Henry Kissinger: După încheierea războiului, Ucraina trebuie neapărat să devină parte integrantă a NATO

Sambata, 17 Decembrie 2022, ora 05:19
5234 citiri
Henry Kissinger: După încheierea războiului, Ucraina trebuie neapărat să devină parte integrantă a NATO
Fostul secretar de stat american Henry Kissinger/ FOTO: CNN

Unii politicieni și experți occidentali sunt convinși că a venit momentul în războiul Rusiei împotriva Ucrainei ca părțile să revină la negocieri. Unii dintre ei au o idee clară despre cum ar trebui să arate viitoarea pace dintre Kiev și Moscova. Fostul secretar de stat american Henry Kissinger consideră că pentru început, Federația Rusă ar trebui să-și retragă trupele din teritoriile pe care Ucraina le controla înainte de invazia rusă din 24 februarie. În plus, procesul de pace trebuie neapărat să lege Ucraina de NATO, scrie fostul diplomat pentru The Spectator.

Potrivit lui Kissinger, după încheierea războiului, Ucraina trebuie neapărat să devină parte integrantă a sistemului de securitate NATO, deoarece neutralitatea Kievului nu mai are sens. Potrivit fostului diplomat, armata Ucrainei este în prezent una dintre cele mai puternice de pe continentul european.

Kissinger este convins că premisa primordială pentru procesul de pace ar trebui să fie restabilirea stării de fapt care exista între Rusia şi Ucraina înainte de 24 februarie. El crede că Federația Rusă ar trebui să renunțe la planurile sale agresive, dar înțelege că Putin nu va renunța la zona ocupată din Donbas și Crimeea. Fostul secretar de stat presupune că negocierile pe aceste teritorii pot fi începute după încetarea definitivă a focului. În plus, el propune să se organizeze acolo referendumuri sub supravegherea observatorilor internaționali în cazul în care o întoarcere la granițele care existau înainte de 24 februarie nu se poate realiza în alt mod.

Fostul diplomat vede în rezultatul negocierilor dintre părți o confirmare finală a libertății Ucrainei, precum și înființarea unei noi structuri internaționale care va reglementa relațiile din Europa Centrală și de Est. Kissinger este sigur că și Rusia ar trebui să-și găsească locul în ea.

Kissinger definește punctul final al conceptului de pace dintre Ucraina și Federația Rusă ca fiind menținerea acesteia din urmă ca un stat puternic, deoarece, în opinia sa, Rusia „a adus din punct de vedere istoric o contribuție decisivă la echilibrul global”.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Cum poate amenința Rusia din Niger flancul sudic al NATO
Cum poate amenința Rusia din Niger flancul sudic al NATO
În noua eră a rivalității între marile puteri, Africa este unul dintre locurile în care Statele Unite pierd. Rusia câștigă rapid teren în Niger, iar consecințele acestui fapt s-ar putea...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #negocieri, #pace, #NATO, #Henry Kissinger , #Razboi Ucraina