Prigojin pierde și sprijinul autoritățile locale din Rusia care refuză să îngroape mercenari Wagner

Duminica, 19 Martie 2023, ora 23:08
4508 citiri
Prigojin pierde și sprijinul autoritățile locale din Rusia care refuză să îngroape mercenari Wagner
Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner

Finanțatorul Grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, pierde sprijinul oficialii ruși locali. În regiunea Krasnodar autoritățile refuză să îngroape mercenarii Wagner morți în războiul din Ucraina, conform raportului Institutului pentru Studii de Război (ISW).

Potrivit lui Prigojin, autoritățile locale din Goriaci Kliuci, din regiunea Krasnodar, au refuzat să îngroape mercenari în oraș. Primarul orașului, Serhii Belopolski, a spus că localnicii nu consideră această stațiune „un loc potrivit pentru înmormântarea soldaților Wagner”. Prigojin a făcut publică și o conversație telefonică în care Belopolski i-a spus unui reprezentant al Grupului Wagner că guvernatorul regiunii Krasnodar, Veniamin Kondratiev, a refuzat să coopereze cu „Wagner”. Mercenarii Wagner au lansat și un mesaj video cu amenințări la adresa administrației locale, în care susțineau că vor „rezolva personal problema” cu administrația dacă aceasta nu le aprobă cererile.

Deoarece mercenarii Wagner au folosit anterior regiunea Krasnodar pentru antrenament și pentru locuri de veci, situația actuală poate indica faptul că aranjamentele anterioare pe termen lung ale lui Prigojin cu autoritățile regionale slăbesc acum rapid. „Bucătarul“ lui Putin este deja la cuțite cu autoritățile din Sankt Petersburg din cauza unui refuz similar de a îngropa mercenari morți în același cimitir cu soldații ruși din armata regulată, potrivit ISW.

Grupul de mercenari Wagner din Rusia intenționează să recruteze aproximativ 30.000 de noi luptători până la jumătatea lunii mai, a declarat sâmbătă fondatorul său Evgheni Prigojin, transmite Reuters.

Acesta a declarat într-un mesaj audio pe Telegram că centrele de recrutare Wagner angajează în medie 500-800 de persoane pe zi.

El nu a oferit nicio dovadă pentru a susține cifrele, pe care Reuters nu le-a putut verifica în mod independent.

Prigojin a spus că săptămâna trecută s-au deschis astfel de centre în 42 de orașe din Rusia,

Grupul Wagner a suferit pierderi grele în timp ce a condus eforturile rusești de a captura orașul ucrainean Bahmut, care a rezistat din vara anului trecut în cea mai lungă și sângeroasă bătălie din războiul care durează de mai bine de un an.

În ianuarie, Statele Unite au evaluat că Wagner avea aproximativ 50.000 de luptători în Ucraina, inclusiv 40.000 de condamnați pe care Prigojin i-a recrutat din închisorile rusești cu promisiunea unei grațieri dacă supraviețuiesc șase luni.

Oficialii ucraineni au afirmat că aproximativ 30.000 de luptători ai lui Wagner au dezertat sau au fost uciși sau răniți, o cifră care nu a putut fi verificată în mod independent.

Prigojin a declarat că recrutarea din sălile sportive a decurs mai bine decât se aștepta și că cei care s-au oferit voluntari sunt într-o formă fizică mai bună decât deținuții pe care îi luase înainte.

„Până la jumătatea lunii mai, plănuim să creștem numărul de luptători din unitățile noastre cu aproximativ 30.000", a spus el.

Prigojin a desfășurat o campanie activă de PR timp de luni de zile pentru a sublinia rolul grupului Wagner în ofensiva Rusiei, plângându-se frecvent că liderii militari ruși nu acordă suficient credit grupării sale și chiar susținând că l-au privat de muniție - afirmație negată de Ministerul rus al Apărării.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #mercenari, #wagner, #evgheni prigojin, #autoritati, #locale , #Razboi Ucraina