General SUA: ”Ucrainenii pot distruge toți soldații ruși pe o rază de 200 de kilometri în jurul Bahmut, dar nu se va modifica situația strategică“. Ce va schimba totul

Vineri, 07 Aprilie 2023, ora 20:47
11422 citiri
General SUA: ”Ucrainenii pot distruge toți soldații ruși pe o rază de 200 de kilometri în jurul Bahmut, dar nu se va modifica situația strategică“. Ce va schimba totul
Ben Hodges, fostul comandant al forțelor americane în Europa FOTO / Stars and Stripes

Scopul principal al contraofensivei Ucrainei va fi spargerea coridorului terestru dintre Rusia și Crimeea, este convins generalul în rezervă Ben Hodges, fostul comandant al forțelor americane în Europa. El și-a prezentat viziunea despre contraofensiva așteptată a Forțelor Armate ucrainene într-un interviu acordat Deutsche Welle.

Generalul a numit Peninsula un teritoriu decisiv: „Puteți ucide fiecare soldat rus pe o rază de 200 de kilometri în jurul Bahmut, dar acest lucru nu va schimba situația strategică. Dar dacă Crimeea va fi eliberată, va schimba totul”.

În același timp, generalul nu consideră inutile eforturile care vizează apărea Bahmut. Au epuizat inamicul, l-au forțat să cheltuiască o mulțime de resurse. În același timp, Ucraina nu și-a desfășurat pe deplin forțele blindate, salvându-le pentru contraofensivă. Această contraofensivă, potrivit generalului american, va avea loc pe o porțiune foarte îngustă a frontului. Concentrarea mare a loviturilor va permite spargerea coridorului terestru dintre Crimeea și Rusia.

Generalul Hodges consideră că cheia succesului armatei ucrainene este disciplina și pregătirea lor temeinică, în special cea legată de lupta combinată. Livrările de noi tipuri de arme pot aduce o anumită contribuție la victorie aici. În special, vorbim despre așa-numitele „bombe cu aripi” GLSDB. Cu o rază de acțiune de 150 km, ei îi pot obliga pe ruși să-și mute depozitele și posturile de comandă și mai departe de linia frontului, ceea ce le va afecta foarte mult logistica. Ucrainenii vor trebui doar să aleagă momentul și locul potrivit, „când vremea, starea drumurilor – toate condițiile vor fi favorabile pentru a atrage mai multe arme cu rază lungă de acțiune. Și acest lucru le va permite să facă Crimeea vulnerabilă”.

Generalul Hodges asigură că afirmațiile conform cărora Occidentul s-a săturat să susțină Ucraina nu sunt altceva decât speculații: „Cred că majoritatea țărilor, inclusiv SUA, Germania, Marea Britanie și Franța, își dau seama cât de important este acest lucru. Și vrem să vedem succesul Ucrainei. Vrem ca Ucraina să câștige”.

Bahmut, o rută cheie de aprovizionare, în pericol

Ucraina a declarat vineri că Rusia își concentrează toate eforturile pentru a captura orașul Bahmut din estul țării, unde a descris situația ca fiind „dificilă", dar a spus că rezistă în ciuda superiorității numerice a Rusiei, informează Reuters.

Serhii Cerevatîi, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Militar de Est al Ucrainei, a declarat pentru Reuters că Ucraina controlează situația din Bahmut, a înțeles intențiile Rusiei și că Moscova a avut succes tactic în unele locuri, dar că plătește un preț ridicat pentru aceasta.

„Situația este dificilă, inamicul își concentrează eforturile maxime pentru a captura Bahmut. Cu toate acestea, suferă pierderi serioase și nu atinge succesul strategic", a declarat Cerevatîi.

„Toate deciziile sunt luate cu scopul de a nu permite inamicului să străpungă apărarea noastră, de a-i provoca daune maxime și de a păstra personalul", a spus el.

Asaltul Rusiei asupra Bahmut, un mic oraș din regiunea Donețk, a fost în centrul celei mai mari bătălii din cadrul invaziei la scară largă lansată de Moscova în februarie 2022.

„Având succes tactic în unele locuri, inamicul plătește un preț exorbitant pentru aceasta și pierde potențial de luptă în fiecare zi", a mai spus Cerevatîi.

Este foarte probabil ca forțele rusești să fi cucerit centrul orașului Bahmut și amenință o rută cheie de aprovizionare a forțelor ucrainene spre vest, au apreciat serviciile militare secrete britanice în evaluarea de vineri dimineață.

Dacă se confirmă, informațiile britanice sugerează că forțele ucrainene se află sub o presiune severă, la două zile după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că acestea se vor retrage dacă riscă să fie încercuite.

Șeful Wagner Evgheni Prigojin a declarat recent că forțele ucrainene nu au părăsit orașul, dar că, chiar dacă ar face-o, acesta ar avea nevoie de mai mult sprijin din partea armatei ruse regulate înainte de a încerca să avanseze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #contraofensiva, #bahmut, #general ben hodges, #Crimeea , #Razboi Ucraina