Invazie în două regiuni rusești de la granița cu Ucraina. Grupări paramilitare anti-Putin vor să elibereze zona. „Ne întoarcem acasă” VIDEO

Luni, 22 Mai 2023, ora 16:39
13713 citiri
Invazie în două regiuni rusești de la granița cu Ucraina. Grupări paramilitare anti-Putin vor să elibereze zona. „Ne întoarcem acasă” VIDEO
Pe teritoriul regiunii Belgorod au început să apară informații despre bătălii FOTO Telegram

Autoritățile ruse au recunoscut că un grup de sabotaj și recunoaștere a intrat luni în regiunea Belgorod de pe teritoriul Ucrainei. Luni dimineață, pe o serie de canale Telegram atât rusești, cât și ucrainene, au început să apară informații despre ciocniri violente la granița ruso-ucraineană dintre regiunile Belgorod și Sumî.

Există rapoarte că una sau mai multe grupuri armate au pătruns pe teritoriul Rusiei din partea ucraineană. Reprezentanții Corpului de Voluntari Rusi și ai Legiunii Libertatea Rusiei și-au asumat responsabilitatea raidurilor.

Dimineața, pe rețelele sociale au apărut videoclipuri cu presupuse atacuri la un punct de control de frontieră din districtul Graivoronovski din regiunea Belgorod. Într-unul dintre videoclipuri, un tanc cu steagul Ucrainei intră în punctul de control. A apărut și un videoclip, care se presupune că a fost filmat chiar în clădirea punctului de control, care arată cadavrul unui soldat mort. Autenticitatea videoclipului nu a fost verificată.

Guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a acuzat Ucraina de „ atac informațional asupra regiunii Belgorod, pentru a crea panică”. El a confirmat bombardarea districtului Graivoronovski, dar a spus că în urma bombardamentelor nu s-au ănregistart nici răniți, nici morți. Nu s-a dispus evacuarea populației.

Luptă în districtul Graivoronovski

Ulterior, pe teritoriul regiunii Belgorod au început să apară informații despre ciocniri armate. Gladkov a spus că un grup de sabotaj și recunoaștere inamic a intrat pe teritoriul districtului Graivoronovski. Se presupune că armata rusă se luptă cu el.

Legiunea „Libertatea Rusiei” – o unitate de voluntari a cetățenilor ruși care luptă de partea Ucrainei – a anunțat că luptătorii săi, împreună cu RDK, au ocupat satul Kozinka, iar „detașamentele de cercetași au intrat în Graivoron”. Ilia Ponomarev, un fost deputat al Dumei de Stat asociat cu legiunea Libertatea Rusiei, a scris pe Facebook că forțele „înaintează cu succes spre Belgorod”. Nu există nicio confirmare în acest sens.

Canalele Telegram rusești susțin însă că bătălia are loc în satul Gora-Podol, situat lângă Graivoron. În videoclipul de la Graiyvoron se aud zgomote de focuri de armă.

Corpul Voluntar al Rusiei - încă o formațiune armată creată de activiști de dreapta care au emigrat din Rusia și luptă de partea Ucrainei - a declarat anterior că luptătorii săi au atacat din nou teritoriul Rusiei. Corpul a publicat un videoclip în care bărbați înarmați cu emblema RDK pozează pe fundalul unor semne cu numele satelor Bezliudovka, Ciurovichi și Liubimovka. Bezliudovka este situată nu departe de Șebekino în regiunea Belgorod, Ciurovichi - în regiunea Briansk, există mai multe sate cu numele Liubimovka în regiunile de graniță (în special, în regiunile Briansk și Kursk).

GUR a confirmat operațiunea

Andri Iusov, purtătorul de cuvânt al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, a declarat că luptătorii Legiunii și RDK desfășoară o operațiune pentru a crea o „zonă de securitate” în regiunea Belgorod. Este prima declarație de acest fel, de regulă, armata ucraineană nu comentează acuzațiile de bombardare sau sabotaj pe teritoriul Rusiei. Iusov a subliniat că doar cetățenii ruși participă la operațiune.

Luni după-amiază, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat evenimentele. Potrivit acestuia, acestea au fost raportate lui Vladimir Putin. Peskov a considerat raidul din regiunea Belgorod o încercare de a „abate atenția de la Bahmut”. Autoritățile ruse au anunțat recent capturarea orașului Bakhmut din regiunea Donețk, Ucraina neagă pierderea completă a orașului.

La începutul lunii martie, RDK a revendicat responsabilitatea pentru un raid în regiunea Briansk, în timpul căruia luptătorii săi au ocupat pentru scurt timp două sate. Potrivit autorităților ruse, au existat victime în rândul civililor.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #lupte, #belgorod, #corpul de voluntari rusi, #legiunea libertatea rusiei , #Razboi Ucraina