Propagandist rus de calibru aruncat în aer cu mașina. Imaginile de la locul exploziei arată un crater uriaș VIDEO

Sambata, 06 Mai 2023, ora 14:30
10758 citiri
Propagandist rus de calibru aruncat în aer cu mașina. Imaginile de la locul exploziei arată un crater uriaș VIDEO
Locul în care a avut loc explozia FOTO Telegram

O mașină care-l transporta pe propagandistul rus Zahar Prilepin a fost aruncată în aer sâmbătă, 6 mai, la Nijni Novgorod, informează rosZMI.

„Mașina lui Zahar Prilepin a fost aruncată în aer pe o șosea din regiunea Nijni Novgorod, șoferul a fost ucis, iar Prilepin a fost rănit”, se arată în mesaj.

Mișcarea militară de partizani în teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei, precum și pe teritoriul Rusiei, „Ateș” anunțase de la începutul anului că-l vânează pe Prilepin.

"A fost senzația că mai devreme sau mai târziu va fi aruncat în aer. S-a întâmplat - el se afla într-o mașină Audi Q7 și se îndreptsa către rudele sale din Nijni Novgorod. Dar nu conducea singur, ci cu o surpriză la bord în partea de jos a mașinii. Surpriza a funcționat. Zahar este în spital", spune în mesajul pe Telegram al "ATEȘ".

Zahar Prilepin, la înmormânarea Dariei Dughina

„Mașina scriitorului Zahar Prilepin a fost aruncată în aer în Nijni Novgorod. El a supraviețuit, dar a fost rănit și este conștient", au transmis serviciile de urgență ruse.

Potrivit datelor preliminare, un dispozitiv exploziv a fost fixat sub caroseria mașinii.

Serviciul de presă al acestuia a transmis că totul este în ordine cu el, circumstanțele incidentului fiind în curs de clarificare.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a scris pe Telegram: „Faptul a devenit realitate: Washingtonul și NATO au alimentat o altă celulă teroristă internațională - regimul de la Kiev".

Zaharova a spus că este „responsabilitatea directă a SUA și a Marii Britanii", dar nu a furnizat nicio dovadă pentru a susține acuzația. „Ne rugăm pentru Zahar", a adăugat ea.

Prilepin este un romancier cunoscut ca un susținător declarat al agresiunii Rusiei în Ucraina.

Zahar Prilepin a luptat în regiunea Donețk în milițiile pro-ruse ale autoproclamatei Republici Donețk, Era adjunctul comandantului unuia dintre batalioane.

Serviciul de securitate al Ucrainei, SBU, a deschis o procedură penală împotriva lui pentru crearea unei formațiuni armate ilegale, al cărei scop era desfășurarea ostilităților în Ucraina. În 2018, scriitorul rus a fost inclus pe „lista neagră” a Ministerului Culturii al Ucrainei.

Doi importanți propagandiști ruși pro-război au fost uciși în atacuri cu bombă de când Moscova a început invazia.

Daria Dughina, fiica unui important ideolog naționalist, a murit într-un atentat cu mașină capcană în apropiere de Moscova în august, în timp ce bloggerul militar Vladlen Tatarski a fost ucis într-un atac cu bombă într-o cafenea din Sankt Petersburg luna trecută.

Mișcarea militară partizană în teritoriile ocupate ale Ucrainei, Ateș, și-a revendicat responsabilitatea pentru mai multe lovituri, multe dintre ele pentru a împiedica aprovizionarea trupelor rusești, în sudul orașului Herson și în Zaporojie.

Activiştii mişcării "ATEŞ" din Crimeea au anunţat în noiembrie anul trecut lichidarea a 30 de militari ruşi care fuseseră internaţi în spitale din Simferopol. Aceeași grupare de partizani a revendicat în noiembrie anul trecut și moarta liderului rus Kirill Stremousov. Moscova susține că acesta a murit într-un accident de mașină.

La începutul lunii octombrie, anul trecut, partizanii au anunţat crearea unei organizaţii subterane "ATEȘ" în rândurile Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse cu scopul de a distruge armata invadatorilor din interior. Pentru a face acest lucru, ucrainenii, tătarii şi ruşii pro-ucraineni de pe teritoriul Crimeii sunt invitaţi să se alăture mişcării de partizani.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #nationalist, #zahar prilepin, #atentat, #nijni novgorod , #Razboi Ucraina