Șeful diplomației de la Kiev: „Ucraina și-a schimbat obiectivele în războiul cu Rusia”

Marti, 10 Mai 2022, ora 12:51
8630 citiri
Șeful diplomației de la Kiev: „Ucraina și-a schimbat obiectivele în războiul cu Rusia”
Dmitri Kuleba, șeful diplomației ucrainene. FOTO: Twitter

Ucraina și-a schimbat obiectivele militare în războiul cu Rusia și încearcă acum să împingă trupele ruse din întreaga țară, a declarat ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba într-un interviu pentru Financial Times . El a adăugat că „imaginea victoriei este un concept în evoluție”.

„În primele luni de război, victoria pentru noi a arătat ca retragerea trupelor ruse pe pozițiile pe care le-au ocupat până pe 24 februarie și răzbunare pentru pagubele cauzate. Acum, dacă suntem suficient de puternici pe frontul militar și câștigăm bătălia pentru Donbas, care va fi decisivă pentru dinamica ulterioară a războiului, atunci, fără îndoială, victoria pentru noi în acest război va fi eliberarea teritoriilor rămase”, a spus ministrul.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Kuleba a subliniat că numai înfrângerea Rusiei va permite Ucrainei să-și redeschidă porturile de la Marea Neagră și să restabilească exportul. În același timp, dacă Kievul va primi „și mai mult sprijin militar, îi va putea scoate pe ruși din regiunea Herson, va învinge flota Mării Negre și va debloca traficul”.

Totodată, șeful diplomației ucrainene nu exclude ca Ucraina să fie nevoită să negocieze pentru a rezolva situația pentru a evita prea multă vărsare de sânge. Cu toate acestea, în acest caz, Kievul ar dori să aibă cele mai multe „cărți puternice”.

Kuleba a spus că este convins că aliații Ucrainei vor sprijini obiectivul final al țării sale, care include scoaterea Rusiei din Donbas și Crimeea, deoarece agresiunea Moscovei a fost cea care a oferit Occidentului un nou obiectiv.

„Ei simt deja că victoria noastră va fi victoria lor și, prin urmare, cred că ne vor sprijini”, a spus Kuleba.

Armata rusă are dificultăţi să avanseze semnificativ în regiunea Donbas, admite propagandistul şi corespondentul de război al Kremlinului Aleksandr Sladkov, relatează Daily Mail.

Jurnalistul Aleksandr Sladkov de la canalul de stat Rossia-1 admite, într-o filmare difuzată luni, că luptele din Donbas nu înclină balanţa în favoarea ruşilor - şi vorbeşte pe un ton negativ la adresa capacităţilor armatei ruse de a-i înfrunta pe ucraineni, pentru prima dată de când relatează de pe frontul de luptă.

Clipul a fost înregistrat în districtul Leninskii din Donbas unde bombardamentele ucrainene ar fi ucis o femeie şi un adolescent în vârstă de 16 ani, spune el.

„Nu putem alunga forţele ucrainene din oraş. Nu le putem împinge înapoi. Iar asta deoarece... nu ştiu. N-ar trebui să criticăm... dar le atacăm satele şi poziţiile defensive în lupte de la unu la unu ...

Ne străduim pentru ceva ce ar trebui să fie de rutină. Înţelegeţi? Forţele lor continuă să sosească, nu putem pătrunde”, spune el, referindu-se la faptul că ruşii nu pot avansa pentru a încercui trupele ucrainene.

Potrivit serviciilor secrete britanice, în prezent, bătălia pentru Donbas rămâne principala direcție a Federației Ruse într-un război la scară largă împotriva Ucrainei pentru a-și atinge obiectivul declarat de control asupra regiunilor Donețk și Lugansk.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #kiev, #obiective, #Donbas, #dmitri kuleba , #Razboi Ucraina