Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ucraina ar putea angaja piloți străini pentru a pilota avioane de luptă occidentale dacă le primește

Vineri, 24 Martie 2023, ora 23:32
3846 citiri
Ucraina ar putea angaja piloți străini pentru a pilota avioane de luptă occidentale dacă le primește
Pilot ucrainean FOTO / Twitter

Cetăţenii altor ţări pot servi în Forțele de aviaţie ale Ucrainei, pot fi piloţi sau ingineri de aviație sau personal de întreținere la sol, a declarat Iuri Ignat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forţelor Armate ucrainene.

Potrivit acestuia, de la începutul invaziei rusești pe scară largă mii de oameni s-au înscris în Forțele Armate ale Ucrainei.

„Au fost foarte mulți oameni care au legătură cu aviația. Aceștia sunt ucraineni care lucrează în străinătate pe diferite tipuri de echipamente aviatice. Toți și-au oferit ajutorul pentru a apăra Ucraina. Printre aceștia s-au numărat și cetățeni ai altor state”, a spus Ignat.

El a remarcat că în armata ucraineană există legiuni străine care luptă pe picior de egalitate cu ucrainenii, așa că serviciul străinilor în aviație pare destul de logic.

„Dacă există o specialitate militară precum pilot, inginer de aviație, atunci acești oameni pot deveni legal militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei. Un cetățean al unui alt stat, dar soldat al Forțelor Armate ucrainene”, a precizat Ignat.

El a menționat că acum aviația ucraineană operează avioane de tip sovietic, așa că proprii piloți sunt suficienți. Cu toate acestea, atunci când F-16 sau alte tipuri de echipamente vor intra în serviciu, este posibil ca în personalul Forțelor Aeriene să apară străini.

Un fost pilot decorat al Forțelor Aeriene ale SUA spune că este gata să piloteze el însuși avioane pentru armata ucraineană, dacă este necesar. "Puteți să vă bazați pe mine", a transmis Dan Hampton, supranumit și "zeul cerului".

Dan Hampton, fost pilot de F-16, a spus că dacă Statele Unite trimit aeronave de vânătoare în Ucraina vrea să ajute de la manșa unuia dintre ele. "Puteți să vă bazați pe mine", este mesajul pe care l-a transmis Dan Hampton, unul dintre cei mai buni piloți americani. "Nimeni nu a câștigat vreodată un război din aer. Nu poți câștiga un război din aer, dar poți pierde un război dacă nu controlezi spațiul aerian", a declarat Hampton într-un interviu, citat de Business Insider.

A obținut brevetul de pilot militar în anul 1986 și a zburat pentru armata americană timp de 20 de ani. Prima lui dragoste a fost avionul F-16 cu care a zburat în peste 150 de misiuni. Dan Hampton are peste 700 de ore de zbor în luptă și a participat deja la trei războaie și a primit nu mai puțin de 18 medalii pentru curajul și munca în slujba Statelor Unite.

Pilotul american a sfătuit Kievul să ia în considerare opțiunea de a angaja piloți cu experiență pentru a pilota avioane moderne. Potrivit acestuia, există destui piloți americani care sunt gata să protejeze cerul ucrainean.

„Gândiți-vă cel puțin la angajarea de contractori privați care să zboare pe avioanele occidentale dacă Ucraina le primește”, a îndemnat Dan Hampton.

Prim-ministrul Danemarcei, Mette Frederiksen, a declarat că țările aliate discută despre crearea unei coaliții pentru a furniza Ucrainei avioane de luptă. Și senatorii americani din ambele partide fac presiuni asupra șefului Pentagonului să trimită F-16 în Ucraina, a informat Politico. Între timp, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Iuri Ignat, a explicat că Ucraina are nevoie de avioane de luptă F-16 pentru a se proteja împotriva atacurilor rusești cu rachete asupra orașelor. SUA, dar și UE spun că vor sprijini decizia oricărei țări de a furniza avioane de luptă Ucrainei - astfel de decizii sunt suverane și fiecare țară trebuie să le ia în mod independent.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat din nou, joi, 23 martie, Europa să accelereze furnizarea de arme către țara sa și, în special, să trimită rachete cu rază lungă de acțiune și mai multe avioane moderne, relatează Reuters.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #piloti, #straini, #avioane occidentale , #Razboi Ucraina