Reacția Kievului după ce presa a scris că planurile secrete ale SUA și NATO despre contraofensiva ucraineană au fost furate

Vineri, 07 Aprilie 2023, ora 16:10
6274 citiri
Reacția Kievului după ce presa a scris că planurile secrete ale SUA și NATO despre contraofensiva ucraineană au fost furate
Mihailo Podoliak, consilierul președintelui Ucrainei/ FOTO: mind.ua

O scurgere de documente clasificate care detaliază planurile secrete ale SUA și ale NATO de a ajuta Kievul arată ca o operațiune de dezinformare a Rusiei pentru a semăna îndoieli cu privire la contraofensiva planificată a Ucrainei, a declarat un oficial din cadrul administrației prezidențiale ucrainene.

Mihailo Podoliak a declarat pentru Reuters că datele scurse despre care scrie The New York Times conțin „o cantitate foarte mare de informații fictive” și că Rusia încearcă să reia inițiativa în operațiunea sa.

Acestea sunt doar elemente standard ale jocurilor operaționale ale serviciilor de informații ruse. Si nimic mai mult.

Rusia caută orice modalități de prelua inițiativa. Să încerce să influențeze scenariile planurilor de contraofensivă ale Ucrainei. Pentru a introduce îndoieli, pentru a compromite ideile și, în sfârșit, pentru a ne intimida cu cât de „informați” sunt.

The New York Times a relatat, joi, 6 aprilie, că planurile secrete ale SUA și NATO despre pregătirea contraofensivei ucrainene au fost scurse sau furate și au apărut pe rețelele sociale, documentele fiind modificate față de formatul lor original și că Pentagonul investighează cazul.

Documentele conțineau planurile pentru furnizarea de ajutor Ucrainei înainte de contraofensiva așteptată în această primăvară și au fost distribuite pe Twitter și Telegram, la începutul acestei săptămâni.

Acestea nu dezvăluie detalii despre când, cum sau unde intenționează Ucraina să lanseze contraofensiva și sunt vechi de cinci săptămâni.

Potrivit analiștilor militari cu care au discutat jurnaliștii de la NYT, este probabil ca documentele să fi fost modificate față de formatul lor original, subestimând numărul victimelor de partea rusă și supraestimându-le pe cele de partea ucraineană.

Analiștii au declarat pentru NYT că modificările aduse documentelor, deși par autentice, ar putea face parte dintr-o campanie rusă de dezinformare pentru a denatura faptele despre războiul din Ucraina.

„Suntem conștienți de rapoartele privind postările de pe rețelele de socializare, iar departamentul analizează chestiunea”, a declarat adjunctul secretarului de presă al Pentagonului, Sabrina Singh, citată de NYT.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
Israelul a luat în considerare lovituri rapide de represalii împotriva Iranului. „Va exista evident un răspuns”
Israelul a luat în considerare lovituri rapide de represalii împotriva Iranului. „Va exista evident un răspuns”
Armata israeliană a luat în considerare efectuarea unor lovituri rapide împotriva Iranului ca represalii la atacul cu rachete şi drone lansat de Teheran în weekendul trecut asupra teritoriului...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #scurgere informatii, #contraofensiva, #SUA, #NATO, #kiev , #Razboi Ucraina