Un al doilea mercenar Wagner a fost ucis cu un baros, după ce a fost acuzat de „trădare”

Luni, 13 Februarie 2023, ora 14:28
7586 citiri
Un al doilea mercenar Wagner a fost ucis cu un baros, după ce a fost acuzat de „trădare”
Dmitri Iakușcenko fost mercenar Wagner executat cu un baros

Un criminal condamnat și eliberat din închisoare pentru a lupta pentru grupul rus Wagner a devenit al doilea mercenar care a fost bătut până la moarte cu un baros după ce a dezertat în Ucraina.

Dmitri Iakușcenko, în vârstă de 44 de ani, și-a lipit capul de ceea ce păreau a fi câteva cărămizi prinse de un zid înainte de a fi lovit cu barosul într-o execuție înfiorătoare care a fost filmată și publicată pe aplicația de mesagerie Telegram, scrie Daily Mail.

Iakușcenko a fost acuzat de trădare pentru că a dezertat după ce a ajuns în prima linie. Ulterior a fost capturat de foștii săi colegi Wagner, care l-au executat.

Într-un videoclip neverificat publicat de canalul Telegram Grey Zone, care este afiliat grupului Wagner, un bărbat se identifică drept Dmitri Iakușcenko, în vârstă de 44 de ani, spune că s-a născut în Crimeea și a părăsit închisoarea înainte de a se alătura armatei private a lui Putin. El a fost condamnat în 2019 pentru crimă și tâlhărie și avea de ispășit o pedeapsă de 19 ani când a fost recrutat de Prigojin.

"Voiam să găsesc o portiță de scăpare pentru a fugi din închisoare", a spus el, adăugând că nu era "războiul lui" și că plănuia să plece.

Potrivit lui Iakușcenko, un bărbat care semăna cu Evgheni Prigojin a venit în colonia penală din Engels pentru a recruta prizonieri pentru război. Atunci a decis să plece pe front și împreună cu alți prizonieri, s-a aflat imediat în luptele de lângă Bahmut, fără să fi avut timp să urmeze un antrenament.

În imaginile care circulă pe canalele de Telegram, care au ca legendă "Video de la tribunalul pentru trădare", se vede cum Iakușcenko are capul lipit cu bandă adezivă de câteva cărămizi, în timp ce o persoană neidentificată îmbrăcată în camuflaj stă în spatele său și are un baros în mâini.

Cu fața la cameră, Iakușcenko pare să își spună numele și anul nașterii.

„Mă aflam pe străzile orașului Dnipro, unde am fost lovit în cap și mi-am pierdut cunoștința, m-am trezit în această cameră și mi s-a spus că voi fi judecat", a declarat el.

După aceasta, persoana din spatele lui ridică barosul și pare că îl lovește în cap. În acest moment, înregistrarea video este neclară. Se aude un zgomot puternic, iar Iakușcenko se prăbușește pe podea. Bărbatul lovește din nou cu barosul.

În continuare, pe video apare legenda: „Ședința de judecată este declarată închisă".

Bărbatul de 44 de ani este acum al doilea luptător Wagner care a fost executat cu un baros, după Evgheni Nujin, în vârstă de 55 de ani, care a fost ucis de camarazii săi în noiembrie anul trecut.

Retragerea era pedepsită cu execuția

Doi foști deținuți recrutați de gruparea paramilitară privată Wagner în toamna anului trecut au relatat într-un interviu pentru CNN, în prezența forțelor de securitate ucrainene, despre experiența lor de luptă în prima linie.

„Nu ne puteam retrage fără ordin, pentru că dacă nu ne supunem ordinului, am fi fost uciși", a spus unul dintre prizonieri.

„Un om a rămas pe o poziție, era foarte speriat, era primul lui asalt. Am primit ordin să alergăm în față. Dar omul s-a ascuns sub un copac, refuzând să o facă. Acest lucru a fost raportat comandamentului și s-a terminat. A fost dus la 50 de metri de bază. Și-a săpat propriul mormânt și apoi a fost împușcat".

„Comandantului nostru i s-a spus că, dacă cineva se dă în lături, va trebui eliminat. Iar dacă nu o făceam, urma să fim noi eliminați pentru că nu îndeplinisem asta”.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #executii, #Baros, #mercenari, #wagner , #Razboi Ucraina
Comentarii
Poza alfabeta
alfabeta
rank 1
"videoclip neverificat", "inregistrarea video este neclara"
Poza borba
borba
rank 5