Se joacă americanii și ucrainenii cu mintea lui Putin? Cine este noul guvern rus cu care Kievul ar fi dispus să negocieze

Marti, 11 Octombrie 2022, ora 06:45
7830 citiri
Se joacă americanii și ucrainenii cu mintea lui Putin? Cine este noul guvern rus cu care Kievul ar fi dispus să negocieze
Președintele rus Vladimir Putin/ FOTO: gridnews

Declarația recentă a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski despre disponibilitatea sa de a negocia doar cu o nouă conducere rusă este poate mai mult decât o figură de stil.

Această declarație a coincis cu furnizarea președintelui american Joe Biden a unor informații despre criticile aduse lui Putin de persoane din cercul său apropiat.

Federația Rusă a răspuns la explozia de pe Podul Crimeea cu un val de atacuri aeriene inclusiv în Kiev. Explozia de pe Podul lui Putin a fost o operațiune specială ucraineană sau un sabotaj al rușilor, care au decis să efectueze o operațiune specială „sub un steag fals”, se întreabă jurnalistul ucrainean Valeri Kalniș, în Zerkalo Nedeli.

Apoi, Rusia și Belarus au decis să desfășoare o grupare regională comună de trupe. Și aici există un „steag fals” al dictatorului de la Minsk. Nu este exclus ca aceste atacuri din Ucraina să fie extinctorul lui Putin pentru „incendiile“ interne din Rusia - conflictul dintre militari și „războinicii“ Kadîrov și Prigojin din ultimele zile.

Cine este noul guvern cu care Ucraina este gata să se așeze la masa negocierilor?

Ucraina nu va negocia cu Rusia atâta timp cât va fi condusă de Vladimir Putin. Președintele Volodimir Zelenski a fost primul care a anunțat acest lucru. Pe 30 septembrie, după o ședință a Consiliului de Securitate și Apărare Națională, el a anunțat că toate încercările ucrainene de negociere au eșuat, actualul lider rus nu este pregătit să „negocieze conviețuirea în condiții egale, oneste, demne și echitabile”. „El (Putin n.r) nu știe ce sunt demnitatea și onestitatea. Prin urmare, suntem pregătiți pentru un dialog cu Rusia, dar cu un alt președinte rus”, a spus Volodimir Zelenski. S-a dovedit a fi mai mult decât cuvinte. În aceeași zi, a semnat un decret, al cărui prim punct a fost „să constate imposibilitatea de a duce negocieri cu președintele Federației Ruse, V. Putin”.

După cuvintele lui Zelenski și semnarea documentului, ideea posibilității de a negocia cu Rusia, dar nu și cu Putin, a început să fie promovată activ în guvernul ucrainean. Ministrul Apărării Oleksii Reznikov a trimis o notă către armata rusă, în care, a scris: „Nimeni nu va vorbi cu persoana care conduce în prezent Rusia”. Oleksi Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate, îmtr-o discuție cu șeful Consiliului Federației Ruse, Valentina Matvienko, a declarat: „Vor avea loc negocieri, dar numai cu noul guvern rus. Dar atunci vei fi deja foarte departe”.

Asemenea declarații reprezintă o nouă linie de comportament al autorităților ucrainene în raport cu inamicul. Puțini oameni sunt interesați de soarta lui Putin, dar ar fi corect dacă ar fi tras pe dreapta; Acum situația se schimbă. La orizont a apărut ceva nou în Rusia.

Cine este acest nou guvern rus și de unde va veni? Putin, care a condus Rusia timp de 22 de ani, a eliberat complet spațiul politic al țării. Nu are o viziune alternativă asupra acțiunilor guvernului. Rusia este acum dictatura lui Putin, susținută de cercul său interior, care asigură controlul asupra tuturor sferelor vieții în numele său. Nu a mai rămas o singură nișă în această țară care să nu fie evaluată pentru loialitatea față de regimul actual. Nu este vorba doar de sfere materiale: producție, afaceri, tehnologie. Statul monitorizează poeții și cântăreții, interzice organizațiile publice și a ucis complet presa liberă.

De unde va veni noul guvern rus în asemenea condiții?

