NATO: următoarele șase luni vor fi o perioadă cheie în războiul din Ucraina. Ofensiva ucraineană ar începe în mai

Marti, 21 Martie 2023, ora 17:38
4434 citiri
NATO: următoarele șase luni vor fi o perioadă cheie în războiul din Ucraina. Ofensiva ucraineană ar începe în mai
Armele occidentale au început să vina în Ucraina/ FOTO: Bild

În prezent, pregătirile armatei ucrainene pentru o contraofensivă, care este așteptată în primăvară și vară, sunt în desfășurare, a declarat un oficial NATO de rang înalt pentru Bild.

"Ne pregătim pentru o ofensivă în primăvară sau vară. Următoarele șase luni vor fi o perioadă cheie în război nu numai pentru Ucraina, ci și pentru aliați", a spus el.

Oficialul a subliniat că Federația Rusă prezice „în mod corect” că principalele ofensive ucrainene vor avea loc în regiunile Lugansk și Zaporojie.

Potrivit acestuia, scopul ofensivei din sud-estul țării este: „să străpungă podul de uscat spre Crimeea”.

Armata americană desfășoară rapid echipamente pe câmpul de luptă și antrenează forțele ucrainene înaintea unei contraofensive majore așteptată la sfârșitul primăverii.

Oficialii americani sunt mai concentrați pe pregătirea Ucrainei pentru o ofensivă majoră de primăvară de eliberare a teritoriului, pe care se așteaptă să înceapă în mai.

Ucraina acumulează trupe și echipamente în apropiere de Bahmut, ceea ce sugerează că Kievul se pregătește să organizeze o bătălie masivă în zonă, a declarat luni Andrei Marociko, un locotenent-colonel în retragere din Miliția Populară a așa-numitei Republici Populare Lugansk, scrie agenția de presă rusă Tass.

„Observăm acum acumularea de forțe și mijloace în această zonă. Zelenski a spus că nu vor părăsi Artiomovsk (n.r. Bahmut) și a susținut acest lucru prin acțiuni reale, deoarece un număr tot mai mare de forțe proaspete sunt desfășurate acolo. Forțele armate ale Ucrainei continuă să adune grup cu grup acolo. <... > Zelenski a decis acum să organizeze o bătălie grandioasă acolo. Poate că are în minte niște acțiuni de contraofensivă acolo”, a declarat Marochko la radio Komsomolskaia Pravda.

El a mai spus că militarii ucraineni care au fost instruiți în taberele de instrucție occidentale încep acum să ajungă în zona de luptă. Potrivit lui Marochko, aceștia sunt destul de bine pregătiți.

El a precizat că vehiculele blindate furnizate de Occident se deplasează deja din vestul Ucrainei către linia de angajare. Nu au existat încă rapoarte privind tancuri care să ajungă în zona de luptă. Ceea ce se știe este că există un număr mare de vehicule blindate pe roți pe drum, precum și sisteme de rachete cu lansare multiplă, a declarat Marochko.

„Noi detectăm acest lucru. Trupele ucrainene au într-adevăr forță, datorită așa-numiților parteneri occidentali”, a spus el.

Multe țări au început să invite trupele ucrainene pentru a se antrena în operarea vehiculelor occidentale. Potrivit generalului ucrainean Viktor Nazarov, aproximativ 50.000 de soldați ucraineni au fost instruiți până în prezent în Occident în conformitate cu standardele NATO.

În urma începerii războiului de către Rusia, Occidentul a intensificat livrările de arme și echipamente militare către Kiev, asistență a cărei valoare a ajuns până acum la miliarde de dolari. De exemplu, Germania a declarat la începutul acestui an că va trimite Ucrainei 14 tancuri Leopard 2.

Planuri de a furniza Kievului tancuri de producție occidentală au fost anunțate și de Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Slovacia, SUA, Franța și alte câteva țări.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cum desfășoară Kremlinul o campanie de dezinformare pentru a submina poziția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski
Cum desfășoară Kremlinul o campanie de dezinformare pentru a submina poziția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski
Luna trecută, când a apărut prima dată innformația că președintele ucrainean Volodimir Zelenski se pregătea să îl demită pe comandantul șef al armatei, generalul Valeri Zalujnîi,...
Ce se va întâmpla în Ucraina la doi ani de la începerea războiului
Ce se va întâmpla în Ucraina la doi ani de la începerea războiului
Campionatul ucrainean s-a reluat fără spectatori din august 2022, iar de la sfârşitul acestei luni, mai multe cluburi au fost autorizate de administraţia militară să primească un număr mic...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #ofensiva, #pregatiri, #antrenament, #soldati, #Occident , #Razboi Ucraina