Șeful spionajul ucrainean: Putin are „probleme cu consumul excesiv de droguri”. Prigojin este bine cotat în lupta pentru putere în Rusia

Marti, 16 Mai 2023, ora 20:50
5062 citiri
Șeful spionajul ucrainean: Putin are „probleme cu consumul excesiv de droguri”. Prigojin este bine cotat în lupta pentru putere în Rusia
Șeful GUR, Kirill Budanov/ FOTO: GUR

Șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării, Kirill Budanov, care a sugerat anterior că președintele rus Vladimir Putin are cancer, a declarat în timpul unui interviu cu bloggerul Serghei Ivanov că dictatorul de la Kremlin are probleme cu abuzul de droguri.

Șeful GUR a menționat că Putin are „probleme cu consumul excesiv de narcotice”. „Sper că această persoană nu mai are mult de trăit”, a spus el.

Budanov a mai menționat că finanțatorul companiei de mercenari Wagner Evgheni Prigojin poate câștiga în confruntarea internă din Rusia.

Comentând întrebarea dacă Putin poate fi înlăturat cu o „tabagă” (o referire la asasinarea împăratului rus Paul I, care a fost ucis cu o cutie de aur) și să instaleze un nou tiran în Rusia, Budanov a spus „da”. Șeful GUR a menționat că Evgheni Prigojin are șansa de a câștiga în lupta pentru putere în Rusia.

Cotidianul american The Washinjgton Post (WP) a dezvăluit duminică faptul că Evgheni Prigojin a propus - în mai multe rânduri - serviciilor ucrainene informaţii despre amplasarea unor unităţi ale armatei ruse, în schimbul unei retrageri a forţelor Kievului de la Bahmut, un oraş situat în estul Ucrainei, unde mercenarii săi poartă o bătălie feroce.

The Washington Post citează documente ale spionajului american divulgate şi atât oficiali ucraineni, cât şi americani, sub protecţia anonimatului.

Cotidianul dezvăluie că omul de afaceri rus, care s-a făcut remarcat în ultima perioadă, ar fi încercat să negocieze cu Kievul pentru a cuceri Bahmutul, propunând conducerii spionajului ucrainean să-i dezvăluie anumite poziţii ruseşti, cu condiţia ca ucrainenii să se retragă din zona Bahmutului.

Alte documente divulgate dezvăluie că oficiali de la Ministerul rus al Apărării se întreabă - în privat - cum să gestioneze ”dosarul Prigojin” şi să răspundă criticilor recurente ale acestuia cu privire la performanţele armatei regulate ruse.

Aceste documente evocă, de asemenea, o luptă pentru putere între Evgheni Prigojin şi oficiali ruşi, între care şi ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu.

De la începutul Războiului rus în Ucraina, lui Evgheni Prigojin i se atribuie ambiţii politice, în pofida faptului că acesta nu le-a precizat niciodată.

Şeful grupului paramilitar rus Wagner Evgheni Prigojin respinge luni drept ”rizibile” dezvăluiri de presă potrivit cărora ar fi oferit spionajului ucrainean informaţii despre poziţii ale trupelor ruse.

Eveniment Quarterly Report

Oligarhii greci fac miliarde de pe urma războiului din Ucraina. Cum au ajuns în slujba lui Putin
Oligarhii greci fac miliarde de pe urma războiului din Ucraina. Cum au ajuns în slujba lui Putin
Creșterea flotei petroliere fantomă a Rusie a erodat eficiența plafonului prețului petrolului impus de G7. Când companiile maritime globale au evitat Rusia în urma invaziei lui Putin în...
Putin i-a dat termen ministrului Șoigu până în octombrie să oprească contraofensiva Kievului
Putin i-a dat termen ministrului Șoigu până în octombrie să oprească contraofensiva Kievului
Președintele rus Vladimir Putin i-a dat termen ministrului Apărării, Serghei Şoigu, să pună capăt contraofensivei ucrainene până în octombrie, potrivit Institutului pentru Studile...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #sef spionaj, #Kirill Budanov, #Vladimir Putin, #droguri, #evgheni prigojin , #Razboi Ucraina