De nicăieri, cu excepția actualului guvern. Șansele unei alte revoluții rusești sunt mici. Oamenii nu erau pregătiți să se ridice împotriva dictatorului chiar și atunci când poporului i ​​s-a dat rolul de carne de tun în război. O masă nepregătită, care este pur și simplu trimisă să fie măcelărită pentru a satisface fanteziile paranoice ale dictatorului. Poporul rus a ales evadarea din Rusia ca singura formă acceptabilă de protest.

Prin urmare, luând în considerare toate lucrurile, este vorba despre cineva care are deja putere în Rusia. Despre cineva care se află în cercul lui Putin. Despre cel care, poate, a început deja lucrările pregătitoare pentru schimbarea puterii și a luat legătura cu structurile de informații ale țărilor coaliției anti-Putin. Evident, aceasta nu este o singură persoană, ci cel puțin un grup restrâns de oameni cu idei asemănătoare.

Poate e armata. Ei sunt primii care înțeleg nesăbuința lui Putin și primii care își asumă responsabilitatea pentru greșelile sale de calcul. Poate că sunt serviciile speciale care au informații importante despre Putin, starea lui de sănătate, finanțe, precum și informații clasificate despre el. Poate că aceștia sunt oligarhi care cunosc toate schemele umbroase ale economiei ruse și caută să-și mențină influența, la schimb cu Putin. Poate că este „un pic din tot”, iar în Rusia s-a format un grup de oponenți ai lui Putin din diverse sfere, destul de puternici din punct de vedere material, tehnic, social și media.

S-a întâmplat că, în zilele în care Volodimir Zelenski, urmat de alți reprezentanți ai autorităților ucrainene, s-au adresat unor destinatari nenumiți de la Moscova, un raport secret a fost pus pe masa președintelui SUA, în care se spunea că unul dintre membrii celui mai apropiat cerc al lui Putin, i-a exprimat direct președintelui rus, dezacordul său despre modul în care conduce războiul din Ucraina, a informat The Washington Post, menționând că numele disidentului a fost menționat în raport.

Motivele acestei persoane sau grup de persoane pot fi diferite. Vom afla despre asta când va deveni clar cine sunt acești oameni. Dar scopul lor este clar – Putin trebuie să plece. În interiorul Kremlinului, se pare, tensiunile sunt deja la cote maxime, dacă a început să se reverse în coloanele ziarelor americane. Acest lucru nu este surprinzător. Chiar și cei care cred că fac parte din cercul interior al lui Putin și îl influențează sunt de fapt ostaticii lui.

Este posibil ca noua narațiune a autorităților ucrainene, care se îndreaptă către o alternativă rezonabilă fără nume pentru Putin, să fie un element al unui joc operațional. Și Ucraina, făcând astfel de declarații, vrea să se joace cu comportamentul paranoic al lui Putin, să-l facă să caute dușmani în jurul său, în timp ce în realitate nu există inamici vădiți acolo.

Dar dacă totuși sunt dizidenți în anturajul dictatorului rus, atunci este posibil ca planul lor să fi început deja să fie implementat. Și, știind despre el, Volodimir Zelenski a apelat la reprezentanții acestei forțe.

O duzină de militari ucraineni au terminat primul stagiu de pregătire pentru a pilota F-16. Vor urma un nou program în Franța
O duzină de militari ucraineni au terminat primul stagiu de pregătire pentru a pilota F-16. Vor urma un nou program în Franța
Primii piloţi ucraineni instruiţi de Royal Air Force au obţinut certificarea şi îşi vor continua pregătirea în Franţa, a anunţat sâmbătă Ministerul britanic al Apărării. O duzină...
Putin spune că nu vrea un conflict cu NATO, dar avioanele F-16 date Ucrainei vor fi doborâte indiferent în ce țară se vor afla
Putin spune că nu vrea un conflict cu NATO, dar avioanele F-16 date Ucrainei vor fi doborâte indiferent în ce țară se vor afla
Rusia nu are planuri în privinţa niciunei ţări NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Cehia, dar dacă Occidentul va furniza avioane de luptă F-16 Ucrainei, atunci acestea vor fi...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie vladimir putin, #Volodimir Zelenski, #sua servicii secrete , #Razboi Ucraina