Șeful NATO: Asistăm deja la începutul ofensivei rusești în Ucraina. Alianța este gata să ofere Kievului avioane pentru apărare

Luni, 13 Februarie 2023, ora 16:32
3338 citiri
Șeful NATO: Asistăm deja la începutul ofensivei rusești în Ucraina. Alianța este gata să ofere Kievului avioane pentru apărare
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg/ FOTO: newsroom.consilium.europa.eu

NATO a detectat deja începutul unei noi ofensive ruse în Ucraina, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul conferinței de presă de luni, 13 februarie. „Realitatea este că asistăm deja la începutul unei noi ofensive rusești”, a spus el. Potrivit lui Stoltenberg, președintele rus Vladimir Putin trimite „mii și mii de militari”, acceptând „un număr foarte mare de victime” și suportând „pierderi mari”, dar făcând presiuni asupra ucrainenilor.

„Ceea ce îi lipsește în calitate Rusieri, încearcă să compenseze cantitativ”, a remarcat secretarul general al NATO, adăugând că acest lucru subliniază cât de important este pentru Occident să aprovizioneze Ucrainei cu mai multe arme și cât mai curând posibil.

„Cu cât Kievul primește mai devreme arme, muniție și piese de schimb, combustibil, cu atât mai multe vieți pot fi salvate”, a adăugat el.

NATO intenţionează să-şi crească ţintele pentru stocurile de muniţie, care sunt golite de războiul din Ucraina, a declarat luni presei secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, înainte de reuniunea miniştrilor apărării din ţările aliate, informează Reuters.

"Războiul din Ucraina consumă o cantitate enormă de muniţie. Asta pune sub presiune industria de apărare. Aşa că trebuie să mărim producţia şi să investim în capacităţile noastre de apărare", a spus Stoltenberg.

El a menţionat printre ţările care au încheiat noi contracte cu industria de profil pentru a-şi reface stocurile de muniţie SUA, Franţa şi Norvegia.

Stoltenberg susţine că există planuri pentru a rezolva această problemă pe termen mediu şi lung.

"NATO va fi alături de Ucraina oricât va fi nevoie", a mai spus el.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat pentru prima dată că Ucraina poate conta pe ajutorul Alianței în materie de aviație, dacă folosește avioane pentru apărare.

„Aliații NATO nu vor interveni în războiul pe care Rusia l-a declanșat împotriva Ucrainei, dar Alianța poate oferi Ucrainei avioane de luptă moderne pentru autoapărare”, a spus Stoltenberg. „Există discuții și conversații constante în cadrul Alianței despre sistemele pe care ar trebui să le transferăm." Discuțiile sunt în desfășurare cu privire la problema avioanelor. Și mă aștept ca asta să fie abordată și la întâlnirea de mâine aici, la Bruxelles."

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ce se va întâmpla în Ucraina la doi ani de la începerea războiului
Ce se va întâmpla în Ucraina la doi ani de la începerea războiului
Campionatul ucrainean s-a reluat fără spectatori din august 2022, iar de la sfârşitul acestei luni, mai multe cluburi au fost autorizate de administraţia militară să primească un număr mic...
Cum desfășoară Kremlinul o campanie de dezinformare pentru a submina poziția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski
Cum desfășoară Kremlinul o campanie de dezinformare pentru a submina poziția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski
Luna trecută, când a apărut prima dată innformația că președintele ucrainean Volodimir Zelenski se pregătea să îl demită pe comandantul șef al armatei, generalul Valeri Zalujnîi,...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #ofensiva, #NATO, #Jens Stoltenberg, #avioane, #kiev , #Razboi Ucraina