Diplomatul american Kurt Volker: Războiul din Ucraina va dura cel puțin până în vara lui 2023

Duminica, 07 August 2022, ora 14:12
5938 citiri
Diplomatul american Kurt Volker: Războiul din Ucraina va dura cel puțin până în vara lui 2023
Diplomatul american Kurt Volker/ FOTO: ua.usembassy.gov

Războiul Ucrainei împotriva Rusiei va dura cel puțin încă un an și va depinde în primul rând de ajutorul calitativ și cantitativ din partea Occidentului sub formă de arme și împrumuturi financiare, a declarat fostul reprezentant special al SUA pentru Afacerile ucrainene, Kurt Volker, într-o conversație cu jurnaliştii TSN.

Potrivit diplomatului, în momentul de față Ucraina nu poate expulza rapid invadatorii de pe pământul său. Din motive obiective, războiul împotriva Rusiei va dura cel puțin până în vara lui 2023. Complexitatea situației este exacerbată de criza energetică din Europa, care este cauzată de șantajul Rusiei la gaz, a subliniat Volker.

„Trebuie să înțelegem că ne așteaptă vremuri foarte grele... Trebuie să ne pregătim că va fi greu după iarnă, pentru că va începe următoarea etapă a operațiunilor militare. Războiul va continua anul viitor atât în ​​primăvară, cât și în vară”, a spus diplomatul american.

El a asigurat că Statele Unite, la rândul lor, vor continua să ofere Ucrainei toată asistența necesară pentru a lupta împotriva agresorului - atât militar, economic, cât și umanitar.

Dacă Ucraina ar fi primit HIMARS mai devreme, ar fi putut evita tragedia de la Mariupol, susține ambasadorul Poloniei

Dacă partenerii occidentali ar fi predat mai devreme Ucrainei sistemele de lansare de rachete HIMARS, ar fi putut preveni tragedia de la Mariupol. Apărătorii ar fi avut ocazia să împiedice invadatorii ruși să intre în oraș, a declarat ambasadorul polonez în Ucraina, Bartos Tsihotskyi, într-un interviu pentru Polsat News.

El a menționat că numărul de distrugeri și victime pe teritoriul Ucrainei va depinde de cât va dura rezistența la invazia rusă.

„Știm foarte bine că dacă HIMARS ar fi ajuns mai devreme în Ucraina, tragedia de la Mariupol ar fi putut fi împiedicată. Ucrainenii stăteau pur și simplu la 100 de kilometri de acest oraș, erau despărțiți de o câmpie, dar nu puteau muta linia frontului și erau obligați să urmărească pasiv tragedia camarazilor lor”, a explicat Țihotski.

Ambasadorul este convins că dacă militarii ucraineni ar fi avut atunci sisteme HIMARS, nu le-ar fi permis invadatorilor să intre în Mariupol.

Prin urmare, el a cerut partenerilor Ucrainei să mărească acum ajutorul pentru a aduce victoria mai aproape și pentru a scurta perioada de timp pentru restabilirea statului.

„Trebuie să ne întrebăm: vom vedea cum Ucraina sângerează și în cele din urmă câștigă și apoi petrecem zeci de ani reconstruind, ceea ce duce, de asemenea, la o instabilitate continuă la granițele noastre, sau putem face acum și mai multe eforturi pentru a grăbi acea victorie și, ca urmare, scurta perioada de reconstrucție și restabilire a stabilității”, a subliniat diplomatul.

În plus, Bartos Tsihotskyi și-a exprimat încrederea în victoria Ucrainei. El a adăugat că este doar o „chestiune de timp”.

În opinia sa, Ucraina va fi înfrântă doar în cazul „unei întorsături de neînțeles”, în urma căreia Occidentul va înceta acordarea de ajutoare militare și economice și va ridica sancțiunile impuse Federației Ruse.

„Îmi este greu să mă gândesc măcar la un motiv pentru care s-ar putea întâmpla asta – Ucraina se va apăra”, a asigurat ambasadorul polonez.

Citește și:
Ce sunt armele nucleare tactice. Condițiile în care Putin le-ar folosi în Ucraina: "Ar putea să detoneze o rachetă deasupra apei"
Ce sunt armele nucleare tactice. Condițiile în care Putin le-ar folosi în Ucraina: "Ar putea să detoneze o rachetă deasupra apei"
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus că este gata să folosească arme nucleare pentru a apăra teritoriul rus, sporind temerile că ar putea folosi o armă nucleară mică sau...
Putin taie și spânzură: Liderul de la Kremlin stabilește strategia de război. Liderii militari, lăsați fără putere de decizie
Putin taie și spânzură: Liderul de la Kremlin stabilește strategia de război. Liderii militari, lăsați fără putere de decizie
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a implicat direct în planificarea strategică a războiului din Ucraina în ultimele săptămâni, inclusiv respingând cererile comandanților săi de a li...