Temutul general ucrainean care a spart linia de apărare a rușilor lângă Bahmut. Unele dintre cele mai bune unități ale lui Putin, decimate

Marti, 19 Septembrie 2023, ora 04:35
9520 citiri
Temutul general ucrainean care a spart linia de apărare a rușilor lângă Bahmut. Unele dintre cele mai bune unități ale lui Putin, decimate
Generalul ucrainen Oleksandr Sirski/ FOTO: Telegram militarymediacenter

Ca urmare a acțiunilor de succes în direcția Bahmut, apărătorii ucraineni au reușit să spargă linia de apărare a invadatorilor ruși, pe care au încercat să o închidă, aruncând acolo toate rezervele disponibile, a anunțat comandantul Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei, general-colonelul Oleksandr Sirski, care a fost citat de canalul Telegram al Centrului Media Militar al Forțelor de Apărare ucrainene.

În același timp, situația generală în estul țării rămâne dificilă. În special, în zona orașului Bahmut, regiunea Donețk, rușii încearcă să recâștige pozițiile pierdute cu o zi înainte, dar fără succes. Lupte aprige au loc acolo.

„După pierderea așezărilor Andriivka și Klișciivka, săptămâna trecută, inamicul efectuează numeroase contraatacuri din diferite direcții... La urma urmei, aceste așezări mici, la prima vedere, erau elemente importante ale liniei defensive a inamicului, care se întindea de la Bahmut până la Horlivka”, - a explicat Sîrskii, care i-a oprit pe ruși să ajungă la Kiev la începutul invaziei. Potrivit generalului, în direcția Bahmut, luptătorii ucraineni au învins și au distrus complet capacitatea de luptă a unora dintre cele mai pregătite și mai bune unități ale Rusiei. Vorbim despre brigada 72 de infanterie mecanizată, brigăzile de asalt amfibiu 31 și 83.

"Desigur, continuăm să înaintăm. Acesta este doar un pas în plus pe drumul spre eliberarea completă a teritoriilor noastre", a asigurat comandantul Forțelor Terestre ale Forțelor Armate Ucrainene.

Cu toate acestea, trupele Federației Ruse nu renunță la intențiile lor de a relua acțiunile ofensive în direcțiile Kupian și Liman, ele se pregătesc activ pentru acest lucru.

Pentru a organiza sarcini ulterioare ale trupelor aflate sub comanda sa, Oleksandr Sîrski, care a elaborat și planul pentru contraofensiva din regiunea Harkov, a avut o întâlnire cu comandanții brigăzilor situate lângă Bahmut. El a ascultat concluziile privind evaluarea situației și împreună cu militarii au identificat o serie de probleme, iar„majoritatea dintre ele” au fost rezolvate la fața locului, și a trasat noi sarcini.

"Sunt sigur că planurile noastre de a elibera țara de ocupanți vor fi cu siguranță implementate. Inamicul va fi învins și steaguri în albastru și galben vor flutura din nou la granițele noastre", a spus el.

După eliberarea lui Klișciivka din regiunea Donețk de sub ocupanții ruși de către trupele ucrainene, se deschide o oportunitate pentru eliberarea orașului Bahmut, a declarat Rodion Kudriașov, comandantul adjunct al celei de-a treia brigăzi de asalt a Forțelor Armate ale Ucrainei.

„După eliberarea lui Klișciivka de sub ocupanți s-a format un cap de pod. Linia frontului a fost nivelată, ceea ce face posibilă construirea de rute logistice și conexiuni. Folosind înălțimile și zonele populate aflate sub controlul Forțelor Armate ale Ucrainei, calea deschide următorii pași pentru eliberarea Bahmut”, a subliniat Kudriașov.

„Trecând la contramăsuri, cu ajutorul unei cantități mari de muniție, ocupanții încearcă să împingă Forțele Armate ale Ucrainei din pozițiile eliberate. Dar planurile inamicului sunt distruse. Forțele Armate ale Ucrainei au inițiativa privind prima linie”, a adăugat ofițerul.

