Cum depistăm care este adevăratul Vladimir Putin. Indiciile privind sosiile sale observate de Serviciul Secret al Ucrainei

Vineri, 09 Iunie 2023, ora 22:52
4730 citiri
Cum depistăm care este adevăratul Vladimir Putin. Indiciile privind sosiile sale observate de Serviciul Secret al Ucrainei
Vladimir Putin, sau sosia lui, la Mariupol. FOTO: PBS

Vladimir Putin are sosii care îl înlocuiesc pe președintele rus în vârstă de 70 de ani la anumite evenimente, potrivit unui oficial din serviciile secrete ucrainene.

Andri Iusov, purtătorul de cuvânt al agenției de informații militare a Ucrainei, GUR, a făcut aceste observații într-un interviu amplu, joi, pentru ziarul Ukrainska Pravda.

Pe fondul zvonurilor că starea de sănătate a președintelui se deteriorează, oficialii ucraineni au spus în repetate rânduri că Putin folosește dubluri . Kremlinul a respins acuzațiile, ca nefundamentate.

„Putin folosește dubluri”, a spus Iusov. „Este un fapt care se bazează atât pe inteligența operativă, cât și pe aprecierile fizionomiștilor și a multor alți specialiști.

El a citat o vizită neanunțată pe care Putin a făcut-o în regiunile ocupate ale Ucrainei în martie.

"Vizitele sale în sudul ocupat sunt un fals total, una organizată destul de prost și în grabă. A existat o diferență considerabilă atât în ​​ceea ce privește comportamentul lui Putin, cât și înfățișarea lui", a spus Iusov.

„Nu s-ar așeza niciodată în mașina aia și nu s-ar îmbrăca așa. Nu ar vorbi niciodată cu presupușii locuitori ai locului, deoarece știm că accesul la adevăratul Putin din Kremlin este restricționat chiar și pentru propriul său anturaj – un metru – masă lungă care devine din ce în ce mai lungă, carantine obligatorii la care sunt supuși oamenii înainte de a-l întâlni.”

Keir Giles, un expert în Rusia și consultant la grupul de reflecție Chatham House din Londra, a declarat pentru Newsweek în martie că Putin ar fi folosit o sosie în timpul vizitei în orașul-port ucrainean ocupat Mariupol, deoarece trebuia „să vândă” rușilor o poveste de succes în război.

„Asta include să-i lași să se agațe de ideea că Rusia este o forță a binelui în orașele pe care le-a distrus”, a spus Giles. „De aceea, o vizită a lui Putin sau a unuia dintre sosiile lui la Mariupol a trebuit să aibă loc în fața aceluiași bloc nou pe care televiziunea de stat rusă l-a prezentat de mai multe ori, mai degrabă decât scenele de devastare din jurul lor”.

În august 2022, șeful informațiilor militare ucrainene, general-maior Kirilo Budanov a sugerat că urechile lui Putin au arătat diferit în mai multe dintre aparițiile sale publice. Budanov a spus că obiceiurile, aspectul și chiar înălțimea lui Putin s-au schimbat.

"Imaginea, să zicem, a urechilor, este diferită. Și este ca o amprentă, imaginea urechii fiecărei persoane este unică. Nu se poate repeta", a spus Budanov, fără a oferi dovezi concrete care să susțină acuzațiile sale.

„Sosiile lui Putin au obiceiuri diferite, maniere diferite, mers diferit, uneori chiar înălțimi diferite dacă te uiți cu atenție”, a spus Budanov.

Eveniment Quarterly Report

Teroristul rus Igor Ghirkin: Regimul lui Putin este aproape de colaps din cauza eșecurilor din Ucraina și nu poate fi salvat
Teroristul rus Igor Ghirkin: Regimul lui Putin este aproape de colaps din cauza eșecurilor din Ucraina și nu poate fi salvat
Un important blogger rus pro-război prezice din celula sa de închisoare căderea Rusiei, la doar două luni după ce a fost arestat pentru că l-a criticat pe președintele Vladimir Putin...
Fost președinte al Letoniei: "La București, Putin a vorbit despre Ucraina așa cum Stalin a vorbit despre Polonia înainte de împărțire"
Fost președinte al Letoniei: "La București, Putin a vorbit despre Ucraina așa cum Stalin a vorbit despre Polonia înainte de împărțire"
Țările NATO au făcut o mare greșeală atunci când au decis că politețea lor ar putea cumva să înfrâneze Kremlinul, a declarat într-un interviu pentru Der Spiegel fostul președinte al...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #sosii, #Vladimir Putin, #SBU , #Razboi Ucraina