Șeful de stat major al trupelor SUA: Armata ucraineană nu e afectată de atacurile asupra infrastructurii energetice

Vineri, 09 Decembrie 2022, ora 05:03
3126 citiri
Șeful de stat major al trupelor SUA: Armata ucraineană nu e afectată de atacurile asupra infrastructurii energetice
Generalul american Mark Milley/ FOTO:msnbc.com

Rusia terorizează populația civilă a Ucrainei atacând infrastructura energetică a țării, dar acest lucru nu afectează acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei pe front, a declarat șeful Statului Major Comun al Statelor Unite, generalul Mark Milley, într-o conversație cu omologul său britanic.

„Acesta este un atac asupra populației civile din Ucraina. Armata ucraineană... nu depinde de această infrastructură energetică pentru a conduce operațiuni militare”, a spus Milley. El a numit atacurile asupra populației civile inacceptabile.

„Ei încearcă să rupă coloana vertebrală, să rupă voința poporului ucrainean. Veți vedea că aceasta nu este o coloană ruptă, ci o creștere a nivelului de stabilitate și rezistență din partea poporului ucrainean”, a adăugat generalul.

Milli a remarcat că Putin a fost deja învins, dar „mai sunt multe lupte de dus”. Potrivit evaluării sale, situația de pe fronturi s-a stabilizat acum și nu vor exista schimbări în viitorul apropiat.

„Odată cu debutul iernii, totul va încetini puțin din cauza înghețului. Atunci va exista o oportunitate potențială ca ambele părți să atace în toiul iernii din cauza vremii și a terenului. Așa că vom vedea ce se întâmplă cu asta”, a adăugat el.

Nici Milli, nici Radakin nu au precizat un interval de timp pentru războiul din Ucraina, dar ambii au spus în esență că țările lor vor sprijini Ucraina atâta timp cât va fi nevoie.

Forțele rusești continuă atacurile aeriene și terestre asupra mai multor așezări din estul Ucrainei, au declarat oficiali ucraineni. În apropiere de Lisiceansk, Rusia a desfășurat mai mulți soldați pentru a încerca să captureze satul Bilohorivka, a declarat guvernatorul ucrainean al regiunii, în timp ce un comandant dintr-o altă așezare intens disputată a descris o intensificare a ofensivei aeriene rusești.

Ucraina a aplicat joi noi întreruperi de energie electrică de urgență, încercând să repare infrastructura energetică avariată în urma atacurilor aeriene rusești, care, potrivit operatorului rețelei naționale, au provocat penurii semnificative de aprovizionare.

„Începând cu ora 11:00 a.m. pe 8 decembrie, din cauza daunelor provocate de loviturile cu rachete asupra centralelor electrice și a rețelei de înaltă tensiune, sistemul are un deficit semnificativ de energie electrică", a declarat operatorul de rețea Ukrenergo.

Acesta a precizat că situația a fost complicată de condițiile meteorologice, regiunile vestice confruntându-se cu ger, ploaie, zăpadă și vânturi puternice care au provocat înghețarea cablurilor, dar că cea mai dificilă situație a fost în zonele estice, unde luptele sunt cele mai violente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
Israelul a luat în considerare lovituri rapide de represalii împotriva Iranului. „Va exista evident un răspuns”
Israelul a luat în considerare lovituri rapide de represalii împotriva Iranului. „Va exista evident un răspuns”
Armata israeliană a luat în considerare efectuarea unor lovituri rapide împotriva Iranului ca represalii la atacul cu rachete şi drone lansat de Teheran în weekendul trecut asupra teritoriului...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #SUA, #general, #Mark Milley, #ingrastructura energetica , #Razboi Ucraina