Ministrul lituanian al Apărării dezvăluie cum e mințit Putin: știe că toate sistemele Patriot din Ucraina au fost distruse

Vineri, 02 Iunie 2023, ora 23:46
4881 citiri
Ministrul lituanian al Apărării dezvăluie cum e mințit Putin: știe că toate sistemele Patriot din Ucraina au fost distruse
Sistemul de rachete defensive Patriot va fi livrat de SUA Ucrainei FOTO: 19fortyfive

Ministrul lituanian al Apărării, Arvydas Anushauskas, a declarat că, bombardând Kievul, rușii încearcă să urmărească sistemele de apărare aeriană ucraineană.

"Rusia încă încearcă în fiecare noapte să urmărească sistemele antirachetă Patriot. Cu toate acestea, fără succes. Versiunea oficială este deja pe biroul lui Putin - toate bateriile Patriot au fost distruse. Nimeni nu îndrăznește să-i spună adevărul", a scrie pe Twitter Anushauskas.

Ministerul rus al Apărării a declarat marți, 13 mai, că a distrus un sistem de apărare antirachetă sol-aer Patriot, construit de SUA, cu o rachetă „hipersonică” Kinjal, într-o lovitură de noapte asupra Ucrainei.

Americanii și ucrainenii au recunoscut că unul din sistemele de apărare antirachetă Patriot, fabricat în SUA și folosit în Ucraina, a suferit unele avarii în urma unui atac rusesc, au declarat doi oficiali americani, citați de Reuters.

Un nou val de rachete şi drone a fost lansat joi noapte de către armata rusească deasupra Kievului şi în împrejurimi, transmit autorităţile ucrainene.

Oficialii de la Kiev au spus că apărarea ucraineană pare să fi doborât peste 30 de rachete și drone trase de Rusia, transmite Reuters.

Autoritățile militare ale capitalei ucrainene au transmis pe canalul de comunicare Telegram că Rusia a lansat simultan atât drone cât și rachete de croazieră.

„Potrivit informațiilor preliminare, mai mult de 30 de ținte aeriene de diferite tipuri au fost detectate și distruse în spațiul aerian deasupra și în jurul Kievului de către forțele de apărare aeriană”, au transmis acestea, conform agenţiei de presă.

Anterior, primarul Kievului, Vitali Kliciko, a raportat două valuri separate de atacuri şi a menţionat că nu au existat apeluri pentru serviciile de salvare.

Trupele ruseşti au lansat aproximativ 20 de atacuri cu drone şi rachete asupra capitalei ucrainene începând cu luna mai.

Forţele ucrainene anunţă de regulă doborârea majorităţii echipamentelor aeriene folosite de Rusia în atacuri, dar în noaptea de joi spre vineri trei persoane au fost ucise şi alte 12 rănite în urma atacurilor.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut o întrevedere cu premieri din şase state, pe tema creării Coaliţiei avioanelor de luptă F-16, cu ocazia summit-ului Comunităţii europene din Republica Moldova.

Zelenski a discutat cu premierii din Marea Britanie, Olanda, Polonia, Danemarca, Suedia şi Belgia detalii despre pregătirea piloţilor ucrainenei pe avioane de luptă F-16 şi livrările efective de astfel de dispozizive, transmite administraţia prezidenţială.

Părţile au convenit să conlucreze pentru a ajunge la o decizie oficială legată de crearea Coaliţiei, Marea Britanie şi Olanda fiind primele state care au anunţat recent că susţin o astfel de iniţiativă care ar întări apărarea aeriană ucraineană în faţa agresiunii ruseşti.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #Vladimir Putin, #sistem patriot , #Razboi Ucraina