Motivul pentru care Uniunea Europeană ar putea întârzia livrarea de muniție către Ucraina cu trei ani

Duminica, 19 Martie 2023, ora 23:19
4655 citiri
Motivul pentru care Uniunea Europeană ar putea întârzia livrarea de muniție către Ucraina cu trei ani
Obuze de 155 de milimatri FOTO / defence.com

Efortul Europei de a produce arme pentru Ucraina este înfrânat de lipsa de explozibili, ceea ce va întârzia eforturile de creștere a producției de proiectile cu până la trei ani, scrie The Financial Times.

Livrările reduse de praf de pușcă, explozivi din plastic și TNT au făcut ca industria să nu poată îndeplini rapid comenzile UE pentru Ucraina, indiferent de câți bani sunt investiți.

Invazia Ucrainei de către Rusia a scos la iveală stocurile insuficiente de arme în Europa și capacitatea de producție internă slabă, care a fost epuizată de decenii de subfinanțare, au spus oameni familiarizați cu problema.

„Problema fundamentală este că industria europeană de apărare nu este într-o formă bună pentru producția militară la scară largă”, a spus un oficial german.

Europa încearcă să răspundă nevoilor militare ale Kievului prin pomparea de bani în sectorul apărării, în special pentru a încuraja extinderea producției de obuze de artilerie de 155 mm. Este nevoie urgentă de obuze atât pentru a reumple arsenalele naționale, cât și pentru a asigura aprovizionarea forțelor ucrainene. Dar producătorii, directorii din industrie și oficialii UE avertizează că această creștere a cererii nu poate decât să crească prețurile, care au urcat deja cu o cincime în ultimul an.

„Este foarte greu să crești producția de muniție de artilerie, în special muniție grea de calibru mare, într-un timp scurt. O nouă fabrică de artilerie este foarte ușoară, dar cum să produci mai multe obuze de artilerie fără materii prime? - a spus Jyrgy Hinek, șef al Asociației Industriei de Apărare și Securitate din Republica Cehă.

Comentariile au venit înaintea reuniunii miniștrilor de Externe și Apărării din UE, de luni, de la Bruxelles, pentru a discuta un pachet de două propuneri de un miliard de euro pentru a accelera livrările imediate de obuze de calibrul 155 mm către Ucraina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
Victoria pentru Ucraina este acum cea mai bună modalitate de a ne asigura că NATO nu trebuie niciodată să lupte direct împotriva Rusiei. La zece ani de la invazia Rusiei în Ucraina, care a...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #munitii, #UE, #pulbere , #Razboi Ucraina