Cehia se pregătește pentru un posibil război purtat de NATO împotriva Rusiei

Miercuri, 23 Noiembrie 2022, ora 15:32
3235 citiri
Cehia se pregătește pentru un posibil război purtat de NATO împotriva Rusiei
Soldați cehi/ FOTO: Defencenews

Pe 15 noiembrie, un atac cu rachete la scară largă al rușilor asupra Ucrainei a provocat o tragedie în orașul polonez Przewodów, care a stârnit discuții aprinse între liderii NATO. Unii membri ai Alianței și-au exprimat îngrijorarea serioasă cu privire la riscurile tot mai mari de escaladare a războiului și au cerut altor parteneri să se pregătească pentru „cel mai rău scenariu”.

Printre aceștia se numără și Cehia, care a subliniat nevoia de a-și moderniza propria armată din cauza amenințării din partea Rusiei. Șeful Statului Major General al armatei cehe, Karel Rzeka, a spus acest lucru la o întâlnire a comandanților armatei cehe, relatează Idnes.

Potrivit armatei cehe, dacă va izbucni un război între NATO și Rusia, Cehia va fi una dintre primele țări ale Alianței care va trebui să intre în luptă cu inamicul. Rzeka a subliniat că armele pe care rușii le folosesc împotriva ucrainenilor au o rază de zbor suficientă pentru a lovi orașele din Republica Cehă.

„Războiul din Europa a devenit din nou realitate și are loc la granița Alianței Nord-Atlantice. Pacea eternă este o utopie. Perioada de avertizare pentru această criză durează cel puțin din 2014. Speram ca totul se va calma. Dar speranța nu este o strategie ”, a spus el.

Rzeka a menționat că armata cehă ar trebui să efectueze cea mai mare reînarmare din istoria sa. În opinia sa, trupele ar trebui să fie pregătite nu numai pentru atacurile teroriste ale inamicului, ci și pentru un război cu drepturi depline, pe scară largă.

„Trebuie în primul rând să ne pregătim pentru cel mai dificil și mai periculos scenariu, și anume un război pe scară largă împotriva unui inamic avansat ”, a avertizat șeful Statului Major Ceh.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Cum poate amenința Rusia din Niger flancul sudic al NATO
Cum poate amenința Rusia din Niger flancul sudic al NATO
În noua eră a rivalității între marile puteri, Africa este unul dintre locurile în care Statele Unite pierd. Rusia câștigă rapid teren în Niger, iar consecințele acestui fapt s-ar putea...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #NATO, #Cehia , #Razboi Ucraina