Blogerii ruși se întorc împotriva Kremlinului pentru prima dată de la începutul războiului. Masacrul care i-a revoltat: „Am tăcut mult timp” VIDEO

Luni, 16 Mai 2022, ora 22:39
9341 citiri
Blogerii ruși se întorc împotriva Kremlinului pentru prima dată de la începutul războiului. Masacrul care i-a revoltat: „Am tăcut mult timp” VIDEO

Anihilarea unui batalion rus în timp ce încerca să treacă un râu în nord-estul Ucrainei săptămâna trecută este una dintre cele mai mortale bătălii ale războiului, estimările bazate pe dovezi disponibile din surse publice sugerând că peste 400 de soldați ruși au fost uciși sau răniți.

Și pe măsură ce detaliile acestui eveniment devin din ce în ce mai clare, amploarea pierderilor umane ale rușilor pare să spargă balonul informațional strâns controlat de Kremlin, scrie The New York Times.

Rusia a trimis 550 de luptători să traverseze râul Doneț pentru a încercui trupele ucrainene

Pe 11 mai, comandamentul rus a trimis aproximativ 550 de militari ai celei de-a 74-a brigăzi de infanterie motorizată a armatei 41 combinate pentru a forța râul Doneț lângă Belogorivka, în estul regiunii Lugansk, pentru a încercui trupele ucrainene lângă Rubijne.

Imaginile din satelit arată că artileria ucraineană a distrus mai multe poduri de pontoane și a devastat concentrația densă de trupe și echipamente rusești din jurul râului.

Institutul pentru Studiul Războiului, citând o analiză bazată pe fotografii disponibile publicului, a indicat că pierderile rusești ar putea fi de până la 485 de morți sau răniți, iar peste 80 de echipamente militare au fost, de asemenea, distruse.

„O lipsă uluitoare de simț tactic” în acțiunile trupelor rusești în Ucraina

Pe măsură ce știrile despre victimele de la punctul de trecere Belogorovka au început să se răspândească, unii bloggeri ruși par să nu fi putut rezista criticării a ceea ce ei consideră ca fiind o conducere incompetentă.

„Am tăcut mult timp”, a declarat Iuri Podoliaka, un blogger militar cu 2,1 milioane de urmăritori pe Telegram, într-un videoclip postat vineri, 13 mai. Până acum am evitat să critic armata rusă. Dar evenimentele din jurul Belogorovka, unde, din prostie – subliniez, din prostia comandamentului rus – au ars cel puțin un grup tactic de batalion, posibil două,” m-au scos din sărite.

Podoliaka a ridiculizat și poziția Kremlinului că războiul se desfășoară „conform planului”.

Un al doilea blogger, Vladlen Tatarski, a relatat că ofensiva Rusiei în est se mișcă încet, nu doar din cauza lipsei dronelor de recunoaștere, ci și din cauza „acestor generali” și a tacticilor lor.

Analiștii militari occidentali au studiat, de asemenea, imagini ale traversării și susțin că această încercare a rușilor într-una dintre bătăliile din Ucraina a arătat „o lipsă uluitoare de simț tactic”.

Ei au sugerat că comandanții ruși, disperați să facă progrese, au accelerat operațiunea. Unii au remarcat, de asemenea, că situația era o reflectare a dezordinei din rândurile armatei ruse.

Dacă socoteala că sute de soldați au fost uciși sau răniți se dovedește a fi corectă, va fi una dintre cele mai mortale bătălii ale acestui război.

În aprilie, peste 500 de marinari se aflau la bordul navei amirale ruse din Marea Neagră, Moskva, când a fost lovită de o rachetă ucraineană. Kremlinul a insistat inițial că toți marinarii au fost salvați, susținând ulterior că unul a fost ucis. Dar, în timp ce familiile marinarilor dispăruți au cerut în mod public răspunsuri, autoritățile ruse au rămas în mare tăcere cu privire la soarta echipajului, ca parte a unei represiuni masive a veștilor proaste.

Citeste si:
SUA intenționează să ofere Ucrainei sisteme avansate de apărare aeriană NASAMS
SUA intenționează să ofere Ucrainei sisteme avansate de apărare aeriană NASAMS
Statele Unite intenționează să anunțe săptămâna aceasta achiziția unui sistem avansat de apărare antirachetă cu rază medie și lungă de acțiune pentru Ucraina, relatează CNN, citând...
Rușii au făcut un tren blindat din locomotive diesel și material rulant furate din Harkov. "Este conceput pentru transportul de arme"
Rușii au făcut un tren blindat din locomotive diesel și material rulant furate din Harkov. "Este conceput pentru transportul de arme"
Trupele de ocupație ruse folosesc un nou tren blindat, Ienisei, în teritoriile ocupate ale Ucrainei, pe care l-au construit din locomotive disel și material rulant, proprietate a Ukrzalizniția,...