Una dintre dronele ucrainene a zburat, fără să fie detectată, peste palatul lui Putin de la Valdai, în drum spre un depozit de petrol din Sankt Petersburg

Sambata, 20 Ianuarie 2024, ora 20:14
3913 citiri
Una dintre dronele ucrainene a zburat, fără să fie detectată, peste palatul lui Putin de la Valdai, în drum spre un depozit de petrol din Sankt Petersburg
Palatul de la Valdai al lui Vladimir Putin FOTO / loveproperty.com

Ucraina a trimis o dronă care a zburat deasupra palatului președintelui Vladimir Putin de pe lacul Valdai în timpul unui atac asupra unui depozit de petrol din Sankt Petersburg, a afirmat vineri, 19 ianuarie, o sursă militară.

Joi, 18 ianuarie, Ucraina a trimis drone de producție ucraineană la 1247 de kilometri în spațiul aerian rusesc pentru a ataca un depozit de petrol de lângă Sankt Petersburg, a declarat Oleksandr Kamîșin, ministrul ucrainean al Industriilor strategice, potrivit The Kyiv Independent.

Pe traseu, una dintre drone a zburat și peste unul dintre palatele lui Putin, a declarat o sursă anonimă din servicii speciale pentru agenția de presă ucraineană RBC.

Amplasat lângă lacul Valdai, la jumătatea distanței dintre Moscova și Sankt Petersburg, vastul complex situat în pădure este considerat unul dintre locurile preferate ale lui Putin.

Reportajele de investigație ale publicației ruse independente Proekt de anul trecut ​​au susținut că aici se află iubita lui Putin, Alina Kabaieva, precum și copiii pe care se spune că i-ar avea cu liderul de la Kremlin.

Pătrunderea unei drone în spațiul aerian al palatului ar fi extraordinar de dificilă - fiindcă este puternic protejat de sisteme de apărare antiaeriană.

În urma dezvăluirilor Proekt de anul trecut, zona protejată în care se află a fost extinsă rapid, a informat The Moscow Times. Oficial, acestă decizie s-a luat din motive ecologice, dar localnicii nemulțumiți au crezut că este în primul rând pentru a proteja palatul, a scris presa rusă independentă.

Kamișin a spus că una dintre cele trei drone trimise în misiunea de atac a lovit o țintă lângă Sankt Petersburg, identificată în presa ucraineană drept Petersburg Oil Terminal, unul dintre cele mai mari terminale rusești de transport de petrol din regiunea baltică.

Ucraina a folosit drone de tip avioane în atac, a declarat Ministerul Apărării al Rusiei, adăugând că a oprit atacul.

Ministerul a spus că sistemele rusești de apărare antiaeriană au doborât o dronă în regiunea Moscovei și au interceptat o alta în regiunea Leningrad, cu capitala la Sankt Petersburg.

Popularul canal rus Telegram Baza, ele căror informații sunt în general neverificabile, a susținut că una dintre drone a fost doborâtă direct peste terminal, unde resturile sale au căzut între rezervoarele de combustibil, provocând un incendiu care a ars pe o suprafață de 130 de metri. Baza a spus că nu au fost victime.

Ucraina a folosit atacul pentru a sublinia raza de acțiune a arsenalului său de drone. Lovitira, a spus Kamîșin, a arătat că Sankt Petersburg este acum „la îndemâna forțelor ucrainene”, conform The Kyiv Independent.

„Suntem capabili să producem ceva care zboară și costă 350 de dolari per bucată, ceva care a zburat la Sankt Petersburg în această noapte”, a spus el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
Avertisment sumbru al unui cunoscut istoric: ”Putin va ataca un stat NATO. Vă dau în scris”
Avertisment sumbru al unui cunoscut istoric: ”Putin va ataca un stat NATO. Vă dau în scris”
Istoricul Armand Goșu, expert în istoria politică a Rusiei, a declarat într-un interviu că nu are „nicio îndoială” că Putin va ataca un stat membru NATO, singurele necunoscute fiind...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #drona, #palat valdai, #Vladimir Putin, #termial petrol, #Sankt Petersburg , #Razboi Ucraina