Piața Gri Zara: Cum „importurile paralele”, cu aprobare de la Putin, oferă confort consumatorilor ruși

Duminica, 14 August 2022, ora 21:50
4740 citiri
Piața Gri Zara: Cum „importurile paralele”, cu aprobare de la Putin, oferă confort consumatorilor ruși
Magazinele Zara din Rusia s-au închis/ FOTO: industry-fashion.com

Brandurile occidentale care au părăsit piața rusă sunt încă la vânzare, datorită modificărilor legale care au alimentat antreprenoriatul.

Aleksandr Gorbunov, un investitor imobiliar din orașul siberian Krasnoiarsk, a avut o soluție simplă când Zara, gigantul spaniol de îmbrăcăminte, și-a închis magazinele din Rusia din cauza invaziei Ucrainei: le-a import el însuși, scrie The Guardian.

„Ideea de a începe să vând Zara a venit de la soția mea, care a spus că își dorește foarte mult ca hainele firmei să revină”, a spus Gorbunov, care a anunțat că va deschide un magazin numit Panika (Panică), care va comercializa exclusiv produse Zara și Zara Home.

Gorbunov a spus că a găsit rapid un vânzător în Kazahstan care se ocupa de haine Zara, apoi a importat un lot de îmbrăcăminte în valoare de 1,5-2 milioane de ruble (aproximativ 23.000 de lire sterline). El susține că profitul său va fi de doar 200-300 de ruble (aproximativ 3 lire sterline) pe bucată.

Import oficial paralel cu aprobare de la Putin

„Este un import oficial, paralel”, a spus el, deoarece Rusia permite acum aproape oricui să revândă produsele din străinătate. „Nu cumpărăm totul... Avem un designer care alege ce să cumpere din cele mai recente colecții. Nu vrem să ne umplem, pur și simplu, magazinul cu haine Zara”, spune el.

Companiile occidentale pleacă din Rusia în semn de protest față de război. Dar ieșirea mărcilor occidentale are și o semnificație politică importantă, amintindu-le rușilor de izolarea lor mai mult decât sancțiunile împotriva oficialilor de la Kremlin sau asupra rezervelor băncilor centrale. Iar Kremlinul a răspuns publicând o listă lungă de bunuri de la producători de automobile străini, companii de tehnologie și mărci de consum care se încadrează în așa-numitul mecanism de import paralel, care permite firmelor ruse să cumpere bunuri de la orice companie din afara Rusiei, fără aprobarea deținătorilor de mărci comerciale. Acest lucru lasă liberă piața importurilor „la gri” pentru a aproviziona rafturile magazinelor.

Produsele care ajung acum în Rusia sunt adesea destinate exportului în țări care fac parte din Uniunea Economică Eurasiatică (EEU), înființată de Rusia și cu care Moscova are o uniune vamală: Armenia, Belarus, Kazahstan și Kârgâzstan. Produsele sunt apoi expediate în Rusia și vândute pe piață, mărcile occidentale pierzând controlul asupra distribuției și vânzării lor. La sfârșitul lunii mai, Vladimir Putin a spus că va permite rușilor să continue să importe bunuri „din clasa de lux”.

Sociologul Grigori Iudin spune că Kremlinul încearcă să păstreze „un sentiment de normalitate în viața de zi cu zi a rușilor” pentru a încuraja evadarea din realitate la care mulți ruși au recurs de la începutul războiului. „Acest sentiment de normalitate implică și faptul că rușii au încă acces la toate produsele cu care s-au obișnuit. Importul paralel, prin urmare, joacă rolul său pentru a se asigura că viața nu este perturbată de război. Putin nu vrea ca rușii să-și schimbe obiceiurile din cauza războiului, ci să trăiască la fel ca înainte. Produsele de consum occidentale, care pot părea nesemnificative, au multă valoare pentru rusul obișnuit”, explică Iudin.

Vladislav Surkov, un consilier al lui Vladimir Putin, a spus că nu a fost afectat de sancțiuni, deoarece încă mai poate accesa cântecele rapperului Tupac Shakur și cărțile scriitorului Allen Ginsberg. Rușii foarte bogați ar putea spune același lucru acum despre Mercedesurile și BMW-urile lor, toate disponibile pentru cei dispuși să plătească pentru ele.

Ararat Mardoian, proprietarul dealerului de mașini „Auto Dealer University” din Moscova, a importat câteva zeci de mașini de lux în Rusia de la începutul războiului. Sunt comandate din Dubai, India, China sau America de Sud, apoi expediate în Rusia prin țări precum Armenia sau din portul iranian Anzali. Este mai bine să eviți țările „neprietenoase” precum țările baltice sau Georgia, spune el. „Cererea de mașini occidentale este uriașă. Nu l-aș numi import paralel – importul real s-a oprit total, așa că acesta este singurul care a mai rămas”, spune el. „Cererea de mașini de lux este deosebit de mare, mașini care costă peste 100.000 de dolari. Vindem mașinile cu aproximativ 20% mai scump decât înainte”, adaugă Mardoian.

Cum profită Turcia?

În prima jumătate a anului, exportul de mărfuri turcești în Rusia a atins maximul din ultimii opt ani, potrivit Bloomberg. „Filonul de aur este o veste bună pentru președintele Recep Tayyip Erdogan, care încearcă să stimuleze exporturile ca parte a ceea ce el numește „un nou model economic”.

„Dar acest lucru îi supără pe aliații NATO ai Turciei din SUA și Europa, care au încercat să prezinte un front unit pentru a izola economia rusă cu ajutorul sancțiunilor”, scrie Bloomberg.

Comerțul cu mașini cu Rusia a crescut cu 58% în primele patru luni ale anului, ceea ce indică creșterea capacităților logistice ale Turciei, a scris pe Twitter ministrul turc al Transporturilor.

Acesta este doar un exemplu de creștere a exporturilor turcești către Rusia, care a atins 2,91 miliarde de dolari în prima jumătate a anului, maximul ultimilor opt ani, potrivit serviciului de statistică de stat TurkStat.

Citește și:
Noua confiscare de teritorii ale Ucrainei de către Rusia, un act de piraterie geopolitică care poate fi replicat de alte regimuri autoritare
Noua confiscare de teritorii ale Ucrainei de către Rusia, un act de piraterie geopolitică care poate fi replicat de alte regimuri autoritare
Noua confiscare de către Rusia a unor teritorii din Ucraina este un act de piraterie geopolitică care va face războiul mai periculos, va adăuga un nou risc calculelor strategice ale...
Luptă pe viață și pe moarte pentru orașul Liman. Rusia este pe cale să sufere o nouă mare înfrângere
Luptă pe viață și pe moarte pentru orașul Liman. Rusia este pe cale să sufere o nouă mare înfrângere
Militarii ucraineni și-au continuat contraofensiva dincolo de râul Siverski Doneț și au preluat controlul în satul Șciurove. „Am mers pe jos marea parte a drumului. Foarte încărcați,...