Rusia pierde soldați în propriile câmpuri minate deoarece hărțile sunt secrete. Unele unități au refuzat să intre în luptă

Joi, 30 Noiembrie 2023, ora 23:04
3257 citiri
Rusia pierde soldați în propriile câmpuri minate deoarece hărțile sunt secrete. Unele unități au refuzat să intre în luptă
Câmp minat pe una dintre secțiunile frontului FOTO / Telegram

Capacitățile de luptă și moralul invadatorilor ruși, care se află în prezent pe malul stâng al regiunii Herson, s-au deteriorat semnificativ, spune Institutul pentru Studiul Războiului (ISW). În cel mai recent raport, analiștii ISW afirmă că Federația Rusă demonstrează o incapacitate de a-și transforma forțele într-o structură coerentă.

Acest lucru este confirmat de informațiile Statului Major ucrainean conform cărora unitățile brigăzii 810 de infanterie marină, care au ajuns în această secțiune a frontului la începutul lunii octombrie 2023, au refuzat să conducă ostilități în apropierea satului Krinki. Există mai multe motive: lipsa armelor, coordonarea artileriei, transferul de informații tactice și comunicarea adecvată cu privire la amplasarea câmpurilor de mine rusești.

Statul Major General ucrainean a raportat că hărțile câmpurilor minate rusești sunt clasificate și că comandanții ruși nu s-au coordonat cu unitățile de asalt cu privire la amplasarea acestor câmpuri minate, ceea ce a dus la 50 de victime în rândul Brigăzii 810 Infanterie Marină în ultima lună.

Incidentul de pe câmpul minat sugerează că comandații rușii responsabili cu apărarea malului estic nu reușesc să se coordoneze, subliniază ISW.

Infanteriștii marini au sosit în zona Krinki la începutul lunii octombrie 2023 și se pare că au preluat responsabilitatea pentru zonă de la Armata a 18-a Arme Combinate, după începerea operațiunilor terestre ucrainene pe malul estic al Niprului la mijlocul lunii octombrie 2023.

În octombrie, trupele ucrainene au traversat Niprul și au stabilit un cap de pod pe malul stâng al Niprului. Acum, forțele Kievului luptă pentru a extinde acest cap de pod.

Operatorii de drone ucraineni țintesc apărarea aeriană rusă și echipamente de radionavigații de-a lungul râului în speranța de a avansa în continuare în această zonă dificilă.

Atât forțele ucrainene, cât și cele rusești continuă să lupte în regiunea Herson, chiar dacă acum condițiile meteo sunt nefavorabile.

Forțele ucrainene au continuat atacurile terestre pe malul estic (stâng) al regiunii Herson și ar fi avansat, potrivit unor surse rusești.

Millbloggeri ruși au afirmat că forțele ucrainene au avansat la sud-vest de Krynky (la 30 km nord-est de orașul Herson și la 2 km de râul Nipru) și au stabilit un cap de pod într-o zonă forestieră din apropiere.

Surse rusești au mai spus că luptele sunt în curs de desfășurare în apropiere de Krinki și că unitățile rusești de aviație și artilerie lovesc puternic zona. Statul Major General ucrainean a raportat că forțele Kievului mențin pozițiile pe malul estic al râului Nipru.

Corespondenții ruși au afirmat că forțele ucrainene continuă să transfere noi grupuri de asalt pe malul stâng și că 300-400 de militari ucraineni se află în apropiere de Krynky.

Forțele rusești se luptă să împiedice eforturile ucrainene de aprovizionare și întărire a pozițiilor lor pe malul estic al regiunii Herson, potrivit ISW.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cum desfășoară Kremlinul o campanie de dezinformare pentru a submina poziția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski
Cum desfășoară Kremlinul o campanie de dezinformare pentru a submina poziția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski
Luna trecută, când a apărut prima dată innformația că președintele ucrainean Volodimir Zelenski se pregătea să îl demită pe comandantul șef al armatei, generalul Valeri Zalujnîi,...
Ce se va întâmpla în Ucraina la doi ani de la începerea războiului
Ce se va întâmpla în Ucraina la doi ani de la începerea războiului
Campionatul ucrainean s-a reluat fără spectatori din august 2022, iar de la sfârşitul acestei luni, mai multe cluburi au fost autorizate de administraţia militară să primească un număr mic...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #mine, #Herson, #harti , #Razboi Ucraina