Rusia se pregătește pentru bătălii urbane în Ucraina și înființează companii „Storm-Z“

Sambata, 08 Aprilie 2023, ora 22:33
4148 citiri
Rusia se pregătește pentru bătălii urbane în Ucraina și înființează companii „Storm-Z“
Rezerviștii, pregătiți pentru lupte urbane/ FOTO: Ministerul rus al Apărării

Institutul pentru Studierea Războiului din Washington informează că armata rusă formează deja companii de luptă numite „Storm-Z”, pregătindu-se pentru bătălii urbane printre clădiri și pentru capturarea punctelor fortificate. În ultimul raport ISW, se spune că aceste trupe vor fi trimise în prima linie și sunt formate în special din rezerviști.

Fiecare astfel de companie este formată din o sută de oameni. Sarcina lor este să conducă ostilități în orașe și în zone dificile, iar scopul este de a captura obiective importante, cum ar fi puncte de sprijin și comandă, precum și noduri de comunicare.

Analiştii cred că aceste companii vor fi desfăşurate de-a lungul liniei de front Avdiivka-Doneţk. Există acum o operațiune ofensivă continuă fără succes a trupelor din Districtul Militar de Sud.

"Eficacitatea acțiunilor acestor unități este îndoielnică, deoarece acestea beneficiază doar de 10-15 zile de antrenament accelerat. Analiștii ISW spun că este prea puțin pentru a învăța să îndeplinească sarcini complexe de luptă chiar și pentru soldații cu experiență și să obțină coerența luptei".

Luptele dintre forțele ucrainene și cele rusești pentru Bahmut continuă, în timp ce forțele rusești încearcă să preia "controlul total" al orașului cheie din estul țării, a declarat vineri Statul Major al armatei ucrainene într-o actualizare, potrivit CNN.

Principalul focar al atacurilor rusești rămâne în zonele Bahmut, Avdiivka, Mariinka și Lîman, unde forțele rusești au lansat peste 40 de atacuri în ultimele 24 de ore, a precizat Statul Major General.

ISW mai susține că presupusa scurgere de documente de război clasificate evidențiază teama rușilor față de viitoarea contraofensivă ucraineană.

Bloggerii militari ruși și-au exprimat îngrijorarea cu privire la presupusele documente de război clasificate despre efortul de război al Ucrainei, recent scurse online, subliniind teama față de viitoarea contraofensivă, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului în ultima sa actualizare.

„În timp ce mai mulți bloggeri militari ruși proeminenți au respins imediat validitatea documentelor și au sugerat că acestea sunt falsuri, ei s-au fixat pe posibilitatea ca documentele publicate să fie dezinformări menite să deruteze și să inducă în eroare comandamentul militar rus”, a scris ISW.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
Victoria pentru Ucraina este acum cea mai bună modalitate de a ne asigura că NATO nu trebuie niciodată să lupte direct împotriva Rusiei. La zece ani de la invazia Rusiei în Ucraina, care a...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #pregatiri, #lupta urbana , #Razboi Ucraina