„Furtuna secolului“ de la Marea Neagră influențează războiul din Ucraina. Ce s-a întâmplat cu tranșeele rusești din Crimeea VIDEO

Marti, 28 Noiembrie 2023, ora 13:03
5926 citiri
„Furtuna secolului“ de la Marea Neagră influențează războiul din Ucraina. Ce s-a întâmplat cu tranșeele rusești din Crimeea VIDEO
Furtuna a făcut ravagii în regiunea Mării Negre

Condițiile meteorologice dificile au cauzat distrugerea infrastructurii în multe zone de coastă din sudul Rusiei și în teritoriile ocupate temporar din Ucraina. Vremea rea ​​a afectat ritmul ostilităților de pe front, deși nu le-a oprit complet, se arată în raportul zilnic al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

În Rusia, ciclonul a afectat infrastructura din regiunea Krasnodar, în special lângă Soci, Anapa, Ghelenjhik, Novorossisk și Tuapse. În același timp, în Ucraina, o mare parte a regiunii Odesa a suferit din cauza ninsorilor intense și a vânturilor puternice, în urma cărora mulți oameni au rămas fără electricitate.

Cu toate acestea, după cum au observat analiștii, vremea periculoasă din Marea Neagră a forțat Rusia să-și retragă toate navele de război și transportatoarele de rachete la bazele lor.

„Furtuna a deteriorat șinele de cale ferată în zonele de coastă, ceea ce ar putea avea implicații logistice pentru forțele ruse din Crimeea ocupată și din sudul Ucrainei. De asemenea, furtuna a sfâșiat plasele cu mine din mare, ceea ce a dus la plutirea minelor de-a lungul întregii coaste de nord-vest a Mării Negre”, a adăugat ISW.

În ciuda condițiilor meteorologice dificile, atât trupele ruse, cât și cele ucrainene continuă atacurile la sol pe front, deși într-un ritm puțin mai lent din cauza zăpezii și a vizibilității slabe, a menționat Institutul pentru Studiul Războiului. Vremea rea ​​a făcut dificilă recunoașterea aeriană și reglarea focului de artilerie pentru ruși, dar a permis armatei ucrainene să consolideze un punct de sprijin pe malul stâng al Niprului.

Oleksandr Ștupun, purtătorul de cuvânt al centrului comun de presă al Forțelor de Apărare din regiunea Tauri, a raportat că trupele ruse din această zonă (de la Avdiivka până în partea de vest a regiunii Zaporojie) din cauza condițiilor meteorologice au redus utilizarea artileriei aproape la jumătate, iar a dronelor de șase ori, dar armata Moscovei continuă să folosească intens aviația în direcția Avdiiv.

"Furtuna secolului" a inundat tranșeele forțelor ruse din Crimeea

Vânturi cu putere de uragan, ninsori şi inundaţii care au măturat părţi din sudul Rusiei, Ucraina şi Moldova s-au soldat luni cu cel puţin 13 morţi şi aproape două milioane de persoane au rămas fără curent electric, au anunţat autorităţile, potrivit AFP.

Supranumită "furtuna secolului" de către mass-media ruse, vremea violentă a lovit regiunile sudice Daghestan, Krasnodar şi Rostov, precum şi teritoriile ucrainene ocupate Doneţk, Lugansk, Herson, Zaporojie şi Crimeea începând de duminică.

În Crimeea, Marea Neagră s-a revărsat pe șosele și pe o autostradă, iar televiziunea rusă a difuzat imagini cu valuri care se sparg peste mașinile care încearcă să treacă.

Așa-numitul guvernator pro-rus, Serghei Aksionov, a declarat zi liberă, luni, din cauzafurtunii de cod roșu.

Valurile mari au inundat inclusiv tranșeele din sistemul defensiv al forțelor ruse din Crimeea.

Preşedintele Vladimir Putin a urmărit rapoartele privind "dezastrele meteorologice" şi a ordonat guvernului să ia măsuri pentru a ajuta regiunile afectate, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Ministerul rus al Energiei a declarat că aproximativ 1,9 milioane de persoane au fost afectate de întreruperi de energie electrică.

Patru persoane au murit în Rusia şi în Crimeea din cauza furtunilor, iar alte patru persoane au murit în Moldova.

În Ucraina, vremea severă a provocat moartea a cel puţin cinci persoane şi a lăsat aproape 1.500 de oraşe şi sate în beznă, după ce furtunile au aruncat până la 25 de centimetri de zăpadă în unele locuri. "Din nefericire, deocamdată, există câteva decese. Cel mai mare număr (de victime) este în regiunea Odesa - cinci persoane", a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski

Valuri uriaşe s-au prăbuşit peste zonele de plajă de pe coasta rusă a Mării Negre, au arătat videoclipuri de pe reţelele de socializare, în timp ce viteza vântului a ajuns la peste 140 de kilometri pe oră în unele locuri.

În Republica Moldova, cadavrele a două persoane au fost găsite într-o maşină îngropată în zăpadă în zona de sud-est a oraşului Coscalia, a anunţat presa moldovenească. Un bărbat în vârstă de 48 de ani a fost găsit mort în satul Cruglic din estul ţării, iar furtuna a luat viaţa unui alt bărbat la Grigoriopol, în regiunea separatistă Transnistria.

În regiunea rusă Krasnodar, care include staţiunile Soci şi Anapa, mai multe persoane au fost rănite când sute de copaci au fost doborâţi de vânt, a anunţat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Viktor Orban la un forum din Turcia: ”Dacă timpul lucrează în favoarea Rusiei, continuarea războiului va aduce succes Moscovei”
Viktor Orban la un forum din Turcia: ”Dacă timpul lucrează în favoarea Rusiei, continuarea războiului va aduce succes Moscovei”
Nu se întrevede nicio ieşire din conflictul de război din Ucraina, iar acest lucru paralizează politica europeană, a declarat prim-ministrul ungar Viktor Orbán, în Antalya, unde a participat...
38 de drone ucrainene deasupra podului Crimeii, doborâte de sistemele de apărare anti-aeriană ale Rusiei, susține Kremlinul VIDEO
38 de drone ucrainene deasupra podului Crimeii, doborâte de sistemele de apărare anti-aeriană ale Rusiei, susține Kremlinul VIDEO
Sistemele de apărare anti-aeriană ale Rusiei au distrus toate cele 38 de drone pe care Ucraina le-a lansat asupra Peninsulei Crimeea duminică dimineaţă devreme, 3 martie, a afirmat Ministerul...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #furtuna, #Marea Neagra, #Crimeea, #victime , #Razboi Ucraina