Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Aleksandr Dughin invocă explicit lichidarea lui Vladimir Putin: "Aceasta nu este o trădare, ci un pas către Armaghedon"

Sambata, 12 Noiembrie 2022, ora 16:59
18850 citiri
Aleksandr Dughin invocă explicit lichidarea lui Vladimir Putin: "Aceasta nu este o trădare, ci un pas către Armaghedon"
Vladimir Putin și presupusul său "ideolog", Aleksandr Dughin

Într-un acces de furie după retragerea trupelor ruse din Herson, filozoful ultranaționalist rus Aleksandr Dughin, supranumit ideologul lui Vladimir Putin, s-a dezlănțuit și a cerut ca liderul rus să fie răsturnat de la putere și chiar executat, într-o postare pe canalul său de Telegram pe care ulterior a șters-o.

Dughin, a cărui fiică a fost ucisă într-un atentat cu mașina cu bombă la Moscova la începutul acestui an, a postat un citat din „The Golden Bough” de Sir James Frazer, în care un rege este ucis pentru că nu a putut aduce ploaia în timpul secetei.

„Herson este predat. Un oraș rusesc a capitulat, capitala uneia dintre regiunile din Rusia - la fel cum ar fi Belgorod, Kursk, Donețk sau Simferopol. Dacă nu-ți pasă, atunci nu ești rus. Rușii strâng acum din dinți de durere, plâng și suferă ca și cum inimile le-au fost smulse, copiii, frații, mamele și soțiile le-au fost uciși în fața ochilor lor. Dacă nu te doare acum, nu ești nimic. Autoritățile sunt responsabile pentru asta. Care este sensul autocrației: Oferim conducătorului deplinătate absolută de putere ca să ne salvează pe toți, poporul, statul, oamenii, cetățenii, într-un moment critic”, a scris Dughin. „Autocrația are și un dezavantaj. Completitudinea puterii în caz de succes, dar și integralitatea responsabilității pentru eșec, soarta "regelui ploii".

Surovikin (n.r - generalul care conduce trupele ruse din Ucraina) nu este politician, este responsabil de partea tehnică a războiului. Decizia nu este la el. Și niciun PR-ul nu-l va mai salva într-o situație critică, tehnologiile politice nu funcționează deloc. Istoria vorbește astăzi. Aceasta nu este o trădare, este un pas către Armaghedon. Condițiile victoriei Vestulului, această civilizație a Satanei, nu vor fi niciodată acceptabile pentru Moscova. Asta înseamnă că tactic armele nucleare și armele nucleare strategice vor rămâne“, a continuat filozoful ultranaționalist.

Dar, în mod îngrijorător, se crede că strategul fascist în vârstă de 60 de ani face parte dintr-un corp tot mai mare de elite din Moscova care cere lui Putin să escaladeze în Ucraina și vede Herson ca o lovitură masivă pentru mândria rusă.

Declarația vine după o afirmație conform căreia lui Putin i-au fost oferite condiții de capitulare de către Occident. Predarea ar însemna că Rusia renunță la tot teritoriul său din Ucraina, cu excepția Crimeii, a spus un expert rus în politică. Crimeea ar deveni o zonă demilitarizată, statutul său nu va fi discutat din nou până în 2029.

Putin ar evita acuzațiile penale pentru război și i se va permite să rămână la putere, a susținut profesorul Valeri Solovei, fost analist la Institutul de Relații Internaționale din Moscova.

El a spus că propunerea a fost discutată între Ucraina și aliații săi occidentali înainte de a fi propusă cercului apropiat al lui Putin. Afirmația nu a putut fi verificată.

Și Vladimir Soloviov, considerat propagandistul favorit al președintelui rus Vladimir Putin, a izbucnit într-un acces de furie după retragerea armatei ruse din Herson.

”Prea multe gunoaie au mințit. Au mințit de sus până jos. Despre ce aveau în ascunzători. Despre starea vehiculelor. Despre cât de mulți miliari sunt pe front. Și niciunul nu a fost împușcat. Niciun nenorocit nu a fost prins de urechi. Nu s-a terminat singur. Nu a scris niciun raport”, sunt câteva dintre cuvintele grele transmise într-o emisiune radio și în mediul online de propagandistul de la Moscova.