Realizare solidă din punct de vedere operațional

Ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, eliberată din funcție, luni, 18 septembrie, a declarat că forțele Kievului au recucerit doi kilometri pătrați de teritoriu în ultima săptămână în jurul Bahmut, oraș din est care a fost capturat de trupele rusești în luna mai după mai multe luni de lupte.

Forțele Kievului au recucerit, de asemenea, două sate de pe flancul sudic al orașului, Andriivka și Klishchiivka, a precizat Maliar. Ambele orașe se află pe terenuri mai înalte, iar eliberarea lor ar putea pregăti terenul pentru reafirmarea controlului asupra orașului strategic Bahmut.

Trupele Kievului au eliberat 51 km pătrați în apropiere de Bahmut de la începutul contraofensivei, a declarat Maliar.

Mai la sud, în regiunea Donețk, trupele ucrainene au continuat să blocheze ofensiva rusă spre orașele Avdiivka și Marinka, a precizat Maliar.

Forțele ucrainene care încearcă să avanseze spre Marea Azov într-o ofensivă menită să spargă în două trupele ruse, au recucerit 5,2 km pătrați în ultima săptămână, a precizat Maliar. În total, Ucraina a recâștigat peste 260 de km pătrați din teritoriul său de sud în timpul contraofensivei, a spus ea.

În timpul contraofensivei sale, care durează de trei luni, Ucraina a raportat progrese lente și constante împotriva pozițiilor rusești puternic întărite, recucerind un șir de sate și avansând pe flancurile Bahmutului, dar fără a elibera așezări majore.

Președintele Volodimir Zelenski și alți oficiali ucraineni au respins vocile critice din Occident care au spus că ofensiva este prea lentă și este îngreunată de erori strategice.

Institutul pentru Studiul Războiului a notat, în ultima evaluare, că forțele ucrainene au eliberat a două orășele mici la sud de Bahmut, adăugând că întregul efort al Ucrainei, mai întâi pentru a apăra și acum pentru a desfășura operațiuni de contraofensivă în jurul Bahmut, a fost subiectul multor critici nejustificate.

Operațiunile defensive și contraofensive ale Ucrainei în zona Bahmut începând din vara anului 2022 reprezintă o realizare solidă din punct de vedere operațional, care a blocat o mare parte din puterea de luptă rusă care, altfel, ar fi fost disponibilă pentru a întări apărarea rusă în sudul Ucrainei.

Elemente din două dintre cele patru divizii aeropurtate (VDV) ale Rusiei și trei dintre cele patru brigăzi VDV ale Rusiei apără în prezent zona Bahmut.

Această realizare semnificativă a Ucrainei a contribuit la a împiedica Rusia să-și creeze o mare rezervă operațională mobilă VDV care ar fi putut fi folosită pentru a opri principalul efort de contraofensivă ucrainean în regiunea Zaporojie.

Eforturile continue ale contraofensivei ucrainene pe scară largă în jurul Bahmut sunt necesare pentru a menține forțele rusești fixate în acea zonă, deoarece probabila redistribuire recentă a unui detașament al unei brigăzi VDV din apropierea Bahmut în sudul Ucrainei arată cât de dornici sunt rușii să recupereze puterea de luptă pe care contraofensiva ucraineană din jurul Bahmut o fixează acolo.

Eveniment Quarterly Report

Generalul Oleksandr Tarnavski: iarna nu va opri ofensiva decisă de Kiev. "Nu „linia Surovikin“ sperie armata ucraineană"
Generalul Oleksandr Tarnavski: iarna nu va opri ofensiva decisă de Kiev. "Nu „linia Surovikin“ sperie armata ucraineană"
Generalul de brigadă Oleksandr Tarnavski, care se ocupă de operațiunile de luptă pe frontul de sud, a spus că iarna nu va încetini acțiunile ofensive ale armatei ucrainene, iar cea mai mare...
Armele grele primite de ucraineni din Occident fac ravagii la Bahmut
Armele grele primite de ucraineni din Occident fac ravagii la Bahmut
Folosirea armelor grele furnizate de Occident în luptele crâncene din împrejurimile Bahmut, care a fost ocupat de forţele ruse în luna mai, produce un impact semnificativ asupra liniilor...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #contraofensiva, #bahmut, #oleksand sirski , #Razboi Ucraina