Moscova aruncă totul în luptă pentru a cuceri orașul Donețk. Lupte crâncene la Bahmut

Sambata, 03 Decembrie 2022, ora 13:07
13198 citiri
Moscova aruncă totul în luptă pentru a cuceri orașul Donețk. Lupte crâncene la Bahmut
Tancuri rusești în zona Bahmut/ FOTO: CNBC

Forțele rusești continuă să investească o mare parte din efortul lor militar total și din puterea de foc de-a lungul unui sector de aproximativ 15 kilometri de linie de front din jurul orașului Bahmut din regiunea Donețk, spune Ministerul Apărării din Marea Britanie în ultimul său raport.

În ultimele zile, probabil că Rusia a făcut mici progrese pe axa de sud a acestui asalt și este posibil să plănuiască să încercuiască orașul.

Armata lui Vladimir Putin are ca prioritate cucerirea orașului Bahmut încă din august, dar a alocat disproporționat de multe resurse pentru un obiectiv cu valoare operațională redusă, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de sâmbătă dimineață.

Cu toate acestea, campania a fost disproporționat de costisitoare în raport cu aceste posibile câștiguri. Există o posibilitate realistă ca această cucerire a Bahmutului să fi devenit în primul rând un obiectiv simbolic, politic pentru Rusia.

Statul Major General ucrainean a raportat că forțele ucrainene au respins atacurile rusești în apropiere de Bahmut, pe o rază de 26 de kilometri la nord-est de Bahmut, în apropiere de Vimka, și pe o rază de 14 km la sud de Bakhmut, în apropiere de Opitne, Kișcivka și Kurdiumivka.

Bloggeri militari ruși au afirmat că forțele ucrainene efectuează recunoașteri în jurul Klișcivka și că luptele continuă în apropierea așezării, în ciuda afirmațiilor rusești potrivit cărora forțele rusești ocupă complet așezarea.

Un blogger rus a afirmat că forțele rusești au avansat în apropiere de Spirne (la 30 km nord-est de Bahmut) și împiedică forțele ucrainene să transfere unități către pozițiile înaintate din zonă.

Bloggeri ruși au afirmat că forțele ucrainene rotesc unități din regiunea Zaporojie în zona Bahmut și au sugerat că acest lucru înseamnă că forțele ucrainene se confruntă cu o situație critică pe această secțiune a frontului.

Presupusa rotație a unităților în zonă de către forțele ucrainene nu ar fi posibilă dacă forțele ruse ar avea capacitatea de a ataca toate drumurile din zona Bahmut, așa cum a afirmat anterior o sursă rusă.

Grupul operativ al forțelor comune ucrainene a publicat vineri un interviu cu un soldat ucrainean din zona Bahmut, în care soldatul afirmă că condițiile sunt incredibil de dure și că forțele rusești continuă să forțeze operațiunile ofensive în zonă, în ciuda numărului mare de pierderi.

ISW continuă să considere că efortul rusesc de a cuceri Bahmut este un demers cu costuri ridicate, concentrat asupra unui oraș cu o importanță operațională limitată.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
Moscova promite Teheranului avioane de luptă și apărare antiaeriană. „Iranienii obțin beneficii din această schimbare”
Moscova promite Teheranului avioane de luptă și apărare antiaeriană. „Iranienii obțin beneficii din această schimbare”
Oficialii militari ruși au sprijinit în mod discret Iranul cu arme și informații, pe măsură ce criza din Orientul Mijlociu s-a intensificat. O alianță strategică între cele două...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #lupte, #bahmut, #done k , #Razboi Ucraina