Șeful armatei ucrainene, îngrijorat de poziționarea sistemelor de rachete rusești de-a lungul graniței cu Belarus

Miercuri, 17 August 2022, ora 12:48
9653 citiri
Șeful armatei ucrainene, îngrijorat de poziționarea sistemelor de rachete rusești de-a lungul graniței cu Belarus
Sisteme de rachete rusești lovesc Ucraina din Belarus/ FOTO ORT

Armata rusă continuă să avanseze pe toată linia frontului. O preocupare deosebită este amplasarea sistemelor de rachete de-a lungul graniței cu Belarusul, în special pe aerodromul Ziabrovka, a explicat șeful statului major al armatei ucraienene Valeri Zalujnîi într-o conversație telefonică cu șeful Statului Major al armatei canadiene, generalul Wayne Donald Ayrault.

Zalujni a remarcat, în special, că inamicul trage aproximativ 700-800 de focuri în pozițiile ucrainene în fiecare zi, folosind 40.000 până la 60.000 de cartușe de muniție. Cea mai tensionată situație este acum pe direcția Avdiivka-Piski-Mar'inka. Nikolaev, Harkov, Marganeț, Nikopol și Berezneguvate au suferit cel mai mult din cauza bombardamentelor inamice.

"I-am mulțumit generalului Eyre pentru ajutorul acordat, mai ales în pregătirea militarilor noștri. În condițiile ostilităților grele, simțim o lipsă de instructori, pentru că toți cei care pot ține o armă și știu să lupte se află pe front", a spus Zalujnîi într-un mesaj.

Luna trecută Belarusul a transferat aerodromul Ziabrovka de lângă Gomel (sud-est) sub controlul total al Rusiei, susține adjunctul şefului Direcţiei principale de operaţiuni a Statului Major al armatei ucrainene, generalul de brigadă Oleksii Gromov.

„Belarusul a transferat sub controlul total al Rusiei aerodromul Ziabrovka de lângă Gomel, unde în prezent au loc lucrări de amenajare a unei baze militare. Pe acest aerodrom se află o subunitate (divizion) de rachete Iskander-M şi una de sisteme antiaeriene S-400 Triumf ale forţelor armate ruse”, a specificat generalul Gromov. De asemenea, Belarus aşteaptă să primească propriul sistem Iskander din Rusia, pentru care se pregăteşte intens, a adăugat generalul ucrainean, conform Agerpres. Acesta urmează să fie instalat la unitatea militară a Brigăzii 465 de rachete a forţelor de infanterie din Belarus în oraşul Osipovici, unde a fost demarată construcţia unor hangare, potrivit generalului ucrainean.

De la invazia Rusiei în Ucrainei, la 24 februarie, Belarusul, aliat al Moscovei, a servit ca bază pentru forţele ruseşti.

Citește și:
Luptă pe viață și pe moarte pentru orașul Liman. Rusia este pe cale să sufere o nouă mare înfrângere
Luptă pe viață și pe moarte pentru orașul Liman. Rusia este pe cale să sufere o nouă mare înfrângere
Militarii ucraineni și-au continuat contraofensiva dincolo de râul Siverski Doneț și au preluat controlul în satul Șciurove. „Am mers pe jos marea parte a drumului. Foarte încărcați,...
Cum a capturat unitatea specială Kraken 15 ofițeri ruși în timpul contraofensivei din regiunea Harkov
Cum a capturat unitatea specială Kraken 15 ofițeri ruși în timpul contraofensivei din regiunea Harkov
În timpul contraofensivei forțelor armate ucrainene din regiunea Harkov, unitatea specială Kraken a capturat 15 ofițeri ruși, în ciuda vitezei cu care fugeau din teritoriile ocupate ale...