Imigranții cubanezi se alătură armatei ruse pentru a lupta în Ucraina în schimbul cetățeniei

Luni, 29 Mai 2023, ora 04:50
3027 citiri
Imigranții cubanezi se alătură armatei ruse pentru a lupta în Ucraina în schimbul cetățeniei
Imigranți cubanezi în Rusia/ FOTO: todocuba.org

Imigranții cubanezi din Rusia se alătură armatei ruse pentru a lupta în Ucraina în schimbul cetățeniei. Mai mulți cubanezi au semnat contracte pe un an și au fost trimiși, miercuri, 24 mai, în zona de război, a informat publicația locală rusă Riazan Gazette.

Cei care au semnat contracte pentru a lupta vor primi o plată unică de la guvernul federal al Rusiei echivalentă cu 2.433 de dolari și alți 2.500 de dolari din regiunea Riazan, împreună cu un salariu lunar de 2.545 de dolari, potrivit The New York Post.

Potrivit unui raport recent, armata rusă a oferit potențialilor recruți un salariu mai mare de multe ori mai mult decât salariul mediu lunar rusesc de 63.060 de ruble (810 de dolari), pentru a-și consolida randurile armetei ruse din Ucraina, epuizate

La începutul acestei luni, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că străinii care s-au înrolat în armata rusă pentru a lupta în război vor avea dreptul să obțină cetățenia rusă împreună cu familiile lor.

Mii de cubanezi s-au stabilit în Rusia în ultimii ani, deoarece este una dintre puținele țări care nu necesită vize pentru cetățenii cubanezi, potrivit publicației cubaneze Directorio Cubano.

Autoritățile ruse încearcă să recruteze și muncitori migranți din Asia Centrală pentru a lupta în Ucraina pentru a evita o altă mobilizare obligatorie.

Recrutarea a 300.000 de rezerviști în septembrie a stârnit proteste și a făcut ca mii de bărbați apți de luptă să fugă din țară.

Deși Rusia nu a confirmat numărul pierderilor din Ucraina, SUA au estimat recent că 100.000 de luptători ruși au fost uciși sau răniți în conflict numai din decembrie 2022.

Eveniment Quarterly Report

Ce îi lipsește Rusiei pentru a câștiga un război lung cu Ucraina
Ce îi lipsește Rusiei pentru a câștiga un război lung cu Ucraina
Rusia nu este pregătită pentru un război lung. Adică, războiul poate fi „lent”, așa cum a fost timp de 10 ani în Afganistan. Dar Rusia nu este pregătită pentru ceea ce se întâmplă...
Grupul de mercenari Wagner părăsește pozițiile din Siria. "Iranul ar putea prelua controlul"
Grupul de mercenari Wagner părăsește pozițiile din Siria. "Iranul ar putea prelua controlul"
Grupul de mercenari Wagner își părăsește pozițiile în Siria, după moartea finanțatorului spu, oligarhul Evgheni Prigojin și a altor importanți lideri ai săi într=un suspec accident de...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #imigranti cubanezi, #inrolare, #armata, #cetatenie , #Razboi Ucraina