Câți sportivi ucraineni și-au pierdut viața de la începutul războiului și imagini terifiante de la bazele de pregătire FOTO

Miercuri, 01 Februarie 2023, ora 13:51
2473 citiri
Câți sportivi ucraineni și-au pierdut viața de la începutul războiului și imagini terifiante de la bazele de pregătire FOTO
Scrimă printre ruine

Cel puţin 220 de sportivi şi antrenori ucraineni şi-au pierdut viaţa în războiul cu Rusia, iar peste 340 de baze sportive au fost afectate sau distruse, relatează agenţia Kyodo, care citează Reuters.

Anunţul a fost făcut de ministrul ucrainean al Sportului, Vadim Gutţait, care este şi preşedintele Comitetului Olimpic Naţional, la biroul său din Kiev, lângă un zid pe care se aflau portrete ale sportivilor ucişi de războiul început de Rusia în urmă cu un an.

Cu acest prilej, Gutţait a reiterat opoziţia faţă de o posibilă acceptare a sportivilor ruşi şi belaruşi la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024: "Ucraina se va uni cu multe ţări din Europa şi din lume ... şi (participarea ruşilor) nu va fi permisă".

"Când pierzi atât de mulţi oameni, atât de mulţi sportivi, vieţile ucrainenilor sunt mai importante pentru noi decât orice medalie la competiţii internaţionale", a subliniat ministrul.

Săptămâna trecută, Gutţait (51 ani) a scris pe pagina sa oficială de Facebook că Ucraina ar putea boicota Jocurile Olimpice din 2024 dacă sportivilor ruşi şi belaruşi li se va permite să concureze la Paris.

Gutţait a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice din 1992, de la Barcelona, la scrimă, cu echipa Comunităţii Statelor Independente (formată după destrămarea URSS, care cuprindea 12 dintre cele 15 foste republici sovietice).

Gutțait a publicat pe facebook condițiile groaznice de pregătire pentru sportivi

#Ucraina, #Rusia, #razboi Ucraina, #sportivi ucraina, #jo de la paris, #interzicere sportivi rusi , #stiri din sport