Ce-i lipsește Ucrainei pentru a câștiga războiul cu Rusia. ”O încetare a focului este favorabilă Kremlinului”

Duminica, 26 Februarie 2023, ora 00:08
3962 citiri
Ce-i lipsește Ucrainei pentru a câștiga războiul cu Rusia. ”O încetare a focului este favorabilă Kremlinului”
Ucraina a primit tunuri autopropulsate din Occident/ FOTO: Air Force Time

După un an de război al Federației Ruse împotriva Ucrainei, Kievul are nevoie de sprijin în timp util și constant din partea Occidentului pentru a câștiga confruntarea, scrie Mason Clark, analist și șef al grupului Rusia de la Institutul pentru Studierea Războiului (ISW), pentru revista Time.

Ucraina poate câștiga acest război, dar timpul este esențial. O încetare a focului este favorabilă Kremlinului și va opri doar temporar atacurile Rusiei, reducând șansele ca Ucraina să se întărească împotriva agresiunii ruse”, se spune în articol.

Clark consideră că SUA și aliații săi nu pot întârzia asistența suplimentară pentru Ucraina și trebuie să se asigure că Ucraina primește sprijin în timp util și susținut pentru a le permite ucrainenilor să lanseze contraofensiva necesară pentru eliberarea teritoriilor.

„Actualul echilibru de putere favorabil Ucrainei se va diminua într-un război prelungit, pe măsură ce Kremlinul își reconstruiește capacitățile militare.

Autorul sugerează că forțele armate ruse ar putea începe să-și revină pe măsură ce forțele ucrainene suferă noi pierderi. În ciuda voinței poporului ucrainean și a sprijinului occidental pentru armata ucraineană, „mai târziu acest sprijin poate scădea pe măsură ce se apropie amenințarea înfrângerii totale ”.

„Nu putem spune că Putin a pierdut din punct de vedere strategic (în ciuda incompetenței tactice a Rusiei și a eșecurilor operaționale repetate) pur și simplu pentru că nu a câștigat încă ”, scrie expertul ISW.

Rusia a terminat stocul de drone iraniene

Rusia pare să fi epuizat stocul actual de drone de fabricație iraniană și va căuta să se reaprovizioneze, potrivit ultimei actualizări a Ministerului Apărării din Regatul Unit.

Rusia consideră probabil dronele ca „momeli utile care pot devia apărarea antiaeriană ucraineană de la rachetele de croazieră rusești mai eficiente”, arată sursa citată.

Dronele iraniene, vehicule aeriene fără echipaj (OWA-UAV) cu atac unidirecțional, pare că nu ar mai fi utilizate în Ucraina aproximativ din 15 februarie 2023, arată sursa citată.

Înainte de aceasta, forțele armate ucrainene au raportat că au doborât cel puțin 24 de UAV-uri Shahed-136 OWA între sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie 2023.. Alte zeci zeci au fost distruse în primele zile ale anului.

Lipsa dronelor în această perioadă arată că, cel mai probabil, Rusia și-a epuizat stocul actual, dar și că va căuta probabil o reaprovizionare.

Deși armele nu au un palmares bun în distrugerea țintelor propuse, Rusia le vede probabil ca niște momeli utile care pot devia apărarea antiaeriană ucraineană de la rachetele de croazieră rusești mai eficiente.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #sprijin occident, #drone, #Iran , #Razboi Ucraina