Armata rusă cere populației să doneze acordeoane și balalaici pentru soldații care luptă în Ucraina

Luni, 12 Decembrie 2022, ora 23:15
3073 citiri
Armata rusă cere populației să doneze acordeoane și balalaici pentru soldații care luptă în Ucraina
Soldați ruși cântând la acordeon. FOTO: Moscow Times

Autoritățile din Sankt Petersburg au declarat că armata rusă a deschis puncte de colectare pentru instrumente muzicale pentru soldații ruși din Ucraina, pentru a le ridica moralul.

„Ministerul rus al Apărării a organizat colectarea și transferul de instrumente muzicale către militarii mobilizați și militari care îndeplinesc sarcini speciale, care nu au studii muzicale profesionale”, se arată într-un mesaj postat vineri de unul dintre districtele municipale ale orașului, scrie Moscow Times.

Donatorilor li se cere să lase acordeoane, balalaici, armonici, muzicuțe și chitare la muzeele militare din al doilea oraș ca mărime din Rusia.

Donațiile urmăresc să „susțină moralul, unitatea și să inspire fapte eroice și alinare morală și psihologică” în rândul trupelor ruse.

Instrumentele muzicale sunt cele mai recente obiecte care urmează să fie donate pentru membrii forțelor armate ruse.

Aproape imediat după debutul invaziei Rusiei în Ucraina, în luna februarie, presa a scris pe scară largă că oficialii ruși au solicitat ajutorul civililor pentru a aproviziona trupele cu medicamente, dispozitive de consum și chiar echipament tactic. Angajaților de stat, inclusiv profesorilor, li s-a cerut, se pare, să doneze părți din salariile lor pentru efortul de război.

Observatorii leagă amploarea donării acestor produse de bază de sprijinul larg răspândit pentru război în rândul populației ruse, în ciuda condamnării internaționale.

Armata rusă a respins în mod repetat informațiile frecvente privind lipsa de echipamente și de provizii.

În condițiile în care guvernul rus se laudă că cel puțin 50.000 de soldați recrutați recent se află acum în Ucraina, apare o listă lungă de plângeri: Lipsa de conducere din partea ofițerilor de rang mediu, tactici care duc la pierderi grele, pregătire inexistentă, plăți promise și neprimite.

Există, de asemenea, dificultăți logistice, după cum au raportat soldații, familiile lor și bloggerii militari ruși: Uniforme insuficiente, hrană proastă, lipsă de provizii medicale.

Și mai există probleme de disciplină, unele familii plângându-se că oamenii lor sunt acuzați de dezertare și sunt ținuți în subsoluri din teritoriul ucrainean ocupat.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #donatii, #soldati, #acordeoane, #muzicute , #Razboi Ucraina