Rusia ar putea anunța capturarea orașului Bahmut, susțin serviciile secrete britanice

Luni, 20 Februarie 2023, ora 23:17
3348 citiri
Rusia ar putea anunța capturarea orașului Bahmut, susțin serviciile secrete britanice
Orașul Bahmut, devastat de război/ FOTO: Twitter

„Pe măsură ce se apropie aniversarea invaziei, este posibil ca forțele ruse să fie supuse unei presiuni politice tot mai mari. Este probabil ca Rusia să susțină că Bahmut a fost capturat pentru a coincide cu aniversarea războiului, indiferent de realitatea de pe teren”, au spus serviciile de informații britanice.

Rusia continuă să desfășoare mai multe linii ofensive în estul Ucrainei - Vugledar, Kremina și Bahmut.

Potrivit serviciilor de informații britanice armata rusă are pierderi mari, la Bahmut și Vuhledar. În special, brigăzile 155 și 40 de infanterie marină, „de elită”, au suferit pierderi foarte mari la Vuhledar și probabil că nu mai sunt eficiente în luptă.

În același timp, experții notează că, în cazul unui eșec al ofensivei rusești de primăvară, tensiunea în rândul conducerii ruse este probabil să crească.

Și ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, a declarat că „cele mai mari pierderi zilnice ale rușilor sunt în direcția Bahmut, Liman. Ei folosesc practica de asalt în grupuri și lasă cadavrele în urmă. „Armata noastră înțelege că cu cât îi măcinam mai mult, cu atât au mai puține oportunități să intre într-o ofensivă completă“, a remarcat șeful Ministerului ucrainean al Apărării.

El a adăugat că a ridicat această problemă în timpul unei întâlniri cu șeful Pentagonului, Lloyd Austin. Acest lucru a fost discutat și de Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi cu șeful de Stat Major al armatei SUA, generalul Mark Milley.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Ucraina va apăra orașul Bahmut, dar „nu cu orice preț”. Declarația președintelui Volodimir Zelenski vine pe fondul dezbaterilor tot mai intense legate de cât de important este ca forțele armate ale Kievului să păstreze cu orice preț orașul din estul Ucrainei.

Rușii au trimis marea majoritate a unităților convenționale din Districtul Militar de Vest la ofensiva din regiunea Lugansk, lăsând în rezervă un număr relativ mic de trupe, se arată în ultimul raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Serviciul de Informații Externe al Rusiei a declarat luni că forțele armate ale Moscovei au distrus majoritatea echipamentelor militare primite de Ucraina din partea țărilor membre ale NATO, invocând și distrugerea unor vehicule de luptă care nici nu au ajuns încă la Kiev.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Americanii vor să înarmeze și să reconstruiască Ucraina cu banii rușilor. 3 miliarde de euro ar ajunge anual la Kiev
Americanii vor să înarmeze și să reconstruiască Ucraina cu banii rușilor. 3 miliarde de euro ar ajunge anual la Kiev
Statele Unite speră că reuniunile de primăvară ale FMI şi ale Băncii Mondiale vor face posibilă să avanseze, împreună cu ţările partenere, proiectul de a folosi activele blocate ale...
Statele Unite pregătesc ajutoare financiare uriașe pentru Ucraina și Israel, după o perioadă îndelungată de dispute politice pe această temă
Statele Unite pregătesc ajutoare financiare uriașe pentru Ucraina și Israel, după o perioadă îndelungată de dispute politice pe această temă
Camera Reprezentanţilor Statelor Unite va vota săptămâna aceasta asupra unor proiecte separate de ajutoare pentru Ucraina şi Israel, după luni de dispute politice între administraţia Joe...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #cucerire, #bahmut , #Razboi Ucraina
Comentarii
Poza valy9
valy9
rank 1
Poza vasile_stanescu
vasile_stanescu
rank 1
Din Bahmut Calarasi se confirma stirea ca rusii nu au ocupat nimic