Politico: Cum se luptă Ucraina să țină trează atenția Occidentului după ce a fost atacată de armata lui Putin

Joi, 02 Februarie 2023, ora 23:40
2105 citiri
Politico: Cum se luptă Ucraina să țină trează atenția Occidentului după ce a fost atacată de armata lui Putin
Andri Melnik, ministru adjunct de externe al Ucrainei/ FOTO: NZZ

Combaterea oboselii de război în Occident a devenit o provocare centrală pentru Ucraina, care își îndeamnă aliații să mențină fluxul de arme și alte ajutoare, potrivit ministrului adjunct de externe ucrainean Andri Melnik. „Există sentimentul că acum problema tancurilor a fost rezolvată, și se pot relaxa. Mulți oameni încă nu înțeleg că războiul este departe de a se termina”, a declarat Melnik, citat de Politico.eu.

Mai mult sprijin militar va fi vital, având în vedere că liderul rus Vladimir Putin „pare să aibă mai mult apetit ca niciodată” de a continua războiul. Într-adevăr, mulți analiști militari occidentali cred că o ofensivă de primăvară a Rusiei este inevitabilă, scrie Politico.eu. „Putin nu este un inamic pe care să-l subestimam”, a spus Melnik.

„Fără sprijin aerian nu poți duce un război modern”, a precizat oficialul de la Kiev. Avem nevoie de mai multe avioane atât pentru a ajuta la eliberarea teritoriului nostru, cât și pentru a organiza o contraofensivă. Avem nevoie de tot ce pot oferi partenerii noștri. Nu facem asta pentru distracție,” a explicat fostul ambasador al Ucrainei în Germania.

Insistența, cheia câștigului

O parte din provocarea Ucrainei este să convingă țările bogate din Europa de Vest, precum Germania, că sunt la fel de expuse agresiunii Rusiei ca și vecinii lor din Est. Nimic din trecutul lui Putin, de la invazia sa în Georgia în 2008 până la anexarea Crimeei, nu sugerează că succesul în Ucraina l-ar determina să-și oprească marșul. Sprijinul prelungit pentru Ucraina va depinde în cele din urmă și de publicul european, dacă înțelege gradul în care propria securitate este în joc.

În timp ce cei mai mulți europeni susțin sprijinirea Ucrainei în lupta sa împotriva Rusiei, cantitatea de ajutor militar pe care regiunea l-a furnizat până acum este o fracțiune din ceea ce SUA, care a promis aproape 30 de miliarde de dolari, a și dat. Germania, cel mai mare donator din UE, a fost de acord să trimită aproximativ 2,5 miliarde de euro în sprijin militar.

Acesta este unul dintre motivele pentru care oficialii ucraineni insistă că partenerii lor occidentali ar putea face mult mai mult. Melnik, care acum gestionează relațiile cu America de Nord și de Sud pentru Ministerul de Externe, a spus că, dacă este ceva ce l-a învățat timpul petrecut în Germania, acesta este valoarea insistenței.

„Merită să începi dezbaterea chiar dacă știi că nu îți vei atinge obiectivele mâine și ajungi să fii supus batjocoririi și ridicolului”, a spus el. „În Germania, am învățat că a fost util să scoți oamenii din zona lor de confort. O mare parte a populației habar n-avea ce sistem de arme avea chiar armata germane în arsenalul său. I-am ajutat să afle,” a precizat diplomatul ucrainean.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Politico: Eșecul Occidentului de a trimite arme la Kiev îl ajută pe Putin să câștige războiul din Ucraina
Politico: Eșecul Occidentului de a trimite arme la Kiev îl ajută pe Putin să câștige războiul din Ucraina
Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie". Această promisiune sună a gol când au trecut patru săptămâni de când...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #Occident, #Sprijin, #arme , #Razboi Ucraina