Corpul de voluntari polonez a participat alături de milițiile anti-Putin la raidul din regiunea Belgorod

Duminica, 04 Iunie 2023, ora 18:01
4951 citiri
Corpul de voluntari polonez a participat alături de milițiile anti-Putin la raidul din regiunea Belgorod
Corpul voluntarilor polonezi/ FOTO: Telegram

Corpul de voluntari polonez (PDK) a lansat un nou videoclip de la raidul lor transfrontalier din regiunea Belgorod din Rusia. Luptătorii polonezi au declarat că au ajutat „Corpul voluntarilor ruși” (RDK) și Legiunea „Libertatea Rusiei” în luptele de pe teritoriul Rusiei pe 22 mai.

„Toată lumea ne pune o întrebare, am luat parte la o operațiune pe teritoriul regiunii Belgorod... Răspunsul este fără echivoc, desigur! Suntem legați nu doar de frăția de arme, ci și de prietenia personală. Primul grup de asalt al Corpului a intrat în acțiune. Toți s-au întors sănătoși. Misiunea a fost îndeplinită cu succes", au transmis luptătorii polonezi.

Filmările arată, de asemenea, modul în care PDK colectează trofee: echipamente și muniții ale soldaților ruși.

Unitatea de voluntari polonezi „Husarii morții” are trei grupuri de luptă și va deveni a treia formațiune străină separată din Forțele Armate ucrainene potrivit Bastion TV.

Este modelat după legendarii husari ai morții din timpul războiului polono-bolșevic. Unitatea se dezvoltă dinamic. Are deja trei grupe de luptă, deși nu a finalizat încă recrutarea și selecția.

Pe 16 februarie s-a aflat despre începutul formării în Ucraina a primei unități speciale poloneze aflate în subordinea Ministerului ucrainean al Apărării.

Câteva zile mai târziu, publicația a scris că unitatea a primit denumirea oficială: „Corpul de voluntari polonez” (PDK). Sarcinile sale vor include activități de recunoaștere și sabotaj.

Emblema corpului a devenit emblema „Husarilor morții” - o escadrilă de cavalerie voluntară creată în 1920 pentru a lupta împotriva bolșevicilor, care a fost numită escadrila „Husarii morții” încă de la începutul activității sale.

Unitatea se dezvoltă pe baza fondurilor primite de la persoane și organizații private. Ministerul Apărării al Ucrainei va plăti salariile soldaților voluntari în aceleași condiții ca și alți militari ucraineni și străini care luptă împotriva agresorului rus, informează Bastion TV.

Crearea unei unități speciale poloneze a provocat o rezonanță largă în Rusia. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Zaharova, a declarat că „construirea unui centru militar polonez în Ucraina va implica direct Varșovia în conflict”.

Aceasta este o denaturare evidentă a realității, deoarece statul polonez nu este în niciun caz implicat în crearea Corpului de voluntari polonez.

Potrivit reprezentantului „RDK”, raidul voluntarilor ruși în regiunea Belgorod din Rusia a avut drept scop îndeplinirea unor „obiective de luptă și politice”. În special, la întâlnire au prezentat, potrivit lor, un trofeu rusesc de transport de trupe blindate.

„Cu cât pătrundem mai adânc pe teritoriul Federației Ruse, cu atât mai mult timp au nevoie pentru a-și reveni și a lua măsuri de răspuns. Până când nu au desfășurat un număr mare de tancuri, nu au putut să ni se opună cu adevărat. Doar că noi nu avem un număr mare de militari pentru a ocupa și a controla pe deplin acest întreg teritoriu. Pentru noi, aceasta este încă un test al puterii", a declarat reprezentantul RDK.

Potrivit grupului de voluntari, doi dintre luptători au fost răniți. Legiunea „Libertatea Rusiei” a anunțat că doi dintre soldații săi au murit și zece au frost răniți. Ministerul Apărării din Rusia anunțase mai înainte că anihilase „aproximativ 70 de sabotori”.

Un nou raid în regiunea Belgorod a milițiilor anti-Putin

Un grup de luptători ruși pro-ucraineni au declarat duminică că au luat doi soldați ruși prizonieri în timpul luptelor din regiunea rusă Belgorod și s-au oferit să îi schimbe în timpul unei întâlniri personale cu guvernatorul regional, Viaceslav Gladkov, transmite Reuters.

Declarația comună a Legiunii Libertatea Rusiei și a Corpului Voluntarilor Ruși (TVC) a fost postată pe Telegram, împreună cu un videoclip în care este văzut și un soldat rănit.

„Astăzi este o mare sărbătoare ortodoxă - Ziua Sfintei Treimi. Iar noi, reprezentanți ai RVC și ai Legiunii, ne oferim să schimbăm doi prizonieri pentru doar câteva minute de conversație cu dumneavoastră în biserică. Neînarmați.

Dacă veți veni la biserica din Novaia Tavoljanka până astăzi la ora 17:00 (duminică n.r), vom face schimb cu cei doi prizonieri ca un gest de bunăvoință, cum se spune în patria noastră, doar pentru a avea ocazia să vorbim cu dumneavoastră despre soarta Rusiei, despre războiul inutil de vărsare de sânge care se desfășoară de un an și jumătate și acum pe teritoriul regiunii dumneavoastră Belgorod.

Deci, astăzi, până la ora 17:00, aveți ocazia să discutați fără arme și să luați acasă doi cetățeni ruși, soldați obișnuiți, pe care dumneavoastră și conducerea dumneavoastră politică i-ați trimis la acest masacru. Ne vedem acolo!”, a spus Denis Vaitreks, comandantul RVC.

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, a cerut duminică tuturor locuitorilor din localităţile de la graniţa cu Ucraina care se află sub tirul artileriei (inamice) să îşi părăsească locuinţele, susţinând că bombardamentele forţelor ucrainene asupra regiunii au continuat şi noaptea trecută, după ce două persoane au fost ucise cu o noapte înainte, iar sute de copii au fost evacuaţi din zona de graniţă.

„Ascultaţi autorităţile şi părăsiţi-vă temporar locuinţele pentru a păstra ceea ce aveţi mai de preţ, viaţa voastră şi a celor dragi vouă, a declarat Gladkov pe contul său de Telegram.

Oficialul a explicat că apelul său vizează nu doar locuitorii din districtul Şebekino, care a fost cel mai afectat de atacuri în ultimele zile, ci pentru toate districtele aflate sub bombardament.

Eveniment Quarterly Report

Kirilo Budanov: "Intensificarea loviturilor asupra Crimeei indică cursul ulterior al contraofensivei Ucrainei"
Kirilo Budanov: "Intensificarea loviturilor asupra Crimeei indică cursul ulterior al contraofensivei Ucrainei"
Evenimentele care au loc în Crimeea, ocupată temporar de Rusia, indică indirect cursul ulterioar al contraofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei, susține șeful Direcției Principale de...
Ucraina defilează în sudul țării după ce a spart blocul defensiv rusesc: „Pe flancul stâng la Verbovo avem o breșă și continuăm să avansăm”
Ucraina defilează în sudul țării după ce a spart blocul defensiv rusesc: „Pe flancul stâng la Verbovo avem o breșă și continuăm să avansăm”
Oleksandr Tarnavski, comandantul grupului operațional-strategic Tavria, a declarat CNN că soldații ucraineni au spart sâmbătă, 23 septembrie, apărarea în Verbovo, regiunea Zaporojie....
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #raid, #belgorod, #corpul voluntarilor polonezi , #Razboi Ucraina