Ministrul german al Justiției: Curtea Penală Internațională de la Haga ar putea deschide o anchetă împotriva lui Putin

Duminica, 18 Decembrie 2022, ora 13:38
4794 citiri
Ministrul german al Justiției: Curtea Penală Internațională de la Haga ar putea deschide o anchetă împotriva lui Putin
Marco Bushmann, ministrul de Justiție al Germaniei/ FOTO: web.de

Potrivit ministrului federal de Justiție al Germaniei, Marco Buschmann, distrugerea intenționată a infrastructurii Ucrainei de către armata rusă poate duce la o anchetă împotriva liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, scrie Tagesschau.

Curtea Penală Internațională de la Haga ar putea deschide o anchetă împotriva lui Putin pentru crime împotriva umanității, a spus politicianul.

„Și acesta nu este un caz ipotetic”, a adăugat Buschmann.

În opinia sa, distrugerea intenționată a infrastructurii civile a Ucrainei, în urma căreia populația ucraineană este forțată să stea iarna fără electricitate și încălzire, poate fi considerată o crimă împotriva umanității, iar dovada responsabilității directe a lui Putin poate fi aparițiile sale la televizor. În ele, șeful Kremlinului explică că distrugerea infrastructurii este o tactică de dorit.

Pe de altă parte, potrivit ministrului, procurorul general german nu poate deschide o anchetă împotriva lui Putin, întrucât acesta este șeful statului și deci are imunitate.

Încă de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, Ucraina a cerut comunității internaționale să faciliteze crearea unui tribunal special pentru a aduce în fața justiției liderii militari și politici ai Federației Ruse vinovați de crime împotriva umanității. În ciuda dificultăților legale asociate cu formarea acestui organism și funcționarea acestuia, Țările de Jos și-au exprimat disponibilitatea pentru crearea sa la Haga.

Autoritățile ucrainene și avocații internaționali lucrează la crearea unui tribunal special.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #Vladimir Putin, #Curtea Penala Internationala, #Haga, #ancheta, #crime importiva umanitatii , #Razboi Ucraina