Număr mare de ruși uciși pe frontul din Ucraina de „consumul excesiv de alcool”, susține Ministerul britanic al Apărării

Duminica, 02 Aprilie 2023, ora 16:30
5207 citiri
Număr mare de ruși uciși pe frontul din Ucraina de „consumul excesiv de alcool”, susține Ministerul britanic al Apărării
Soldați rusși/ FOTO: ukrinform.net

În timp ce Rusia a pierdut aproximativ 200.000 de oameni de la invazia sa pe scară largă în Ucraina, un număr semnificativ dintre aceste victime au provenit din cauze non-combat, spun analiștii de la Ministerul Apărării din Marea Britanie.

La 27 martie 2023, un canal de știri rusesc Telegram a raportat că a existat un număr „extrem de mare" de incidente, crime și decese legate de consumul de alcool în rândul forțelor rusești desfășurate.

Alte cauze principale ale victimelor din afara luptei includ, probabil, instructajele de proastă calitate în privința mânuirii armamentului, accidentele rutiere și vătămările cauzate de condițiile climatice, cum ar fi hipotermia.

Comandanții ruși probabil că percep abuzul omniprezent de alcool ca fiind deosebit de dăunător pentru eficiența de luptă.

Cu toate acestea, în condițiile în care consumul excesiv de alcool este generalizat în mare parte din societatea rusă, acesta este considerat de mult timp ca fiind o parte acceptată tacit de viața militară, chiar și în cadrul operațiunilor de luptă.

O interceptare a unei conversații telefonice a unui soldat rus, ce stătea beat în întunericul adăpostului său, așteptând să înceapă loviturile artileriei ucrainene, arată că fenomenul este generalizat.

Rezervele rusești vor fi suficiente pentru maximum o operațiune ofensivă

Sunt voci care susțin că armata rusă ar fi eșuat în operațiunea ofensivă. În același timp, ar fi mai preocupați de viitoarea contraofensivă ucraineană și de faptul că nu vor avea timp să obțină câștiguri teritoriale înainte de a începe. În plus, rezervele rusești vor fi suficiente pentru maximum o operațiune ofensivă, se arată în ultimul raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Analiștii ISW au luat notă de rapoartele serviciilor secrete britanice conform cărora ofensiva rusă de iarnă a eșuat și rușii nu au reușit să ocupe pe deplin regiunile Donețk și Luhansk. Andri Iusov, un reprezentant al serviciilor de informațiilor ucrainene, a menționat că Kremlinul a căutat să atingă acest obiectiv până pe 31 martie.

În plus, rușii așteaptă cu teamă contraofensiva ucraineană.

„Bloggerii de știri ruși sunt îngrijorați de faptul că forțele ruse trebuie să își finalizeze operațiunile ofensive în Bahmut și Avdiivka pentru a se pregăti pentru contraofensivele ucrainene pe care le așteaptă între Paștele ortodox,16 aprilie și 9 mai. Millbloggeri și-au exprimat dezamăgirea față de lipsa de lupte decisive în timpul iernii și au remarcat că Rusia nu va putea continua o ofensivă la scară largă decât dacă va putea cuceri Bahmut și Avdiivka în următoarele săptămâni”, se arată în raportul ISW.

Din această cauză, rușii vorbesc despre trecerea în defensivă. Acest lucru a fost spus de șeful adjunct al Direcției principale a Gărzii Ruse din regiunea ocupată Donețk, Aleksandr Hodakovski . El a remarcat că eșecurile din timpul ofensivei duc la pierderea forței de luptă și la sentimentul negativ în rândul personalului și a susținut că unii comandanți ar putea încerca să continue ofensiva din motive personale, mai degrabă decât pentru o abordare rațională a problemei.

„Comentariul lui Hodakovski înseamnă probabil că Gherasimov urmărește un interes personal de a continua ofensiva pentru a nu fi demis de președintele rus Vladimir Putin ”, se arată în raport.

Analiștii ISW notează că au evaluat de mult timp că ofensiva rusă de iarnă este puțin probabil să reușească din cauza incapacității comandamentului de a înțelege relațiile temporale și spațiale implicate într-o astfel de campanie. ISW consideră, de asemenea, că Rusia nu va avea puterea de luptă necesară pentru a sprijini mai mult de o operațiune ofensivă majoră în regiunile Donețk și Lugansk, iar campaniile de recrutare din Rusia și teritoriile ucrainene ocupate indică o lipsă de rezerve.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cum desfășoară Kremlinul o campanie de dezinformare pentru a submina poziția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski
Cum desfășoară Kremlinul o campanie de dezinformare pentru a submina poziția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski
Luna trecută, când a apărut prima dată innformația că președintele ucrainean Volodimir Zelenski se pregătea să îl demită pe comandantul șef al armatei, generalul Valeri Zalujnîi,...
Ce se va întâmpla în Ucraina la doi ani de la începerea războiului
Ce se va întâmpla în Ucraina la doi ani de la începerea războiului
Campionatul ucrainean s-a reluat fără spectatori din august 2022, iar de la sfârşitul acestei luni, mai multe cluburi au fost autorizate de administraţia militară să primească un număr mic...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #soldati rusi, #alcool, #rezerve, #ofensiva, #done k , #Razboi Ucraina