Un detașament de luptă de dreapta din armata rusă a calificat retragerea forțelor Moscovei din Herson drept o „trădare a poporului rus”. Comentariile de pe canalul de socializare Telegram al Grupului de Recunoaștere a Asalturilor de Sabotaj (DShRG) sau „Rusici” au urmat anunțului ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, potrivit căruia forțele sale se vor retrage de pe malul vestic al râului Nipru.

Comandantul rus Serghei Surovikin a declarat că această mutare va păstra viețile și capacitatea de luptă a forțelor sale. Însă decizia a fost privită cu superficialitate de Rusici, o grupare de dreapta pro-rusă care a participat, de asemenea, la războiul din Donbas din iunie 2014 până în iulie 2015. Detașamentul a fost fondat de Aleksei Milciakov, care este descris ca fiind neonazist. Se crede că grupul său are o legătură strânsă cu grupul de mercenari Wagner, al cărui fondator, Evgheni Prigojin, joacă un rol-cheie în războiul din Ucraina.

„Orașul nu a fost distrus nici măcar înainte de capitulare (totul ar fi trebuit să fie aruncat în aer)”, se arată în mesajul transmis de Rusici, care îi vizează pe „clovnii din regiunea Moscovei care nu au învățat cum să lupte normal în opt luni”. „Pentru noi, aceasta este o altă trădare a poporului rus, care crede din ce în ce mai puțin că „Rusia este aici pentru totdeauna””, a spus Rusici, adăugând: „Care este următorul gest de bunăvoință? Berdiansk sau Melitopol?

BBC: Putin nu poate scăpa de consecințele retragerii

Șu bloggerii militari ruși pro-război au scrie mesaje supărate despre retragere: "Nu voi uita niciodată această ucidere a speranțelor Rusiei. Această trădare va fi gravată în inima mea timp de secole". ['Zastavny']

"Aceasta este o înfrângere geopolitică masivă pentru Putin și Rusia... Ministerul Apărării și-a pierdut încrederea în societate cu mult timp în urmă... acum încrederea în președinte va dispărea". [ „Zloi Zhurnalist”]

Kremlinul s-a străduit din greu să-l distanțeze pe președintele Putin de retragere, știind că mulți, în Rusia, vor vedea retragerea ca un eșec militar și o lovitură adusă prestigiului rus. La începutul acestei săptămâni, generalii au fost cei care au făcut anunțul că forțele ruse vor fi retrase dintr-o parte a regiunii Herson. Televiziunea rusă l-a arătat pe ministrul Apărării Serghei Şoigu emițând ordinul, în urma consultărilor cu generalul Surovikin. Vladimir Putin, comandantul șef, nu a fost văzut nicăieri.

„Ministrul Apărării a luat decizia, nu am nimic de spus despre asta”, a declarat vineri, purtătorul de cuvânt al președintelui Putin, Dmitri Peskov, jurnaliştilor. Kremlinul lasă armata să decidă în această problemă. Sau, cel puțin, încearcă.

Dar președintele Putin a fost cel care a ordonat invadarea Ucrainei. Ceea ce el numește „operațiune militară specială” a fost ideea lui. Distanțarea de orice aspect al acesteia nu va fi ușoară.

Există aici un pericol pentru Vladimir Putin, dar unul care precede retragerea din Herson. Evenimentele din ultimele nouă luni riscă să schimbe modul în care președintele este perceput acasă: nu atât de publicul rus, cât – în mod esențial – de elita rusă, de oamenii din jurul său, de oamenii de la putere, scrie BBC.

De ani de zile, ei l-au văzut pe Putin ca pe un strateg maestru, ca pe cineva care reușește întotdeauna să iasă în frunte... ca un câștigător. Ei l-au privit ca fiind pilonul de bază al sistemului din care fac parte și care a fost construit în jurul lui.

„Câștigul”, totuși, a lipsit din 24 februarie. Invazia lui Vladimir Putin nu a decurs conform planului. Nu numai că a dus la moarte și distrugere în Ucraina, ci și la pierderi militare semnificative pentru propria sa armată. El a promis că numai „soldații profesioniști” vor lupta, dar mai târziu a recrutat sute de mii de cetățeni ruși în armată pentru a lua parte la război. Costurile economice, de asemenea, pentru Rusia au fost considerabile.

Kremlinul obișnuia să-l portretizeze pe Vladimir Putin drept „Domnul Stabilitate”, în Rusia. Dar această perspectivă a devenit o imagine mult prea greu de susținut, conchide BBC.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #retragere, #Herson, #Vladimir Putin, #aleksandr dughin , #Razboi Ucraina