SUA au deschis o linie telefonică unde ucrainenii pot raporta fapte de corupție și pe profitorii de război

Sambata, 28 Ianuarie 2023, ora 23:01
2189 citiri
SUA au deschis o linie telefonică unde ucrainenii pot raporta fapte de corupție și pe profitorii de război
Racheta antitac americana Javelin/ FOTO: mil.in.ua

SUA au deschis o linie telefonică telefonică la care oricine poate suna anonim pentru a raporta fapte de corupție în domeniul ajutorului militar al SUA pentru Ucraina, abuz sau abuz sexual, fraudă, delapidare, abuz, sau trafic de persoane, potrivit unui comunicat de presă al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională.

"Statele Unite se angajează să sprijine poporul ucrainean în timpul războiului de agresiune declanșat de Rusia. Trebuie să asigurăm supravegherea utilizării fondurilor și resurselor oferite de contribuabilii americani pentru a sprijini Ucraina", se spune în mesajul "legate de programe sau operațiuni" al Departamentului de Apărare al SUA, al Departamentului de Stat al SUA (inclusiv al Agenției SUA pentru Media Globală) și al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională”.

Vineri, 27 ianuarie, ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Brink, a relatat pe contul său de Twitter că inspectorii americani au ajuns deja în Ucraina și vor monitoriza ajutorul oferit de SUA.

Statele Unite au anunţat zilele trecute o nouă tranşă de ajutor militar pentru Ucraina în valoare totală de 2,5 miliarde de dolari, în special cu sute de vehicule blindate de diferite tipuri, dar fără tancuri grele Abrams.

Această nouă tranşă prevede expedierea a 59 de vehicule blindate Bradley, care se vor adăuga celor 50 de vehicule blindate uşoare de acest tip promise pe 6 ianuarie, şi a 90 de vehicule blindate Stryker "care vor dota Ucraina cu două brigăzi blindate", a precizat Pentagonul într-un comunicat. Armata americană va livra Ucrainei şi 53 de vehicule blindate antimine (MRAP) şi 350 de vehicule de transport M998, celebrul Humvee. Dar această nouă tranşă nu include niciun tanc greu, precum Abrams, pe care Statele Unite nu sunt încă pregătite să le furnizeze Kievului, justificând acest refuz prin chestiuni de întreţinere şi instruire.

Washingtonul va furniza forţelor ucrainene, de asemenea, rachete de rezervă pentru sistemele antiaeriene NASAMS şi HIMARS care le-au fost deja furnizate, opt sisteme antiaeriene cu rază scurtă de acţiune Avenger - unităţi de apărare montate pe vehicule care se mişcă în acelaşi ritm cu unităţile terestre - şi mii de muniţii diverse. Această nouă tranşă ridică totalul asistenţei militare americane pentru Ucraina la 26,7 miliarde de dolari de la începutul invaziei ruse pe 24 februarie.

Citește și:
”O amiciție primejdioasă”. Dilemele occidentalilor în relația cu China
”O amiciție primejdioasă”. Dilemele occidentalilor în relația cu China
”Plasându-se de partea Moscovei, Beijingul se îndepărtează și mai mult de partenerii lui comerciali din Europa și de SUA, de care depinde creșterea economică a Chinei. Tactic vorbind,...
Grupuri ruse de extremă dreaptă luptă în Ucraina, unele de partea lui Putin, altele împotriva liderului de la Kremlin
Grupuri ruse de extremă dreaptă luptă în Ucraina, unele de partea lui Putin, altele împotriva liderului de la Kremlin
De când au început luptele în estul Ucrainei, în 2014, sute de ruși cu convingeri de extremă dreapta s-au alăturat Kievului. Ei sunt în cea mai mare parte membri ai subculturii...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #SUA, #ajutor, #linie telefonica, #coruptie , #Razboi Ucraina