Recruții din regimentul rus care s-au rugat de Putin prin apel video să nu-i trimită în Donețk ”să fie măcelăriți” sunt acum morți

Duminica, 05 Martie 2023, ora 16:45
11765 citiri
Recruții din regimentul rus care s-au rugat de Putin prin apel video să nu-i trimită în Donețk ”să fie măcelăriți” sunt acum morți
Soldați din regimentul 1439 FOTO / Twitter

Aproape un întreg regiment de soldați ruși nou mobilizați ar fi murit după ce au înregistrat în ianuarie și februarie două apeluri video către președintele Vladimir Putin, spunând că sunt trimiși „să fie măcelăriți” în Ucraina.

Soldații din regiunea Irkuțk din Siberia au declarat că au primit „ordine ilegale și criminale” din partea comandamentului lor și au fost trimiși la luptă fără „niciun sprijin”, potrivit Radio Free Europe/Radio Liberty.

„Suntem mobilizați din regiunea Irkutsk, regimentul 1439, trimiși în autoproclamata Republică Populară Donețk din orașul Novosibirsk la 31 decembrie 2022”, a spus un soldat cu cagulă care citea un mesaj și era înconjurat de alți soldați.

„Cerem ajutor pentru a face față ordinelor ilegale și criminale ale comandamentului nostru … soldații au fost transformați într-o singură zi în unități de asalt și au fost trimiși să asalteze fortăreața Avdiivka – fără niciun fel de sprijin din partea artileriei, comunicațiilor, geniștilor, recunoașterii – pentru a fi măcelăriți.”

Avdiivka este un oraș foarte disputat, aflat în apropiere de linia frontului din Donețk.

„Comandanții RPD trag cu mitraliere și vehicule de luptă de infanterie în soldații noștri mobilizați pentru că (aceștia) refuză să se alăture unităților de asalt. Nu are niciun rost să apelăm la procuratura militară locală, deoarece aceștia au un acord tacit cu comandanții… În acest moment, acest batalion a fost aproape complet distrus”, a continuat soldatul cu cagulă.

Pe măsură ce videoclipul se apropie de final, soldatul spune că unitatea se află într-o „poziție disperată”, deoarece „comandanților RPD nu le pasă” de viețile lor.

O altă înregistrare video, tot de la presupuși bărbați din unitatea 1439, a circulat la sfârșitul lunii ianuarie.

În ea, un grup de soldați spune că sunt amenințați și că se trage în ei de către comandanții lor pentru că refuză să se alăture liniei de front și că sunt forțați să intre în luptă fără un sprijin adecvat.

„Comandamentul nostru ne spune în mod direct că suntem dispensabili. Comandanții RPD trag cu mitraliere și BMP-uri în soldații noștri mobilizați pentru că (aceștia) refuză să se alăture unităților de asalt”, a declarat un bărbat îmbrăcat în uniformă militară. Videoclipul a fost publicat pe 26 ianuarie.

Bărbatul a afirmat că mulți din unitatea sa au fost trimiși pe linia frontului în grupuri de asalt fără nicio pregătire și că, în consecință, doi oameni au murit, în timp ce alți 19 au fost răniți. De asemenea, el a afirmat că soldații plăteau pentru mâncare și apă din „propriile buzunare”, trăind într-o „dezordine totală” și tratându-se singuri pentru răni.

Rudele a doi dintre soldați au declarat reporterilor că aproape întregul regiment a fost distrus între 28 februarie și 1 martie, după ce au fost trimiși să asalteze fortificațiile ucrainene din apropierea Donețkului ocupat, a informat filiala siberiană a Radio Free Europe/Radio Liberty.

Unii dintre soldați sunt răniți, dar restul au murit și sunt dați „dispăruți”, scrie presa rusă.

Un batalion ruses este compus din 250 până la 950 de soldați și ofițeri.

La momentul când a fost difuzată inregistrarea video, guvernatorul rus din Irkuțk, Igor Kobzev, a spus pe contul său de Telegram că a cerut parchetului militar să se uite la mesajul video și a adăugat că soldații vor fi trimiși în alt loc să lupte în viitor.

Apelul militarilor din Siberia trimiși în Ucraina a avut efect. Ei vor fi transferați în curând la o nouă unitate, a declarat guvernatorul regiunii Irkuțk, Igor Kobzev, pe canalul său Telegram, potrivit publicației ruse RBC.

Aproape 10.000 de soldați ruși s-ar fi predat prin intermediul liniei telefonice „Vreau să trăiesc”

Aproape 10.000 de soldați ruși s-au predat de bunăvoie armatei ucrainene prin intermediul liniei telefonice directe „Vreau să trăiesc”, a anunțat Comandamentul de coordonare pentru tratamentul prizonierilor de război din Ucraina, potrivit Kyiv Independent. Lansată în septembrie 2022 de către Direcția principală de informații a Ucrainei, linia telefonică de 24 de ore permite rușilor să se predea de bunăvoie sau să-și predea unitățile armatei ucrainene. Militarii ruși sunt reținuți în conformitate cu Convențiile de la Geneva.

Pe lângă linia telefonică directă, există, de asemenea, un chatbot și un site web în limba rusă administrat de Ministerul ucrainean al Apărării cu informații despre program.

Potrivit raportului, 14 milioane de persoane au vizitat site-ul web de când a fost lansat. Cele mai multe dintre acestea sunt familiile soldaților din Rusia, în ciuda faptului că guvernul rus a blocat site-ul la mijlocul lunii octombrie.

În decembrie 2022, reprezentantul Direcției de informații a Ministerului Apărării, Andri Iusov, a declarat că linia telefonică a primit un total de 1,7 milioane de apeluri, cu peste 100 de persoane care au sunat zilnic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #soldati, #irkutk, #Vladimir Putin , #Razboi Ucraina