Cimitirul tancurilor: Imagini de la locul celei mai mari înfrângeri a armatei Rusiei în Ucraina VIDEO

Joi, 19 Mai 2022, ora 18:00
7036 citiri
Cimitirul tancurilor: Imagini de la locul celei mai mari înfrângeri a armatei Rusiei în Ucraina VIDEO

Pe internet a apărut un videoclip cu locul unde armata ucraineană i-a învins pe ruși în timp ce încercau să treacă râul Severski Doneț din regiunea Lugansk pe 11 mai, când ocupanții au pierdut peste 80 de unități de echipamente.

În încercarea de a traversa râul Severski Doneț pe 11 mai, armata rusă a pierdut 485 de militari ai Brigăzii 74 de puști motorizate din 550 trimiși (adică 88%), iar peste 80 de unități de echipament rusesc au fost avariate.

Imaginile au scos la iveală amploarea eșecului suferit de Rusia și au arătat resturile a două poduri de pontoane distruse, plutind pe râul Donețk, și ale tancurilor și vehiculelor blindate.

Se pare că armata rusă încerca să înconjoare Lisichansk și Severodonețk, dar atacul lor s-a transformat într-un masacru atunci când Ucraina le-a intuit planurile.

Armata ucraineană a comunicat că săptămâna trecută a distrus „cel puțin 73 de echipamente și tehnică grea de luptă rusești”, inclusiv tancuri T-72 și vehicule de luptă de infanterie, atunci când un batalion al armatei ruse a încercat de trei ori să traverseze râul Severski Doneț.

Aici a murit și colonelul Serghei Porohni în timpul traversării eșuate a râului Doneț, bătălia în care Rusia a pierdut un batalion întreg fiind considerată una dintre cele mai mari înfrângeri a armatei ruse în Ucraina.

Un ofițer ucrainean a povestit că rușii au încercat să traverseze râul prin trei locuri.

„Au încercat într-un punct, au eșuat, au fost zdrobiți. La al doilea pe care l-au încercat, au fost distruși. La ultimul au pierdut cele mai multe echipamente. Acolo au încercat de patru ori. Prima dată când nu au reușit, au fost zdrobiți de artilerie. A doua oară la fel. De fiecare dată au încercat și mai tare, fără să ști că noi urmăream tot ce fac. La fiecare atac al lor, noi am venit cu altul”, a povestit ofițerul.

El a spus că ucrainenii au folosit focul de artilerie pentru a distruge podul de pontoane rusești și au folosit forțele terestre pentru a împinge coloana blindată.

„Nu au avut timp să traverseze, nici să arunce bărcile. Am urmărit cu drone cum au căzut în apă și s-au scufundat”, a mai spus el.

Ofițerul a afirmat că Rusia este victima unor tactici militare „învechite” și a propriei propagande.

„Au câteva lucruri noi, dar în cea mai mare parte totul este depășit. Tactica este, de asemenea, depășită. Și din punct de vedere tehnologic, sunt foarte departe de armele NATO și americane”, a declarat el pentru CNN.

Citeste si:
SUA intenționează să ofere Ucrainei sisteme avansate de apărare aeriană NASAMS
SUA intenționează să ofere Ucrainei sisteme avansate de apărare aeriană NASAMS
Statele Unite intenționează să anunțe săptămâna aceasta achiziția unui sistem avansat de apărare antirachetă cu rază medie și lungă de acțiune pentru Ucraina, relatează CNN, citând...
Rușii au făcut un tren blindat din locomotive diesel și material rulant furate din Harkov. "Este conceput pentru transportul de arme"
Rușii au făcut un tren blindat din locomotive diesel și material rulant furate din Harkov. "Este conceput pentru transportul de arme"
Trupele de ocupație ruse folosesc un nou tren blindat, Ienisei, în teritoriile ocupate ale Ucrainei, pe care l-au construit din locomotive disel și material rulant, proprietate a Ukrzalizniția,...