Șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, în turneu prin Rusia, își expune viziunea: Înapoi la stalinism

Miercuri, 31 Mai 2023, ora 23:16
3726 citiri
Șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, în turneu prin Rusia, își expune viziunea: Înapoi la stalinism
Evgheni Prigojin, șeful Wagner/ FOTO: Tass

Șeful Grupării Wagner, Evgheni Prigojin, care a anunțat retragerea mercenarilor săi din Bahmut, și-a mutat propria activitate în regiunile rusești. În două zile, la sfârșitul lunii mai, a susținut trei conferințe de presă - la Ekaterinburg, Vladivostok și Novosibirsk (încă una este așteptată la Nijni Novgorod) - prezentând un proiect numit „Wagner. Al doilea front”. Ce este acest „front” nu este complet clar.

Setul de teze pe care Prigojin le-a transmis prin intermediul jurnaliștilor este aproximativ același peste tot: războiul va fi lung, este urgent să se declare mobilizarea generală, să se reintroducă pedeapsa cu moartea și să se treacă la o economie planificată. Totodată, el subliniază că activitatea sa actuală nu trebuie privită ca începutul unei cariere politice: omul de afaceri spune că nu plănuiește să-și creeze propriul partid sau să candideze la președinție, scrie meduza.io.

Revenirea pedepsei cu moartea

Evgheni Prigojin spune că pedepsele pentru crimele de război trebuie să fie serios înăsprite. „Am scris deja un anumit număr de documente pe acest subiect, pe care încă nu le-am transmis autorităților. Acum verificăm cum să facem acest lucru cât mai ușor posibil astfel încât să nu existe o explozie în societate. Cred că pedeapsa capitală ar trebui adusă înapoi. Altfel, războiul nu poate fi câștigat. Tovarășul Stalin avea perfectă dreptate. Poate că în multe cazuri a greșit când a împușcat pe cineva din motive politice, dar pedeapsa cu moartea în război trebuie să fie“, spune oligarhul apropiat de Putin.

Șeful mercenarilor a mai spus că va urma un război dur: „Nu știu cât va dura. Dacă totul merge bine, atunci prognoza mea este să eliberez Donbasul în doi ani, să ajung la Kiev în trei sau patru. Asta dacă acum mobilizăm întreaga societate, activăm pârghia deplină a producției de toate munițiile, armele și tot ceea ce este necesar, facem o producție planificată“.

Rețeta victoriei: „mobilizarea generală a două milioane de oameni, buna conducere și disciplină a armatei, execuția dezertorilor. Este necesar ca toți șefii întreprinderilor de apărare să fie militari pentru ca și pedeapsa cu moartea să le fie aplicată. Este necesar să facem din țara un monstru militar, astfel încât să existe mai multe arme decât în ​​Coreea de Nord“.

Despre cariera politică

„Nu veți vedea partidul Wagner în Duma de Stat sau candidatul la președinție Prigojin. În orice caz, astăzi toate sarcinile sunt complet diferite. Sunt absolut de acord cu Kadîrov că țara ar trebui plasată sub legea marțială. Societatea trebuie mobilizată, pregătită pentru faptul că va fi necesar să trăim în aceste condiții pentru mult timp de acum încolo. Trebuie să terminăm cu construcția de poduri frumoase, teatre mari, scene noi, totul ar trebui să fie îndreptat acum spre apărare. Pentru că, de când am intrat în această luptă, dacă vom pierde, atunci Rusia va reveni la începutul anilor 90, când toate întreprinderile de stat aparțineau investitorilor străini. Și după aceea vom fi un stat african în care niște unchi mari primesc bani pentru gazul vândut, petrolul, cupru, staniu și orice altceva. În al doilea rând, cultura noastră națională și modul obișnuit de viață pe care l-am trăit ne vor fi luate 100%, apoi“, le-a spus Prigojin jurnaliștilor.

Despre consecințele războiului

„Astăzi suntem pe liniile de apărare. Dacă menținem linia de apărare, atunci va fi un război lung, care ar trebui să se termine mai mult sau mai puțin normal pentru Rusia. Toată lumea se va liniști că a pierdut aceste teritorii și atunci totul va ajunge la nimic. Vom fi într-o izolare pe termen lung, trebuie să ne obișnuim să facem noi înșine microcipuri, trebuie să încetăm să dă drumul informaticienilor,

Avem o muncă lungă de făcut în interiorul țării. Există metal, există aur, există oameni, există electricitate. Prin urmare, putem face arme și tot ce avem nevoie. Ne putem hrăni singuri. Trebuie să fim pregătiți pentru un război lung. Vor sparge apărarea sau nu. Dar acestea sunt planuri pe termen lung, iar planurile pe termen scurt sunt să ținem linia pe care ne aflăm și să nu lăsăm pe nimeni să intre“, potrivit viziunii celui supranumit „bucătarul lui Putin”.

Emmanuel Macron va solicita încetarea focului în Ucraina: ”Da, o vom cere”
Emmanuel Macron va solicita încetarea focului în Ucraina: ”Da, o vom cere”
Rusiei i se va cere să respecte o încetare a focului în Ucraina în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron într-un interviu de la Paris, difuzat...
Cum i-a răspuns Putin lui Macron, care a spus că va solicita încetarea focului în Ucraina: ”Am niște dubii”
Cum i-a răspuns Putin lui Macron, care a spus că va solicita încetarea focului în Ucraina: ”Am niște dubii”
Rusiei i se va cere să respecte o încetare a focului în Ucraina în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron într-un interviu de la Paris, difuzat...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #evgheni prigojin, #turneu, #viziune, #Stalin , #Razboi Ucraina