Ministrul ucrainean al Apărării ar urma să fie schimbat. Cine îi va lua locul

Duminica, 05 Februarie 2023, ora 20:57
4156 citiri
Ministrul ucrainean al Apărării ar urma să fie schimbat. Cine îi va lua locul
Oleksi Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării FOTO Hepta

Presa ucraineană anunță o schimbare la vârful guvernului de la Kiev. Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, va fi cel mai probabil înlocuit săptămâna viitoare, a relatat duminică publicația ucraineană „Ukrainska Pravda“, citând surse guvernamentale și militare.

Potrivit publicației ucrainene, ministrul Apărării Oleksi Reznikov va prelua probabil portofoliul de la Justiție.

„Nimeni din Biroul Președintelui nu are nicio îndoială că Reznikov trebuie să rămână în echipă”, a declarat una dintre sursele citate de „Ukrainska Pravda”.

Reznikov va fi înlocuit cu șeful Direcției Principale de Informații (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, Kirilo Budanov, în vârstă de 37 de ani.

„Lui Kirilo îi este foarte greu să părăsească GUR. Nu vrea să se transfere la Ministerul Apărării, deoarece își dă seama că este o uriașă mașinărie birocratică. Cu toate acestea, nu mai are timp să se gândească la acest lucru”, a spus o sursă din serviciile secrete ale Ucrainei.

Ukrainska Pravda nu a oferit informații despre cine va conduce agenția de informații militare a Ucrainei dacă Budanov va fi numit ministru al Apărării.

Reznikov, în vârstă de 56 de ani, a ocupat funcția de ministru al apărării de când a fost numit la 4 noiembrie 2021, supervizând ministerul pe toată durata războiului de amploare al Rusiei împotriva Ucrainei.

Ministrul Justiției în exercițiu, Denis Maliuska, urmează să fie trimis ambasador într-o țară europeană.

Această rotație este anunțată pe fondul unor scandaluri de corupție în Guvernul ucrainean care a expus probleme mai ales în cadrul Ministerului Apărării și Fiscului.

Autoritățile ucrainene dau asigurări că fac din lupta împotriva corupţiei o prioritate în contextul efortului de război şi procesului de aderare la UE.

Potrivit șefului Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Vasil Maliuk, este vorba despre o campanie pentru „a da o lovitură duşmanului din interior”. „Nu este decât prima etapă şi nu ne vom opri aici”, a spus el.

#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #schimbari guvern ministrul apararii, #oleksi reznikov , #Razboi Ucraina