Cimitirul tancurilor: Imagini de la locul celei mai mari înfrângeri a armatei Rusiei în Ucraina VIDEO

Joi, 19 Mai 2022, ora 18:00
7589 citiri
Cimitirul tancurilor: Imagini de la locul celei mai mari înfrângeri a armatei Rusiei în Ucraina VIDEO
Pierderile rușilor la încercările repetate de traversare a rîului Donețk

Pe internet a apărut un videoclip cu locul unde armata ucraineană i-a învins pe ruși în timp ce încercau să treacă râul Severski Doneț din regiunea Lugansk pe 11 mai, când ocupanții au pierdut peste 80 de unități de echipamente.

În încercarea de a traversa râul Severski Doneț pe 11 mai, armata rusă a pierdut 485 de militari ai Brigăzii 74 de puști motorizate din 550 trimiși (adică 88%), iar peste 80 de unități de echipament rusesc au fost avariate.

Imaginile au scos la iveală amploarea eșecului suferit de Rusia și au arătat resturile a două poduri de pontoane distruse, plutind pe râul Donețk, și ale tancurilor și vehiculelor blindate.

Se pare că armata rusă încerca să înconjoare Lisichansk și Severodonețk, dar atacul lor s-a transformat într-un masacru atunci când Ucraina le-a intuit planurile.

Armata ucraineană a comunicat că săptămâna trecută a distrus „cel puțin 73 de echipamente și tehnică grea de luptă rusești”, inclusiv tancuri T-72 și vehicule de luptă de infanterie, atunci când un batalion al armatei ruse a încercat de trei ori să traverseze râul Severski Doneț.

Aici a murit și colonelul Serghei Porohni în timpul traversării eșuate a râului Doneț, bătălia în care Rusia a pierdut un batalion întreg fiind considerată una dintre cele mai mari înfrângeri a armatei ruse în Ucraina.

Un ofițer ucrainean a povestit că rușii au încercat să traverseze râul prin trei locuri.

„Au încercat într-un punct, au eșuat, au fost zdrobiți. La al doilea pe care l-au încercat, au fost distruși. La ultimul au pierdut cele mai multe echipamente. Acolo au încercat de patru ori. Prima dată când nu au reușit, au fost zdrobiți de artilerie. A doua oară la fel. De fiecare dată au încercat și mai tare, fără să ști că noi urmăream tot ce fac. La fiecare atac al lor, noi am venit cu altul”, a povestit ofițerul.

El a spus că ucrainenii au folosit focul de artilerie pentru a distruge podul de pontoane rusești și au folosit forțele terestre pentru a împinge coloana blindată.

„Nu au avut timp să traverseze, nici să arunce bărcile. Am urmărit cu drone cum au căzut în apă și s-au scufundat”, a mai spus el.

Ofițerul a afirmat că Rusia este victima unor tactici militare „învechite” și a propriei propagande.

„Au câteva lucruri noi, dar în cea mai mare parte totul este depășit. Tactica este, de asemenea, depășită. Și din punct de vedere tehnologic, sunt foarte departe de armele NATO și americane”, a declarat el pentru CNN.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #esec, #raul donetk, #tancuri , #Razboi Ucraina
Comentarii