Istoricul Timothy Snyder: Mobilizarea va demoraliza și mai mult armata rusă din Ucraina

Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 20:46
6880 citiri
Istoricul Timothy Snyder: Mobilizarea va demoraliza și mai mult armata rusă din Ucraina
Soldati rus în Ucraina/FOTO: The Moscow Times

Discursul lui Vladimir Putin, în care a anunțat începutul mobilizării parțiale și desfășurarea „referendumurilor” în teritoriile ocupate ale Ucrainei, arată că Rusia va fi învinsă, este de părere profesorul de istorie de la Universitatea Yale, Timothy Snyder.

Având în vedere pierderile și dezertările, Putin dorește ca zona ocupată a Ucrainei să aibă trupe care să stea în fața contraatacurilor ucrainene. Asta e tot. Nu doar că armata rusă se retrage în Ucraina. Putin însuși este evident speriat. A făcut ceva ce cu siguranță nu voia să facă. Anunțul mobilizării arată că îi este frică de rivalii săi fasciști mai mult decât de societatea rusă ”, a scris istoricul pe pagina sa de Twitter.

El a menţionat că protestele ar trebui să înceapă în Rusia în această seară. Este foarte posibil ca astfel de acțiuni să aibă loc. Deși este foarte greu să le conduci. Dar principala reacție a rușilor la decizia lui Putin este fuga în masă a bărbaților din țară, care a început deja. Alții se vor ascunde.

„Lucrătorii contractuali ruși sunt acum obligați să rămână pe front pe termen nelimitat. Iar asta îi demoralizează și mai mult. Mă aștept la o izbucnire lentă de furie pe această problemă, care nu va îmbunătăți capacitățile rusești de luptă”, spune Snyder.

Istoricul american este convins că partea ucraineană a luat în considerare de mult o astfel de posibilitate. Prin urmare, reacția ei este calmă sau aproape absentă. Oficialii și analiștii Ucrainei spun că va fi dificil cu mobilizarea în Rusia din cauza situației demografice dificile, și că ar fi mai profitabil pentru ruși să se predea decât să lupte.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ce se va întâmpla în Ucraina la doi ani de la începerea războiului
Ce se va întâmpla în Ucraina la doi ani de la începerea războiului
Campionatul ucrainean s-a reluat fără spectatori din august 2022, iar de la sfârşitul acestei luni, mai multe cluburi au fost autorizate de administraţia militară să primească un număr mic...
Cum desfășoară Kremlinul o campanie de dezinformare pentru a submina poziția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski
Cum desfășoară Kremlinul o campanie de dezinformare pentru a submina poziția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski
Luna trecută, când a apărut prima dată innformația că președintele ucrainean Volodimir Zelenski se pregătea să îl demită pe comandantul șef al armatei, generalul Valeri Zalujnîi,...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #mobilizare, #efecte, #demoralizare, #soldati rusi , #Razboi Ucraina