantaj în lupta crâncenă împotriva forțelor rusești din estul Ucrainei.

Guvernul ucrainean a declarat public că dorește muniții cu dispersie americane. Solicitarea pentru MK-20 - cunoscute și sub numele de CBU-100 - nu a fost raportată anterior.

Ucraina dorește ca proiectilele de artilerie - muniții convenționale îmbunătățite cu dublă utilizare (DPICM) - să oprească tipurile de atacuri ale „valului uman” pe care Rusia le-a organizat în campania sa de luni de zile pentru a cuceri orașul Bahmutul, aflat în ruină în estul țării, au declarat legislatorii.

Fiecare obuz dispersează 88 de submuniții.

MK-20 este transportat cu ajutorul unei drone. Acesta se deschide în plin zbor, eliberând peste 240 de submuniții asemănătoare unor săgeți, sau bombe.

Armata ucraineană consideră că aceste submuniții „au o capacitate mai bună de perforare a blindajelor” decât armele pe care le-a lansat din drone, a declarat Smith, cel mai important democrat din Comisia pentru servicii armate.

Textron Systems Corporation a încetat să mai producă MK-20 în 2016, după ce Statele Unite au oprit vânzările către Arabia Saudită, dar un consilier al Congresului a declarat că există mai mult de 1 milion de astfel de bombe în stocurile militare americane.

Munițiile cu dispersie, interzise de peste 120 de țări, eliberează în mod normal un număr mare de bombe mai mici, care pot ucide fără discriminare pe o suprafață mare, amenințând civilii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
Victoria pentru Ucraina este acum cea mai bună modalitate de a ne asigura că NATO nu trebuie niciodată să lupte direct împotriva Rusiei. La zece ani de la invazia Rusiei în Ucraina, care a...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #contraofensiva, #aviatie, #aparare antiaeriana, #bombe dispersie , #Razboi Ucraina