Înconjurați și cu podurile de pe malul drept al Niprului distruse, rușii vor trebui să fugă cu avionul, susțin experții de la Institutul SUA pentru Studiul Războiului

Duminica, 14 August 2022, ora 21:30
19559 citiri
Înconjurați și cu podurile de pe malul drept al Niprului distruse, rușii vor trebui să fugă cu avionul, susțin experții de la Institutul SUA pentru Studiul Războiului
Avion rusesc. FOTO: Facebook

Forțele armate ale Ucrainei au avariat și au făcut impracticabil ultimul pod peste Nipru, pe care rușii l-ar putut folosi.

Prin urmare, garnizoana invadatorilor ruși de pe malul drept al Niprului, adică lângă Herson, s-a trezit înconjurată. Experții de la Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) sugerează în raportul din 13 august vă rușii vor încerca să scape cu avionul.

„Podul Kahovski a fost singurul pod rutier care a putut fi folosit de forțele ruse după ce forțele ucrainene au dezactivat cu succes podul Antonivski”, se arată în raportul ISW.

Forțele ruse nu pot susține operațiuni mecanizate la scară largă fără un GLOC (căi de comunicație) de încredere. Este imposibil să se livreze muniție, combustibil și echipament greu suficient pentru operațiuni ofensive sau chiar defensive la scară largă prin traversări de pontoane sau pe calea aerului. Dacă forțele ucrainene distrug toate cele trei poduri și îi împiedică pe ruși să le reconstruiască, atunci forțele ruse de pe malul de vest al Niprului își vor pierde, cel mai probabil, capacitatea de a se apăra chiar și împotriva contraatacurilor ucrainene limitate”.

Șeful regiunii ucrainene Nikolaev, Vitali Kim, a raportat că elemente nespecificate ale comandamentului militar rus au părăsit partea superioară a regiunii Herson și s-au mutat pe malul stâng al râului Nipru, ceea ce sugerează că liderii militari ruși sunt îngrijorați de faptul că sunt prinși în capcană pe partea greșită a râului.

Consilierul ucrainean al ministrului ucrainean al Afacerilor Interne Rostislav Smirnov a declarat, de asemenea, că Rusia a desfășurat 90% din forțele sale de asalt aerian desfășurate în Ucraina în locuri nespecificate din sudul Ucrainei pentru a spori apărarea rusă sau, eventual, pentru a se pregăti pentru contraofensivele rusești.

Nu este clar dacă unitățile de asalt aerian rusești menționate de Smirnov sunt concentrate exclusiv în regiunea Herson sau sunt desfășurate și în apropiere de Zaporojie.

Elemente ale Diviziei a 7-a aeropurtate rusești operează în Oblastul Herson cel puțin din 10 august.

Concentrarea forțelor aeropurtate rusești în vestul regiunii Herson ar putea indica eforturile Rusiei de a folosi forțe pentru a se apăra împotriva unei contraofensive ucrainene, pe care este mai probabil să le poată exfiltra pe calea aerului dacă nu reușesc să îi țină pe ucraineni înapoi sau să își restabilească căile de comunicații.

Forțele aeropurtate sunt mai ușor de deplasat cu ajutorul aeronavelor decât forțele mecanizate obișnuite, desigur, deși pentru ruși ar putea fi o provocare și foarte riscant să încerce să deplaseze forțele pe calea aerului, având în vedere atacurile ucrainene asupra aerodromurilor din Regiunea Herson și eșecul rusesc de a-și asigura superioritatea aeriană.

Rușii atacă în nord-estul regiunii Fonețk pentru a deruta armata ucraineană

Este posibil ca forțele rusești să își reprioritizeze avansurile în nord-estul regiunii Donețk pentru a atrage atenția de la acțiunile de contraofensivă ucrainene din sudul Ucrainei.

Forțele rusești au redus aparent acțiunile ofensive la est de Siversk și au efectuat atacuri terestre sporadice și limitate, bazându-se în mare măsură pe barajele de artilerie asupra așezărilor din jur începând cu 6 august.

Cu toate acestea, începând cu 11 august, forțele rusești au crescut numărul de atacuri terestre limitate în zona Siversk.

Aceste atacuri, împreună cu asalturile continue în direcția Bahmut, pot constitui un efort de a atrage material și personal ucrainean către linia Bahmut-Siversk din nord-estul regiunii Donețk, pentru a distrage atenția Ucrainei de la zonele critice din sud, unde trupele ucrainene au desfășurat contraatacuri eficiente și ar putea crea condițiile pentru lansarea unei contraofensive.

Forțele rusești pot spera să mute atenția atât tactică, cât și retorică, de la sud pentru a reduce presiunea asupra propriilor operațiuni de-a lungul axei sudice.

Forțele ucrainene își continuă eforturile de a întrerupe liniile de comunicații terestre rusești care sprijină forțele rusești de pe malul drept al râului Nipru.

Citește și:
Luptă pe viață și pe moarte pentru orașul Liman. Rusia este pe cale să sufere o nouă mare înfrângere
Luptă pe viață și pe moarte pentru orașul Liman. Rusia este pe cale să sufere o nouă mare înfrângere
Militarii ucraineni și-au continuat contraofensiva dincolo de râul Siverski Doneț și au preluat controlul în satul Șciurove. „Am mers pe jos marea parte a drumului. Foarte încărcați,...
Cum a capturat unitatea specială Kraken 15 ofițeri ruși în timpul contraofensivei din regiunea Harkov
Cum a capturat unitatea specială Kraken 15 ofițeri ruși în timpul contraofensivei din regiunea Harkov
În timpul contraofensivei forțelor armate ucrainene din regiunea Harkov, unitatea specială Kraken a capturat 15 ofițeri ruși, în ciuda vitezei cu care fugeau din teritoriile ocupate ale...