Avertismentul britanicilor: Războiul Rusiei împotriva Ucrainei va intra în curând într-o nouă fază. Ce pregătește armata lui Putin

Sambata, 06 August 2022, ora 20:35
11785 citiri
Avertismentul britanicilor: Războiul Rusiei împotriva Ucrainei va intra în curând într-o nouă fază. Ce pregătește armata lui Putin
Trupele ruse se regrupează în sudul Ucrainei. FOTO: Captură Youtube

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei va intra în curând într-o nouă fază, când cele mai grele lupte se vor muta pe o linie a frontului de aproximativ 350 km lungime, care se întinde spre sud-vest de la Zaporojie la Herson, paralel cu râul Nipro, se arată în ultimul raport al Ministerul Britanic al Apărării.

Rusia adună trupe în sudul Ucrainei, dar scopul consolidării poziției nu este încă clar, avertizează serviciile de informații din Marea Britanie, precizând că forțele ruse s-ar putea pregăti pentru un nou asalt sau doar anticipează o contraofensivă din partea ucrainenilor.

Potrivit sursei citate, convoaie lungi de camioane militare ruse, tancuri, artilerie remorcată și alte arme continuă să plece din regiunea Donbas și se îndreaptă spre sud-vest. De asemenea, s-a raportat că echipamentele se deplasează din Melitopol, Berdiansk, Mariupol, ocupate de ruși și din Rusia continentală, pe Podul Kerci, în Crimeea. Batalioanele tactice, care cuprind între 800 și 1.000 de militari, au fost desfășurate în Crimeea și aproape sigur vor fi folosite pentru a sprijini trupele ruse din regiunea Herson.

La 2 august 2022, un nou batalion a fost desfășurat în Crimeea, iar altele sunt, de asemenea, redistribuite din Gruparea de forțe de Est. Acestea vor fi foarte probabil trimise în regiunea Herson în zilele următoare.

Forțele ucrainene își concentrează tot mai mult atacurile asupra podurilor, depozitelor de muniții ale Federației Ruse și a legăturilor feroviare din regiunile de sud ale Ucrainei. Inclusiv o ramură feroviară importantă din punct de vedere strategic care leagă Herson de Crimeea pentru a încerca să împiedice capacitatea ocupanților de a reface rezervele materiale și tehnice.

Rusia ar putea lansa o ofensivă în regiunea ucraineană din sud Herson pentru a încerca să mai smulgă din elanul Kievului și și-a consolidat vizibil forțele în regiune, a declarat generalul ucrainean Oleksii Hromov, citat de The Guardian.

Rusia ocupă teritorii extinse din sudul Ucrainei pe care le-a capturat în fazele inițiale ale invaziei declanșate pe 24 februarie, dar Kievul a promis să efectueze o contraofensivă majoră și a folosit armament occidental sofisticat pentru a lovi liniile de aprovizionare și depozitele de muniție rusești.

Hromov a spus că Rusia a adus o cantitate masivă de arme și echipamente în nord-estul regiunii Herson, importantă din punct de vedere strategic, mare parte din aceasta fiind ocupată de Rusia.

El a declarat într-o conferință de presă că „este posibil ca inamicul ar putea sau va încerca să efectueze operațiuni ofensive în adâncul teritoriului nostru, pentru a prelua inițiativa și să amenințe progresul nostru, pentru a forța astfel armata ucraineană să oprească extinderea capetelor de pod și să treacă în defensivă”.

În est, generalul Oleksii Hromov spune că Ucraina și-a îmbunătățit poziția tactică în jurul orașului Sloviansk, recucerind două sate, dar că forțele ruse încearcă să captureze orașul Avdiivka și satul Piski.

Forțele ucrainene au fost nevoite să cedeze teritoriu acolo, trecând la apărarea zonei din sudul orașului Avdiivka și părăsind mina de cărbune Butivka, a mai arătat el.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #Herson, #zaporojie, #masari, #trupe, #ofensiva, #Sud , #Razboi Libia