Rușii au anunțat evacuarea populației din Novaia Kahovka ocupată din regiunea Herson

Joi, 07 Decembrie 2023, ora 22:35
4587 citiri
Rușii au anunțat evacuarea populației din Novaia Kahovka ocupată din regiunea Herson
Novaia Kahovka, încă devastată după ce rușii au spart barajul de aici/ FOTO: Telegram

Rușii au anunțat evacuarea populației din Novaia Kahovka, ocupată temporar, a informat pe Facebook deputatul consiliului regional Herson Serhii Hlan.

„Cei care doresc să fie duși într-un „teritoriu sigur” trebuie să se înregistreze și să se adune lângă spital pe 13 decembrie. Nu se știe unde și în ce condiții vor fi duși”, a scris Hlan.

El a amintit că după evacuările anterioare, oameni șocați s-au trezit în cele mai deprimate zone ale Rusiei.

Trupele ruse din teritoriile ocupate temporar continuă politica de relocare a ucrainenilor, informează Centrul de Rezistență Națională.

„În doar o lună, rușii au deportat o sută de ucraineni din regiunea Herson. Deportarea se realizează sub pretextul „evacuării”, se arată în raport.

Comitetul Central a subliniat că listele pentru așa-numita evacuare includ rezidenți ai teritoriilor ocupate temporar, pe care trupele ruse îi suspectează de neloialitate.

„Administrațiile” invadatoare din teritoriile ocupate temporar au fost însărcinate să întocmească noi liste cu copiii care nu au tutelă, pentru deportarea ulterioară în Rusia.

Forțele ucrainene au continuat operațiunile terestre pe malul de est (stânga) al regiunii Herson pe 6 decembrie, dar nu au înregistrat niciun câștig confirmat. Bloggeri ruși au susținut că grupurile de asalt ucrainene au încercat să avanseze de mai multe ori la sud de Krinki (30 km nord-est de orașul Herson și 2 km de râul Dnipro) și au fortificat un punct de sprijin la sud-est de așezare.

Un blogger rus a susținut că forțele ucrainene continuă să-și consolideze gruparea în cadrul Krynky. Un alt blogger rus a susținut că forțele ucrainene mențin poziții în apropierea podului rutier Antonivsky și lângă Kozaci Laheri (25 km nord-est de orașul Herson și 3 km de râul Dnipro) și controlează eficient zonele forestiere, insulele și coasta de-a lungul râului Konka. Bloggeri ruși au susținut că forțele ruse au lansat peste 100 de bombe cu dispersie asupra țintelor ucrainene în direcția Krinki în ultimele 24 de ore.

Trupele ruse îşi continuă înaintarea printre ruinele oraşului Mariinka din provincia ucraineană Doneţk şi încearcă să închidă cercul în jurul oraşului Avdiivka pentru a-şi extinde teritoriul pe care-l controlează în estul Ucrainei, unde armata ucraineană se pregăteşte pentru o lungă rezistenţă după eşecul contraofensivei sale.

Oraşul Mariinka se află în mare parte sub controlul trupelor ruse, dar este complet în ruine după luptele desfăşurate în această localitate ce avea circa 10.000 de locuitori înainte de război şi care se află pe linia frontului încă din anul 2014, când a avut loc primul conflict armat cu separatiştii pro-ruşi din vestul Ucrainei, potrivit serviciului militar de informaţii britanic.

Statul Major ucrainean semnalează în raportul său de miercuri privind evoluţia frontului, că zona cea mai fierbinte rămâne Avdiivka, oraş pe care trupele ruse încearcă să-l încercuiască din octombrie. Nici ariergarda ucraineană nu a fost scutită de atacurile armatei ruse, care a lansat zeci de drone noaptea trecută, lovind ţinte în regiunea central-vestică Hmelniţki.

Pe ansamblu frontul se află în impas, fără să se întrevadă pe termen scurt vreo soluţie tactică prin care armata ucraineană să poată străpunge liniile ruseşti, după contraofensiva în care a eliberat doar o mână de sate, însă a pierdut multe efective şi echipamente, provocând în prezent îndoieli în rândul unor politicieni occidentali asupra utilităţii continuării ajutorului occidental.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Doi ani de război în Ucraina. Militarii ucraineni sunt depășiți numeric și epuizați, dar încă au motivație să lupte. Lipsa armamentului, cea mai mare problemă
Doi ani de război în Ucraina. Militarii ucraineni sunt depășiți numeric și epuizați, dar încă au motivație să lupte. Lipsa armamentului, cea mai mare problemă
Războiul din Ucraina intră sâmbătă în cel de-al treilea an. Reuters a intervievat peste 20 de soldaţi şi comandanţi ucraineni din unităţi de infanterie, drone şi artilerie de pe...
Ce se va întâmpla în Ucraina la doi ani de la începerea războiului
Ce se va întâmpla în Ucraina la doi ani de la începerea războiului
Campionatul ucrainean s-a reluat fără spectatori din august 2022, iar de la sfârşitul acestei luni, mai multe cluburi au fost autorizate de administraţia militară să primească un număr mic...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #evacuare, #populatie, #Nova Kahovka, #Herson , #Razboi Ucraina