Fostul șef al Pentagonului a caracterizat performanța militară a Rusiei drept „jalnică”

Sambata, 02 Iulie 2022, ora 23:55
4542 citiri
Fostul șef al Pentagonului a caracterizat performanța militară a Rusiei drept „jalnică”

Fostul șef al Pentagonului, generalul James Mattis, supranumit „Mad Dog” (Câinele turbat), a comentat în termeni duri campania militară a Rusiei în Ucraina, pe care a caracterizat-o drept „stupidă din punct de vedere operațional” și „incompetentă tactic”.

„Avem o vorbă în America - națiunile care au aliați înfloresc, națiunile fără aliați se ofilesc - și vedem Rusia cum se ofilește chiar sub ochii noștri”, a declarat vineri fostul secretar al Apărării, potrivit CNN.

Întrebat ce lecții militare ar putea fi învățate din războiul din Ucraina până acum, fostul pușcaș marin a răspuns: „O lecție este să nu pui generali incompetenți să conducă operațiunile”.

El a caracterizat performanța militară a Rusiei drept „jalnică” și a deplâns „incompetența tactică, stupiditatea operațională și efortul strategic prostesc” al campaniei din Ucraina, potrivit CNN.

El a avut cuvinte nu tocmai măgulitoare și la adresa lui Vladimir Putin, pe care l-a asemănat cu un personaj din Dostoievski.

„Tragedia timpului nostru este că Putin este o creatură care a venit direct de la Dostoievski. În fiecare seară se culcă supărat, speriat, gândindu-se că Rusia este înconjurată, iar coşmarul ăsta îl conduce”, a spus fostul şef al Pentagonului, generalul James Mattis, vorbind la un forum din Seul.

120 de soldați ruși au fost uciși în ultimele 24 de ore

Forțele armate ucrainene afirmă că alți 120 de soldați ruși au fost uciși vineri, ridicând numărul total al pierderilor la aproximativ 35.870.

Kievul transmite în mod regulat estimări privind numărul de pierderi rusești, deși este de remarcat că acestea au fost în mod constant mai mari decât cele publicate de Moscova și de agențiile occidentale.

De asemenea, Ucraina consideră că 1.582 de tancuri rusești au fost distruse de la 24 februarie, transmite Sky News.

Citeste si:
Fostul ambasador al SUA în Rusia spune în ce condiții se va așeza la masa negocierilor Vladimir Putin
Fostul ambasador al SUA în Rusia spune în ce condiții se va așeza la masa negocierilor Vladimir Putin
Președintele Volodimir Zelenski primește o mulțime de sfaturi despre cum poate să pună capăt războiului din Ucraina. Și majoritatea merg pe același principiu: suveranitate contra pace....
„Legiunea rusă”, unitatea misterioasă care luptă împotriva armatei lui Putin în Ucraina
„Legiunea rusă”, unitatea misterioasă care luptă împotriva armatei lui Putin în Ucraina
Războiul Kremlinului împotriva Ucrainei este unul în care mulți ruși nu vor să lupte. Iar unii se opun atât de vehement încât se pare că sunt pregătiți să lupte alături de armata...